Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem!
Csak egy régebbi nyomatot, meg a..."bronz" festékemet. :)

B.Zoltán

000000000

Ezt kellene nyomtatni... [#kacsint]

Ez jobb mint kajak meg bicikli.

Virbo

Elkészült a szerkezet, köszönöm mindenkinek aki segített Petg ügyben.
Sokat tanultam megint, de PLA lett a megoldása a lyukacsos alapoknak... [#vigyor]

TBS-TEAM

Szép munka gratulálok.Jó pár óra volt. [#taps]
József

B.Zoltán

xhadp99yn

Szia
Ha szabad kérdezni ez miez ?

Lemaradtam picit

Virbo

Fogaskerekes játék. :)

000000000

Ezel mégtöbet !

privibe kültem...[#vigyor]

zip0ji0se

Sziasztok!
Mióta a 4.12. használom azóta küzdők evvel a problémával. A 4.10-nél nem volt ilyen gondom. Olyan mintha nem zárná le a felsőrészt. Szerintetek mi nem jó. A beállításokat megnéztem elvileg ugyan az mind kettőnél.

TBS-TEAM

Növeld a kezdő és záró rétegek számát.[#eplus2]
József

zip0ji0se

Probáltam, de akkor sem volt jó. Kinagyítottam a modelt szeletelés után és kiderült, hogy modellben van a bibi. Nincs lezárás a modellen és, igy nem is engedi. Erről ennyit. Majd át kell alakítani a modellt.
A tingin találtam,de nem ez az első ami hibás.

B.Zoltán

A linket megadod, megnézem én is neked.

zip0ji0se

B.Zoltán

Kinyomtattam úgy, hogy a 0.4-es fúvókával 0.3 szélességet nyomjon csak, és csak egy kerületet. Ez látszik a PrusaSlicernek a képén a jobb oldalon. És ahogy látható a fényképen, így szép tömör.

Nincs a fájlnak baja, de hogyha 0.4-essel nyomtat az ember, és több kerületet használ, akár 3-at is, akkor nem tudja kirajzolni ezeket a kanyarokat rendesen, bár ha a PrusaSlicerben be van kapcsolva a hézagkitöltő funkció, akkor azokat is kitöltögeti. De ez már nem olyan szép, mint amit az egy kerülettel nyomtattam. De az egy kerületnél meg az a probléma, hogy amikor visszahúzza a szálat, ott marad egy kis bütyök, ellenben ha két kerület van, a belső kerületnél veszi fel, és az nem látszik, de ezt nagyon könnyű utólag szikével levágni, úgyhogy nagy jelentősége talán nincsen.

Most nincs időm két kerülettel is kinyomtatni, valószínű még úgy is szép lenne, és nem lenne hézagos, ha a fúvóka szélességet leveszem 0.3-re.
Én nem ismerem a Cura-t, de többen írtátok, hogy már ott is van ez a lehetőség, hogy a 0.4 fúvóka 0.3 szélességgel rajzoljon. Legalább a felső (top) réteget érdemes 0.3-del rajzolni, a többi az nem látszik.

A fényképen a jobb oldalit megcsiszoltam finom csiszolópapírral, és szerintem használható lenne.

A visszahúzásnál, a minimum travelt, vagyis hogy mennyit mehet üresen úgy, hogy ne húzza még vissza a szálat, ezt 1 mm-re állítottam, különben összekötné az egyes részeket.

Ha segítene esetleg, odaadhatom a G-kódot is.