Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gaspa

Csak most kezdtem,a DS-t is csak alapszinten kezelem.A falak vastagításával már előzőleg kinyomtattam,azzal tökéletes lett.
Gondoltam lehetne egy kis anyagot spórolni kb 20 gr. a különbség,végül is 10 db kell nem olyan tragikus.

B.Zoltán

A PrusaSlicerrel nagyon jól megoldható, és nem kell külön részekre bontani a tárgyat!

Ezzel a szeletelővel a test bármely részét kijelölheted egy ráhelyezett testtel (pl. téglatest, henger), aminek külön megadhatod a szeletelési paramétereit. Akár több testet is belerajzolhatsz, például minden csavarhelyre. Falvastagságtól kezdve, kitöltés stb, egyszóval mindent, mintha külön tárgy lenne.
Én nagyon szeretem ezt a funkciót használni a csavar helyeknél, vagy olyan helyen ahol nagyobb terhelésnek van kitéve.

A mellékelt képen látszik, hogy a szürke tárgyba belehelyeztem a zöld módosító testet, aminek 100%-os kitöltést adtam, az alap tárgynak meg 20%-ot.

Találsz róla videókat, ha rákeresel: prusaslicer modifier

Ha elakadsz, szívesen segítek.

xhadp99yn

Szia !

A cura is tudja amit szeretnél

https://youtu.be/su_m5zV9rvA

gaspa

Szia

Ez jónak tűnik,de nekem 15.04.3 Cura van és abban nem találom
 a videón használt utasításokat,ami az Ender 3 Curáját használja.
Nekem Anicubic van,fog működni az Ender Curával?

2vkx6unz

A 15.04.3 egy meglehetősen régi verzió az még 2016-ban készült. Azóta a számozása megváltozott, a most aktuális verzió a 4.12.1 és az Ultimaker gondozásában van a program.

Az aktuális verzió letölthető az Ultimaker honlapjáról. Be van építve meglehetősen sok nyomató támogatása a programba. 10 féle Anycubic printer van benne előre definiálva, de természetesen lehet egyedi nyomtatót is felvenni.

Én sem eredeti Ultimakerrel használom.

gaspa

Köszönöm a segítséget,a 4.12.1 változattal sikerült beállítani a változó kitöltést(kicsit nehézkes,minden elemnél csak külön tudtam).A 73 év és a 0 angol kicsit hátráltat.A nyomtatásnál van még problémám,Petg 235/75 fok,6mm visszahúzás 40 sebességgel és mégis szálat húz.A vékony szálakat később levasalja,de vastagabb darabokat is kinyom és azt már nem símítja ki,később már nem tud rendesen ráépíteni.

gaspa

Oké kösz,a beállítások nagy részét  értelmeztem,azért érdeklődtem a szálhúzásról,mert hiába tudom mi a retraction,a tapasztalat talán többet számít.

zip0ji0se

Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy a Voron szíjhajtásnál a Z tengely mozgatásánál mennyivel jobb a közel 1:4 áttétel, mintha 1:1 lenne. Csak azért kérdezem, mert szembe jött pár olyan videó ahol, sima corexy meghajtást csináltak a hagyományos nyomigához x-z tengelyek mozgatásához. Ugye ott nincs áttétel. Kíváncsivá tett a dolog és érdekelne a miértje. Mikor csináltam a gépet, akkor sokat vacilláltam ez a meghajtáson én is. Igaz csak közvetlenül és 1:1-ben.
https://www.youtube.com/watch?v=ma-1H5mHfmE...

zip0ji0se

Remélem most jó

gaspa

Visszakötöttem az SD-ről PC-re nyomtattam néhány első sor kezdeményt és változtattam a visszahúzás paramétereit,de érdemben nem sokat változott(a pozitívum,hogy az asztalt jól beállítottam).Az extrudernél a szálat megfogva az első elem előtt visszahúz,de a többinél már nem bármilyen messze is van a következő elem,maximum megáll az extruder.
Vajon mi blokkolhatja a műveletet?

3he908tgs

Szia

Tapasztalatom szerint túl meleg a ny.fej.
Nekem Petg-nél 230°C van felfűtve a "Hot End", ha elkezd szálazni, akkor 2 fokonként veszem le a hőmérsékletet amíg jó nem lesz, ha kattog az "Extruder" (nem a retract miatt hanem egyébként) akkor már túl alacsony a hőmérséklet. Igazából a hobbi kategóriás gépeknél nincs állandó paraméter, mert pl. néhány °C fok változása már a nyomtatás minőségére már hatással lehet, ez egy tízen sok órás nyomaton jól tud látszani.
(A félreértések elkerülése végett, nekem filament kellék anyagú, direkt extruderes gépem van.)

RJancsi

A kattogás oka lehet a nagy nyomtatási sebesség is. PETG-nél amikor 0,2 mm rétegvastagsággal és 100 mm/sec sebességgel nyomtatok elő szokott fordulni. Hiába emelem a hőmérsékletet, nincs "ideje" felmelegedni a szálnak. Kb. 70-80 mm/sec-nél megszűnik a kattogás.

2dbfy8y

Sziasztok!
Meslab program létezhet magyar nyelven?
Vagy milyen program létezik magyar nyelvű, amiben lehet a 3d nyomtatós stl filet szerkeszteni?
Mondjuk egy furatot rárajzolni.

xhadp99yn

Szia!
A legegyszerűbb ez a webes program

https://www.tinkercad.com/