Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha tényleg az a produktum amit a vége fele mutogat, akkor...nem is olyan rossz az.

TBS-TEAM

Az ipar már régen használja, egy kicsit már korszerűsítettek rajta. [#eplus2]

József

RJancsi

Amszterdamban rozsdamentes acél gyaloghidat nyomtattak. És nem csak "próbaképpen", át is adták a forgalomnak.

RJancsi

Nyilván két "igényes" feszített hídgerenda olcsóbb lett volna. De ez egy K+F projekt volt különösebb előzmények és tapasztalatok nélkül. Most már úgy tűnik kiforrott a technológia, a következő "termék" már olcsóbb lehet.

Jordan Gabor

Eljutottam oda, hogy be kell dobozoljam a nyomtatót, mert nagyobb darab ASA nyomatok is kellenek.

Van tippetek valami nem éghető doboz anyagra?

Köszönöm,
JG

RJancsi

Mekkora "szekrény" kell neki? Mert a "nagyobb darab" elég szubjektív.

szf

Kollégámnak egy acél lemez elektromos szekrénybe van

Jordan Gabor

a nagyobb darabot a nyomatra értettem, ami most pl. kb. 90*70*100. Kicsiknél simány nyomtattam burkolat nélkül is.

A dobozra viszont kb. ezt mértem : 440 széles, 470 magas, 540 mély.

ÜDV JG

000000000

Asbest az jól birja a tüzet, jól is szigetel. De bármi anyagból csinálod, ne felejts el legalább tűz riasztót szerelni bele.

RJancsi

Valóban jól bírja, de a világ fejlettebb részén be van tiltva.

keri

Én OSB bútorlapból csináltam, de fehér bútorlaból lenne a következő.
Plexiből szoktak még.
De ha tűzálló kell akkor acél lemez, üveg, zártszelvény, esetleg egy vékony rockwool hőszigetelés belülre.

RJancsi

A rockwool csupaszon nem szerencsés, mert rengeteg lebegő szilánk jön ki belőle. Mindenképpen le kell fedni valamivel. Akár egy vékony habarcsréteg (csemperagasztó) is jó lehet.

PSoft

Mit építetek...búbos kemencét? [#nyes]

000000000

Egyépként nem árt dupla bitositás (hadveres) fütö egységekhez nyomtaton is! boljler,kazánok... mai napig van manuális visszaálitható védelem tüz miat!
asztalra

fej (radiátor részre ) felrakni!