Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ja és a PETG nekem mindig szálazódik, persze nem ennyire.
Az ellen a gázlámpa lángjával végignyalom gyorsan, az lekapja az ilyesmit, és kicsit ki is fényesíti a felületet.

RJancsi

A hőfokot írtam, retract 5 mm, 30 mm/s.

Virbo

Ez origi csomag volt, bontás után (akkor szisszent le a zacsi a vákumtól :) ) is ezt produkálta. A helyen ahol a gép és a filák vannak 35%-os páratartalom van, nem hiszem hogy 20 perc alatt ennyire megszívta magát. Aztán fene tudja, de mire a sütőtől leérek ugyanez lesz... [#vigyor]

PLA is szálaz néha ha nincs kedvem átállítani a szeletelőt, azt én is lángal szoktam borotválni, de szerintem ez tényleg rossz. [#nemtudom]

PrusaSlicert használok, ebben nem tudom hol vannak az említett beállítások.

Virbo

Köszi. Érdekes nekem 240-en az 5mm retract már egyértelműen szakadozott adagolást ad...

keri

Akkor nem hiszem hogy a nedvesség a gond, csak akkor szokott habosodni, de a túl melegtől is lehet.

Virbo

PLA-nál tapasztaltam hogy ha túl meleg pattog a fejnél, ahogy nyomja apró kihagyások keletkeznek.
Itt inkább a töblet zavar rettentően, a szálakon és a felületen lévő pacák.

Most megy a hőfokteszt...

Virbo

Balról jobbra 240-235-230-225 fokos fej, 3mm/30mms retract.
Egyelőre úgy fest nem kell alacsonyabb hőfok, legalábbis ehhez a visszahúzáshoz. Cserébe adagolásnál kattog is az extrúder már 230 foknál is, biztos hogy nem jó az alacsonyabb hőfok.

keri

Részben eldugult fúvókával szokott még ilyet csinálni nekem.

VighLajos

Amióta az Ender3-ban 0,5-ös, a Creality CR6SE-ben 0,6-os fúvókát használok, nincs kattogás.

Egy régebbi projektemre visszatérve:
Felfúrom a 0.4-es fúvókát 0.5-re...
Az első sikerült...
-Mögyön ez, ha ütik! - mondá a székely legény a lóra...
A másodiknál beletört a fúró...
Abbahagytam, a befektetett munka és költség nem áll arányban az elért eredménnyel.
Így van kb. harminc darab kiégetett 0,4-es fúvókám.

tibs

Bovdenes gépnél nagyon kevés a 3mm visszahúzás.

Amint már említették ezt próbáld állítgatni

Expert-re kell állítani akkor jelenik meg. Ja és cura 4.12.

tibs

A fúvóka kiürüléssel én is küzdök.
Ez lehet hogy megoldaná csak még nem értem hogy működik.

B.Zoltán

Én 7mm-80mm/s rectract-al nyomtattam a fogaskerekeket neked.
Igaz az alapbeállítás az Endernél 30mm/s, de nem is nyomtatott szépen nekem ezzel. Szerintem ez kevés, minkét nyomtatóm szebben dolgozik, mióta megnöveltem.
A főmérséklet a Lengyelnél 235 a Spektrumnál 255 fok.

2dbfy8y

gaspa

Nekem is gondom volt PETG-nél a szálhúzással,4mm visszahúzás 80mm/s sebesség,60 mm/s vissza-visszahúzás és 227 fok megoldotta,de a legtöbbet a fésülés kikapcsolása jelentette,ami alatt nem húzott vissza.A modell tervezéskor, a vonalvastagság és a vonalak számának jó megválasztásával sok utaztatástól meg lehet szabadulni,ami a szálat húzza.
Az Alc Welderrel még nem tudtam zöld ágra vergődni,az egyenlőre hézagos rajz tudásommal nem tudtam a mintadarab rádiuszát megközelíteni,de funkcionálisan azért jó lesz.A függőleges részeknél megcsinálja a G2 G3 konverziót,de a vízszintes csövet már sokszöggel nyomtatta.Lehetséges,hogy csak váza módban működik ez rendesen? Egészen szép erdőt nyomtatott támasztéknak,csak kivenni volt nehéz.

Virbo

Petg volt az is? Erre már nem emlékszem, csak hogy két különböző anyagból voltak. :)

Pla-nál én is növeltem a sebességen ott jó is, de akkor rápróbálok a petg-nél is. Viszont az eddigi tesztjeimen egyértelműen látszik hogy a 3mm környéke ami jó, 5-nél már látni hogy ki-kihagyogat az adagolás retract után.
De lehet hőfokot kéne emeljek, bár a temptower nem azt mutatja... [#nemtudom]