Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

77a2yeis

2 hónap alatt készült el, többszöri nekifutással, kb 50 óra nyomtatási idő.

3m9kaxws5

Sziasztok. Láttam egy programot amivel a meglévő stl file felületére mintázatot lehet rávinni nem tudja valaki a nevét?

D.Laci

VighLajos

Igen, ez az!
Erről volt szó korábban, most találtam meg.

3m9kaxws5

Szuper ezt láttam én is. Köszönöm [#worship]

PSoft

Valami hasonló, megoldható a Repetier Host-ban is.
Ő, Velocity Painting -nek hívja.

keri

És ennek mi a lényege? Változtatja a sebességet, és azzal rajzolja ki a mintázatot?

PSoft

Egyszer régen még az elején játszottam ezzel a technikával, mint ahogy sok minden mással is, ami kapcsolódik a 3D nyomtatáshoz.
Igazából nem nyerte meg a tetszésemet, de úgy emlékszem a sebességgel manipulál és úgy alakul ki a felületen a mintázat.

NickE

Azt ti is tapasztaltátok, hogy a fekete nyomtatások nem olyan szépek? Optikai csalódás? Olyan, mint a fekete öltöny, minden szösz meglátszik rajta?

Rabb Ferenc

Nem optikai csalódás, hanem a valóság. Fröccsöntő szerszámoknál a szerszámpróbát általában fekete anyaggal végzik. Azon minden sz@r meglátszik.

gaspa

Ezt a darabot nyomtatnám 20 % kitöltéssel, de szeretném ha a talpból kiálló elemek, az oldalfalon lévő hengerek és a bal felső talpon lévő furat nagyobb falvastagságú legyen (Cura 15.04.3).Jelenleg csak úgy tudom elérni, ha a teljes falvastagságot úgy állítom be, hogy minden tömör lesz a talp kivételével, de viszont az oldalfal lehetne üreges.

laaci

Szia!

Ha csak stl- file-od van.
Az stl file-t át kell alakítani szerkeszthető formátumra. Átformálni úgy ahogy szeretnéd. stl-be, vagy egyéb nyomtatható formátumba exportálni.
És kész. :)

Ha átdobod megnézem mit lehet kihozni belőle.

Üdv.
laaci

gaspa

DS Mechanicallal rajzoltam,a modell megvan,már valamennyire eligazodom benne, ez a furatokon kívül mindent tömörnek vesz.A Curában csak az alsó/felső vastagságot és a héj vastagságát tudom külön állítani amit minden másra alkalmaz.A talpból kiálló elemeket szeretném tömörnek,vagy legalább vastagabb héjjal nyomtatni.

2vkx6unz

Szerintem ez nem oldja meg a problémát...
Ha jól értem akkor az lenne a feladat, hogy a csavarok helyén legyen annyi anyag, hogy a csavarok rendesen tartsanak, de a többi helyen nem szükséges a nagy falvastagság.
Az egyik lehetőség, hogy a falak számát fel kell emelni 3-4 vonalra azaz,1.2-1,4mm szélesre egy 0,4mm fúvóka mellett, ekkor a csavarok mellett már lehet, hogy a külső és a belső falak összeérnek és gyakorlatilag teljes szélességben ki lesz töltve. Sajnos ennek a megoldásnak a hátránya, hogy mindenhol ilyen széles lesz a fal, gyakorlatilag tömör lesz a fal.

A másik megoldás az lehet, hogy elemekre kell bontani és elemenként külön nyomtatási paramétereket megadni. Pl. a csavarok helyén legyen több a falak száma, de a modell többi részén maradjon mondjuk csak 2 vonal széles.

Nem tudom ezt melyik szeletelővel lehet megtenni, és csak a Cura 4.12.1 verziót ismerem.

Meg a Fusion 360 saját szeletelőjét egy kicsit...

A Cura 4.12.1-ben de valószínű már korábbi verziókban is a modell egy-egy részére más nyomtatási paramétereket lehet megadni. Pl ilyen a falvastagság, stb, de minden paraméterre meg lehet adni egyedi paramétert. Ehhez azonban az kell, hogy a modell több darabból álljon és ki lehessen jelölni részeket amiknek más paramétere lesz. Ilyet amúgy még nem csináltam, de elvileg a Cura képes rá.

2vkx6unz

Azt nem tudom, hogy aDS-ben hogy van, de Fusionban meg lehet csinálni, hogy a több darabból álló modellből készítsen STL-t egy lépésben (több kijelölt alkatrészből több STL egy lépésben), de azt nem tudom, hogy az elkészült modellek a térbe pozícióhelyesek-e vagy sem. Ha azok lennének és egyben be lehet tölteni akkor a cura tud különböző (4.12.1) paraméterekkel szeletelni modellenként lehet, hogy pont jó lenne neked, de nyilván tesztelni kellene egy egyszerűbb modellel.