Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Persze ha venni akarsz inkább akkor HTLS vagy mágneses lebegtetésűt vegyél. Ezek örök életűek.
A golyós tartós, de zajos. A siklócsapágyas, ha márkás, akkor többet fog bírni mint a kínai, de pár év annak is az élettartama, aztán ugyan úgy olajozni fogod mint én. [#vigyor]

keri

Sajnos nincs 30mm-es ventilátoruk.
Egyik nyomtatómba alternatívaként 40mm-est tettem be, ami még előnyös  is, de csinálni kell hozzá másik tartót.

VighLajos

Sziasztok!
A PrusaSlicer 2.3.3-at használóktól (is) kérdezném:
Hol található a "raft"?
A "brim" és a "skirt" ott van, de a harmadik, a tutajt nem találom.
Lajos

D.Laci

Csak emlékezetböl írom:
Közepes vagy haladó módban találod meg.

Rabb Ferenc

B.Zoltán

A support vagy alátámasztó anyag, ha magyar ott találod.

RJancsi

A leírás alapján az Ender 3 és Ender 5 is 40 mm-es ventilátort használ. Az enyém is 40-es. Amit a Lomexben vettem igaz, hogy kétszer olyan vastag mint a gyári de csendes és teljesen jól hűt.

keri

szabad paraszt

Koszonom szepen, megprobalok akkor a magneses fele menni.

VighLajos

Köszönöm Zoltán, ott volt.
:-)

gaspa

Pár év vívódás után megleptem magam karácsonyra egy Anycubic Mega S nyomtatóval,elég masszív fém szerkezet.A fejmozgató bordás szíj viszont nagyon laza,van valami állítási lehetőség,mert ránézésre csak kábelbilincsekkel van rögzítve?
Még egy kérdésem lenne,az Intel HD Graphics 4600 videó kártya
elég lesz-e a Curához .

keri

Bőven.
Gyenge gépeken elég lassú valóban de nekem első generációs intel i5 és i7 gépekkel Win7 alatt jól működik.
A lassúság fő oka hogy Pyton programozási nyelven írták az meg eléggé erőforrás igényes, bár sokat optimalizáltak az első változatokhoz képest.

De ha neked pont nem jó akkor használj mást vagy régebbi Cura változatot. Én pl. 3.6-os verziónál leálltam a frissítésekkel. Amit kell azt tudja, csak a felesleges csicsa és és online póráz hiányzik róla. De elég jó a többi ingyenes szeletelő is.
Szoktam néha használni pl. a Slic3r-t aminek van egy csomó specializált változata.

keri

Bordás szíj. Mármint gyorskötözővel van a szíj összekötve? Akkor azt elvágod csípőfogóval és teszel rá újat a kívánt feszességben.
De azt is csinálhatod, hogy keresel a Thingiversen egy szíjfeszesség állító MOD-ot és kinyomtatod saját magán.

Szerencsére jó típust választottál, sok fejlesztés van hozzá.
https://www.thingiverse.com/search?q=Anycubic+Mega+belt+tensioner&type=things&sort=relevant

keri

Ja igen, a szíj feszítéssel csak óvatosan. Bár a feszesebb szíj szépen javítja a felület minőségét, de az olcsó szíjak nyúlnak és így változik a méret. Ez bár szoftveresen általában kompenzálható, de a szíj élettartama is jelentősen lecsökken.

Én acél huzalos szíjat vettem, ezek nagyon erősek, bár az első eresztés kb. csak egy évet bírt és elfáradt az acélszál, a második vétel már évek óta működik gond nélkül.
Szóval jó minőségűt vegyél. Ha Kínából rendelsz, akkor meg rendelj két különböző helyről két készletre valót mert bosszantó ha szíjszakadás miatt kell egy hónapot állni. No meg ha van tartalék akkor soha nem romlik el [#nyes]

yy2yggmv7

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy Crealiti Ender 3 üveg nyomtatóasztallal mik a tapasztalatok, hol lehet reális áron beszerezni?