Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nagyon nem megy a nyomtatás . Makerbot Z 18 , tudom hogy nem sok embernek van , de nem töltődik át a munka ,érdekes , ha egy sima STL küldök azt nyomtatja m ha Fusionba van rajzolva , akkor van ez , de tegnap elött simán tudtam sablont nyomtatni .

3vv2btrhv

Volt egy nyomtatom , ami meghalt .

3vv2btrhv

keri

Zéró a motivációm, csak álmodozok, de amúgy van én nekem elég bajom ilyenek nélkül is [#vigyor]

2vkx6unz

Nem tudom mi a hiba pontosan, de a Fusion ból is STL-be mentheted a tárgyat amit nyomtatni akarsz és akkor a saját szeletelőjével úgy nyomtatod ahogy akarod.
Azt nem tudom, hogy direktben a Fusionnal szeletelve milyen mert azt nem próbáltam és nem tudom van-e post processzor ahhoz a nyomtatóhoz.

2vkx6unz

Lehet, hogy nem sikerült a szoftver frissítés?
Melyik szoftvert használod? 4.10.1?

Meg kell próbálnod újra a frissítést...

3vv2btrhv

Az a gond , hogy a file nem megy át a nyomtatóba , de csak az amit ma rajzoltam , a régebbi simán átmegy , ezért nem értem a szitut .

3vv2btrhv

2vkx6unz

Ebben a formában nekem sem tiszta. Rajzoltál valamit Fusionban. Azt gondolom exportáltad STL-be vagy tudod közvetlenül egy szeletelőbe küldeni vagy a Fusionban a Manufacture menüben a saját szeletelőjével szeletelni és csak a G-kódot küldöd a nyomtatóra.

Az elsőben egy STL fájl keletkezik azt bármilyen szeletelőnek meg kellene nyitnia. A másodiknál nincs külön fájl csak átadja a szeletelőnek. A harmadik megoldásnál egy G kód keletkezik a kiválasztott nyomtatónak megfelelően.

Ha jól értem akkor a nyomtató és a számítógéped kommunikál egymással csak nem tölti le a feladatot a nyomtatónak. Feltételezem, hogy van ezek szerint egy megfelelő méretű tároló a gépben amire letöltöd a nyomtatni valót. Nincs ez a tárhely tele? Nem ismerem a nyomtatót csak ötletelek...
Mit jelent amúgy, hogy átmegy? Mi megy át? G-kód? Vagy ez a nyomtató megeszi az STL-t közvetlenül és a beállított paraméterekkel szeleteli és nyomtatja?

3vv2btrhv

Vírus ,a Defender jelezte ,fut egy alkalmazás .Nagyon elegem van abból , hogy valaki abban éli ki magát , hogy másnak ártson .
a nyomtató és a számítógéped kommunikál egymással csak nem tölti le a feladatot a nyomtatónak

3vv2btrhv

Végkép elvesztem , lefuttattam Avast vizsgálatot , semmit nem talált . Viszont most egy 4 nappal ezelőtti sablont simám nyomtat, amit tegnap rajzoltam Fusionban , azt meg nem .USB lehetőség már évekkel ezelőtt elromlott , nem ismeri fel a pendrájvot .

000000000

Windows update tele van fejfájással ! [#taps][#eplus2]

3vv2btrhv

Egy ismerősöm most nyomtatja , simán .Ha OBJ_ ba mentettem a mai rajzot azt nyomtatja , na erre varjak gombot [#csodalk]

PSoft

Ritkán, de előfordul hogy a Tinkercad-ban rajzolgatok apróbb dolgokat.
Ő is kínálja mentésnél/letöltésnél az .stl mellett az .obj formátumot.
Voltam úgy, hogy az .stl-ben mentett file-vel gondja volt a Repetier Host-nak, viszont az .obj-vel sosem. [#nemtudom]

3vv2btrhv

Igen elindult OBJ mentéssel , agyamat eldobom , az Autodesk ki akarja vezetni , megszűntetni.