Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Devecz Miklós

Ezt fogja vezérelni:

keri

Nocsak, te csináltál hozzá panelt? [#eljen] Manapság már nem divat.

Devecz Miklós

Miért?
Olcsóbb, ha magad csinálod.

3vv2btrhv

ebalint

B.Zoltán

Devecz Miklós

Korai volt az örömöm.

USB-n keresztül minden tökéletesen működik, Sajnos wifin keresztül csak az SD kártyára hajlandó programot felpakolni, de a motorokat nem mozdítja meg.

Jöhet a következő menet. [#nemtudom][#falbav]

ebalint

Kitartás! [#eljen]

kiralyc

apró örömök az életben...
egy évnyi fiókban kallódás után előszedtem a nyomtatott drawbot alkatrészeket... aztán ráérős percekben összeraktam...
működik is úgy ahogy ... persze kicsit még rosszul, mert lazák a szíjak... sajna a kínai srác aki a terveket csinálta nem gondolt a szíjfeszítésre.. én meg balga módon olyan motorral csináltam ami volt.. gondoltam csak nem gond ha 2 foggal kisebb rajta a fogaskerék... hát de .. attól már annyit lóg a szíj, hogy pont rosszul működik ... szóval most tervezhetek szíjfeszítőt rá vagy kereshetek olyan motort meg kereket amit írt a leírás...
aztán majd ha sikerül a szíjfeszítés dolog lehet csinálok neki saját firmware-t valami kiherélt marlin ból... mert kicsit zavar, hogy nem sokat tudok állítgatni a kapott cumón...
persze lehet erre is kell majd egy év mire elérek odáig...  :)

jah ha valaki kérdezné itt találtam:
thingi

D.Laci

Ez már így is elég Király lett! :)

keri

Nyomtass PLA-ból egy vékony falú fogasszíj kereket, azaz egy gyűrűt, ami beillik a szíjak által közrefogott háromszögbe.
Az szétfeszíti és a gyűrű rugalmassága biztosítja a feszítést.
https://youtu.be/-qhVOW--QSs

svejk

Az ezáltal kialakult "nyúlós" hajtottengely tobábbra sem alkalmas pozicionálásra.

kiralyc

Köszi az ötletet, sajna nem férne be, mert ott a motor alátámasztása, ezenkívül nagyságrendekkel nagyobb a hajtott kerék, szerintem ekkora különbség esetén ez a megoldás nem is működne, arról nem is beszélve, hogy rugalmas köztes feszítő valószínűleg pont ugyanazt a hibás pozicionálást okozná mint a laza szíjjak.
Azért köszi a javaslatot, érdekes ötlet még ha nekem nem is lenne jó.

szf

Én a motorra nyomtatnák másik kereket. Rá kell ragasztani a tengelyre. Nekem a CNC gépen is így van probaképpen, örökre.