Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Szerintem fog menni.
A fúvóka utolsó 1 mm-e az adott átmérőjű, a többi része filament-átmérő.
Nem kell hosszan vezetni a fúrót. Négytizedből öttizedet fúrni 1 mm hosszon talán sikerül panelfúróval is.

keri

Esztergával simán.
Én wolframkarbid fúrót használok az precíz lyukat fúr.
0.4-es alatt viszont könnyű törni, nem erőltetném de felette nem törtem még.

Ha nem esztergával csinálod, akkor a fúvókát fogd be, és kézben a fúró, óvatosan és odafigyelve úgy könnyebb kifúrni törés nélkül, mert enged annyi mozgást a kézben tartott fúróhegy, hogy ne törjön el.

VighLajos

Keri, köszönöm a tanácsot.
Most nyomódikegy kicsi satu, megpróbálom fordítva.
A fúvókát a satuba, a fúrót a tokmányba.
Be tudom vallani, ha tévedtem...
:-)

keri

Mostanában mindig félreérthető vagyok.[#zavart2]

Azt mondom hogy a fúvókát a fúrógépbe fogd be, és a fúró hegyet a kézbe.  Ha nincs vastagítás a szárán, akkor úgy persze nehéz művelet. Alu ragasztószalaggal szoktam felhizlalni, kézben fogható méretre.

De fordítva is működhet, hogy ujjaid közt a fúvóka, csak könnyebb központosan fúrni a fenti módszerrel.

Ha rögzíted a fúvókát, és fúrógépet kézzel fogod, annak a tömege miatt szinte biztos a fúrószár törés. Kivéve ha hajlékonyabb HSS-t használsz, nem vídiát, mert ott a fúró görbülése felveszi a kisebb hibákat.

keri

Amúgy belegondolva, ha már úgy is adott a nyomtató, akkor lehetne nyomtatni egy kicsi fúvóka fúró segédet [#fejvakaras]
Viszont nem találtam ilyet a Thingiverse-en szóval ezt is nekem kéne kitalálni [#rinya]

PSoft

Ha valaki pont ilyet szeretne az asztalára... [#eplus2]
Egy reg. után...letölthető.

szf

Egy általad is ismert kollégám megérdemelné.[#nyes]

PSoft

Ne tökölj...csináld meg Neki! [#nyes]

szf

PSoft

szf

PSoft

Faccca lett! [#eljen]