Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Soha nem hallottam erről.
Ha olcsó, próbáld ki aztán megtudjuk [#vigyor]
Én leginkább HERZ-et veszek. Azokkal nem volt még gondom, és itt van tőlem pár kilométerre.

keri

Bár "biodegradable" PLA az ahogy hallom nem olyan jó anyag. Nehéz nyomtatni, és rossz a rétegtapadása.
Viszont ennél nem tudom hogy azért írták rá, mert a PLA alapból is biológiailag képes lebomlani bizonyos körülmények között, vagy azért írták rá mert ténylegesen van benne valami bomlást gyorsító adalék.

tibs

Ez volt közel.
Rossz a rétegtapadása. (még pritt stiftre se,üvegre pláne nem)
Nem tudok vele nyomtatni.
5000-ért olcsónak se mondanám.

keri

Sajnos manapság ez olcsó.

000000000

Nem minden PLA "biodegradable"? Nem kukoricából van csinálva...?

keri

Igen, kukoricából van, de alapból nem bomlik, csak komposztálható megfelelő körülmények között.
A biodegradable, meg tartalmaz egy olyan adalékot amitől szétporlad elég gyorsan, és úgy tűnik rontja a nyomtathatóságot.

RJancsi

galiba

És a valóság PLA fronton:

Éjjel-nappal kint, szembetűző napsütésben, hóesésben, +38 és -12 fok között, az uralkodó széliránnyal is szemben, immáron 2 éve a fekete PLA-n semmi elváltozás sem látszik. Legócskább, legolcsóbb Gembird.... Tavasszal előkerült a komposztálómból pár darab hulladék, mert hittem a gyártónak, és oda raktam. Koszos volt, de lemosva kutya baja. Szóval, a többi maradék megy a kukába!

keri

Nekem van régebbi békám is. Az is jól bírja.
Én a vegyes tüzelésű kazánba szoktam bedobni. Amúgy meglepően kevés hulladékom keletkezik, de fa begyújtásánál segít némileg. Úgy ég mint a viasz, és a szaga is hasonló.

RJancsi

A feketében valószínűleg korom van, az meg eléggé UV álló. Korábban már raktam be ide fotókat, a zöld békám/gyíkom háta eléggé kifakult de egyébként semmi bajuk, nem krétásodnak, mattulnak stb. Az ablakpárkányon laknak, jó idő esetén direktben süti őket a Nap már jó régen.
[#t9p28107#]

tibs

Végül sikerült használni de csak durva dolgokra.
0.25 rétegvastagság 0.55 szélesség 1.1 áramlás 220 fokon.

3m9kaxws5

Devecz Miklós

Fogpiszkáló adagoló. Holnapig még elkészülhet! [#wave]

77a2yeis

"Ájronmen" kobak. Hááát nem állnék neki mégegyszer....

RJancsi

[#taps] Hány nap nyomtatás? [#wilting][#conf]