Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nagy gyorsan belenéztem, nagyon jónak tűnik. Tetszik, hogy értelmes kifejezéseket használsz, és érthetők a magyarázatok. De még nem néztem meg minden részét.

Nagyon értékelem a munkádat, köszönjük szépen! Tudom, hogy mekkora munka, fiammal javítgattuk a régi fordítást, és tudjuk, hogy soha nincs kész, csak abbahagyja az ember, mert mindig lehet még rajta tökéletesíteni.

ebalint

[#eljen][#kacsint]

keri

PSoft

Egyelőre csak "felületesen" -itt-ott- beleolvasva, jónak tűnik.
Egy hiányos nyelvtudással rendelkező "kezdőnek" nagyon hasznos segítség, de a már haladók is jó hasznát vehetik.
Köszönjük a munkádat! [#worship]
[#eljen]

3m9kaxws5

sziasztok. ha vennék egy kijelzőt a gépemhez azt csak rá kell csatlakoztatni és kész ? vagy ?
Kijelző:https://voxelprint.hu/termek/kijelzo-tft70/
Gépem:https://ortur.tech/obsidian/

keri

Valószínűleg senki nem ismeri ezt a nyomtatót ilyen részletességben, hogy így rámondja ezt neked hogy "jó lesz".
A honlap sem túl informatív, hogy kibogarásszuk neked, de így ránézésre még a kijelző mérete sem stimmel. Opensource programnál valószínűleg nem okozna gondot illeszteni a kijelzőt a firmware konfigurációs filejában turkálással, de egyedi firmware lévén én ragaszkodnék a pontosan azonos típushoz, és akkor simán cserélhető a kábel átdugásával.

3m9kaxws5

köszönöm . Akkor keresek valakit aki alaplappal együtt kicseréli nekem.

000000000

Van olyan 3d nyomtató vezérlő kártya 60..80$ clone verzió ami terjes webes felületen elérhetö  ..pc, tablet, telefon amiröl szeretnéd!

keri

Nem kell alaplapot cserélned. Csak nézze meg rendesen valaki hogy milyen kijelző. Tuti lehet kapni hozzávalót. Ha más nem a gyártótól.

morvfer7

a nyomtató gyártójától el kell kérned a firmwaret, nem csak a lefordított bináris formában, mert abba nem tudsz belenyúlni, hanem a komplett firmwaret, amivel eladta neked a nyomatót.

ha ez megvan, akkor tudunk benne segíteni, hogy mit kell benne állítanod

ha csak olyan okból cserélnéd, mert "tetszik a 7 colos színes kijelző" akkor gondolj bele, hogy mennyit nézegeted, érdemes-e azt a sok pénzt belerakni?

keri

Pár hete írta, hogy elromlott, azért kell cserélni.
Ahogy nézegettem valami módosított 32bites alaplapra való Marlin. Olyat meg nem láttam még. (bár nem ártana most már beszereznem)

Amúgy ja. Simán nem kell kijelző manapság egy 3D nyomtatóra, ha webszerveren keresztül sokkal kényelmesebben irányítható.

D.Laci

Arduino Due-ra van Marlin.

keri

Ja, félre érthetően fogalmaztam.
Tudom hogy van, csak még nem láttam saját szememmel, így ezen részébe nem tudok beleokoskodni.[#vigyor] (MÉG!)

VighLajos

Szevasztok!
Szerintetek érdemes azzal vesződni, hogy a használt, kiégetett 0,4 mm-es fúvókákat felfúrni 0,5mm vagy 0,6mm átmérőre?
Vagy próba szerencse?

000000000

Próbáld ki. Ha sikerül akkor jó. De szerintem nem érdemes mert olcsón lehet 10-dbos csomagot venni, na meg jó minőségű fúró és fúrógép kell hozzá, még akkor is fúró törésre is kell számítani.