Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is azt csinálnám, amit "szf" kolléga ír.
Használok én is hajtó oldalon nyomtatott kerekeket, feszítőkereket is bordázott kivitelben.
Sőt, a TR8-as orsóimon is nyomtatott, rugós feszítésű anyák vannak.

kiralyc

Köszi,

A gond az, hogy a motor tengelyén gyárilag szerelt 14es gt2 es kerék van, nem bírtam leszedni hiába melegítettem... próbáltam volna tervezni olyan kereket ami belül 14es gt2 kivágás van kívül meg a 16os gt2 es minta, de a 14 es kerék nem fér bele a 16 osba... (https://www.thingiverse.com/thing:16627tök jó openscad modell van thingi n bordásszíjjas kerekekhez)  
szóval most megoldottam gyalog módon.. beraktam két kis csapágyat amivel feszítem a szíjjat.. egész jól megy a dolog.. sokat javult az íráskép... bár még van egy kis hullámosság ami szerintem amiatt lehet mikor egyszerre mozog mindkét kerék(gyanús hogy mikor ellentétes irányba) akkor szerintem kicsit tapadnak egymáson... meg szerintem a kar geometriája sem tuti még mert nem akartam beragasztani a csavarral meg nagyon nem bírtam beszorítani a rudat, így 2-3 rajzolás után elkezd lógni... ha ezeket kijavítom egyszer majd jöhet a saját firmware és talán lesz egy használható kis rajzoló cumó belőle.. már így is sokat tanultam motorokról inkscape ről meg pronterface ről ... szóval igazi kis hobby project :)

kmil

Sziasztok,
Megint kisegített a 3D nyomtató.
Bedöglött a kapcsoló a köszörűn de, ha már csere, akkor már vészkapcsolós. Ehhez kellett egy adapter. Így jobban kézreesik a kapcsolása.

szf

Milyen anyagból van?

kmil

PLA plus festve.

000000000

Akinek kedves a pénztácája az messzire kerülje el az uj csomagolású (kék dobozos) gembird termékeit (régi piros dobozos rendbe van ha még kapsz egyáltalán!
Nincs mentsége az uj minöségnek (petg) amit probátunk kihozni belőle 210...250c 5c lépésekben 500...2000mm/min sebbeségnél átlosan eltörik (nem is réregen)3..4 fal réregnél is nagyon könnyen törik (piros dobozos régi) kézel  nem lehet szétörni olyan erös ilyen fal vastagságnál...

7cim5mm0

Szervusztok!
Van valakinek tapasztalata rugalmas anyagok nyomtatásával.

Szükségem lenne egy nagyobb, olajálló porvédő gumira, csak nem tudom, hogy nyomtatással merjek-e próbálkozni...

ezsolt74

Én már nyomtattam többször TPU-t.
Nagyon erős, rugalmas, de alátámasztást csak akkor lehet használni ha 2 fejes a nyomtató, és mondjuk PLA a támasz, mert különben nem lehet utána eltávolítani róla.

keri

Simán.
Megfelelő nyomtatófej kell ami tudja kezelni a rugalmas anyagot, meg bírja a szükséges magas hőmérsékletet, de ezt leszámítva elég könnyű nyomtatni.

De ha megmutatod mi kell pontosan, akkor megszakértjük mennyire érdemes nyomtatni.

kiralyc

Hogy mik vannak már egészen elérhető áron, meglepődtem hogy ilyen van.
TWO TREES® Sapphire Plus. 300x300x350 es munkatér, core xy felépítés, igazi lineárok, a dupla Z tengelyen is. És 150k alatt csehből. Ennyiből egy hypercube evo sem jönne ki.

Virbo

Hosszú tétlenség után ismét szeretnék nyomizni egy Ender3pro-val.
Ezúttal ABS-t kellene használjak, ha valaki leírná neki mi vált be a paramétereknél hálás lennék. Tudom ezer helyen van erről infó, de mi másért lenne a fórum...? [#kacsint]

kiralyc

Hát abs nek még nem mertem nekiállni.. már folyamatban az ender3 am dobozolása hasonló indíttatásból (legalábbis az ikea-s lack asztalokat már megvettem hozzá :) ) valami dobozolás vagy takarás szerintem mindenképp kelleni fog, hogy ne hüljön le nagyon hamar az abs és repedjen szét... nyomtatási paraméterekre csak találgatni tudnék, de biztosan vannak itt tapasztaltak akiknek van fedett enderük és csináltak ilyesmit talán Ők tudnak tippeket adni

RJancsi

Remélem Zoli nem haragszik meg érte... [#t9p27841#]

RJancsi

... Bocsánat, most néztem, hogy a hivatkozott linkben telefon, skype kapcsolatot javasolt, csak épp ezek nincsenek megadva az adatlapján. Remélem jelentkezik.

B.Zoltán

Az adatlapon ott van a Skype cím bardos.z igaz láthatatlan vagyok.
Telefon az tényleg nincs, mert a nejem telefonját szoktam inkább használni.