Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Az nem működik, mert akkor nem tudsz mind a kettőbe menetet vágni és összecsavarozni... [#nyes] nekem meg az kellett. Jobb megoldás lett volna egybe nyomtatni, de nem akartam mert másképp is akarom használni.

De mindegy, ezt csináltam. Tetszik vagy nem, nem számít nekem. Te jobbat tudsz csinálni, gyorsabban, annak is örülök.

PSoft

IdézJobb megoldás lett volna egybe nyomtatni, de nem akartam mert másképp is akarom használni.

Ez lett volna a kérdésem hogy miért nem egy testként nyomtattad a kettőt.
Aztán pont arra gondoltam én is, lehet máshova, másképp is akarod használni. [#eljen]

keri

Nehogy a szívedre vedd, csak rossz a humorom[#vigyor]
Ha beleveszem a gondolkodást, a kávézást, kutyasétáltatást, meg a hobbycnc olvasgatással eltöltött időt, ami helyett tervezni kellene, akkor nekem két hét is van [#nyes]
de van olyan projektem amivel 10 éve foglalkozok...azaz nem foglalkozok [#rolleyes]

000000000

Én ezért cseréltem fuvoka méretet 0.6mm lehet idöt faragni nem is kicsit a minöség alig feltünö 0.4 képest..

000000000

Már én is gondolkodtam azon mert néha bele vagyok fáradva. Na meg a 0.6 mm az nem csak magasabbra lehet hanem 50% szélesebbre is, így gondolom hogy tömörítettebben is tud nyomtatni. Holnap körül nézek...

B.Zoltán

Én ezért is szeretem használni a Prusa Slicert, mert ott beállíthatom, hogy a kitöltés, vagy akármi, legyen a 0,4-es fúvóka ellenére akár 0,8 széles is.
Így a kitöltéssel gyorsan végez, sok időt lehet vele nyerni.

ABS-nél is előnyös megnövelni, mert ott elszakadozott a vékony kitöltés nekem, de így függetlenül a rétegvastagságtól jó masszív a kitöltés.

A rétegvastagságot, ha növelni szeretné az ember, oda tényleg meg kell növelni a fúvóka méretet.

000000000

Nekem a Slic3r a kedvencem. Azon is be lehet állítani a kitöltés százalékát meg minden mást, de bármit használsz, ha 0.4 mm a fúvóka akkor az 0.4 mm szélesnél nem tud szélesebbet nyomtatni a fej mozdítása nélkül. Ha 0.6 mm a fúvóka, akkor az 50%-al szélesebbet tud mielőtt mozdítani kell a fejet, az meg biztos sok időt spórolna. Például ha egy 10 cm hosszú egyenes, 10 mm széles darabot akarsz nyomtatni, akkor rétegenként 0.4 mm fúvóka 24 mozdítást követel a 0.6 mm pedig csak 16-ot. Az a különbség nagyon sok.

Persze, ha erősen préseli ki a gép a műanyagot akkor szélesebben is tud nyomtatni, de akkor veszít precíziót és pontatlanabb lesz. Viszont ez 0.6-ossal is van, nem csak 0.4-essel.

000000000

Az a vicc hogy ez még soga nem dugult még el sem 0.6 fuv 7mm kerék direkt hajtás van mögöte 0.4 kiszámithatstlan volt e téren is....

000000000

Nekem a 0.4-es soha nem dugult be.

Vettem 10 darab 0.8-ast Amazon.se olcsón adta, kipróbálom. [#nemtudom]

keri

Ezt mindegyik tudja.

PSoft

Nekem a 0.2-es se dugult be még eddig egyszer sem.
Talán, 28-30 órás volt az eddigi leghosszabb(munkaidejű) nyomtatásom.

morvfer7

nekem a 0,1-es sem, bár igaz, még soha nem is használtam ilyet. [#nyes][#nyes][#nyes]

B.Zoltán

"de bármit használsz, ha 0.4 mm a fúvóka akkor az 0.4 mm szélesnél nem tud szélesebbet nyomtatni"

Jelentem vékonyabbat is tud.
0,6-os szélességet rendszeresen használok, és nem kell mozogni a fejnek oldal irányba.
Ezek szerint te ezt nem ismered, a Slic3rben is ott van.

Nemrég a fogaskerék kapcsán beszéltünk róla, hogy érdemes a 0,4-es fúvókával is 0,3-ként nyomtatni, a pontatlanság itt még nem észrevehető.
Én a dobozoknál az első és a fedő réteget szoktam nyomtatni sűrűen 0,25-0,3-al, hogy szép sűrű legyen.

De próbáltam 0,6-tal is az első réteget 0,2mm vastagságnál, az Ender műanyagján jól mutat, mert szinte észrevehetetlenek a ritka széles sávok.

[#t9p22480#]
Ennek a hozzászólásnak a környezetében beszéltünk róla.

Így néz ki egy nyomtatás 0,4-es kerettel és 0,8-as kitöltéssel. Sok időt spórolhatsz vele.
Én neked akartam ebben segíteni, mert a kitöltésnél lényegtelen a precizitás, és ha előlapnak, vagyis első rétegnek is megfelel, akkor kitöltésnek méginkább.

B.Zoltán

Örülök neki, ha már mindegyik tudja. Amikor én nézegettem az új Cura korai verzióját, még nem találtam, de benne lehetett.

keri

3.6-os Curát  használok, tudta az is csak nem tudtam hogy tudja amíg nem mondtátok [#vigyor]
Azóta nyomtattam 0.1-es csíkszélességgel 0.2-es fúvókával is. Jó lett, meg a kitöltést én is úgy csinálom hogy nem minden rétegnél nyomtatom de akkor duplát