Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jahhh...
Mostanában amúgy...fontos kísérleteket folytatok.
Tesztelgetem a meglevő filament tekercseimet.
Azt figyelem, a műhelylevegőn mikor...mennyi idő után kezd kiülni a penész rajtuk. [#hehe]

keri

Miért ne lenne az? Sok unatkozó ember van aki nekiáll otthon filamentet gyártani, a PET palack meg elég jó anyag ehhez.

Az igazán elvetemültek gerendafúróból csinálják az extruder csigát [#nyes]

000000000

Igen komoly. Arra jól működik amire akartam.

000000000

Rosszra válaszoltam. Bocsánat, felejtsük el. Törölni sajnos nem tudom.

000000000

Én inkább veszek készen. Gondolom akárhol veszem, az jobb, még a legolcsóbb is.

keri

Igen. Elég nehéz jó minőségű filamentet gyártani.
Ráadásul én egy darabig gyűjtögettem a hulladék PLA-t, de meglepően kevés jött össze. Nem éri meg vacakolni.
PET palackot is keveset használok, így abból sem lenne elég alapanyag, bár a szelektív kukát kifoszthatnám, de az meg rangon aluli [#vigyor]

Úgy lenne értelme ha vennék egy köbméter PLA, vagy PET granulátumot olcsón. De olyan sokat meg nem használok, kevesebbet meg nem adnak, csak ipari mennyiségben.

KBalázs

Az első videón, a PET-palack felcsíkozós megoldás, konkrétan ez az elkövető sanszosan csak a nézettségre megy, mert a hozzászólók hiába kérdeznek részleteket, csak azt kapják hogy nézze a csatornáját, de közben hasznos infó egy szál se.
Viszont orosz és ukrán "nagyon-DIY" próbálkozók tömegével mutatják be azt hogy miként megy ez nekik (szélsőségesen ingadozó igényességgel). Meglepően kreatívak, szerintem ehhez egy jó adag rászorultság is kell. Nálam ez többet ér, mint amikor valaki a világ összes műhelyszerszámával felvértezve alkot (átlag szemlélô számára) csodát.

PSoft

IdézNálam ez többet ér, mint amikor valaki a világ összes műhelyszerszámával felvértezve alkot (átlag szemlélő számára) csodát.

Valahogy...nálam is.

keri

Naja, a régi HobbyCNC fórum pont erről szólt, de már leszólnak a bútorlap és fióksínes gép miatt [#vigyor]
Mindenki nagyon profi lett.
Elektron kollégát bírtam minden szemétből összetákolt valami jót, de már ő is elfáradt.

PSoft

IdézMindenki nagyon profi lett.

Íííígen! [#eljen]
Van aki úgy általában, van aki meg, csak a..."monitor" előtt.

B.Zoltán

Ez a fazon szinte minden műanyagot kipróbál, hogy lehet-e vele nyomtatni.
A kocsik hátsó piros műanyagjától, a videó szalagon át a kevert műanyagok, ABS PLA stb. összekeverésével.

Csinál extrudert húsdarálóból, vannak benne jó ötletek, és sok olyan, amit már szerencsére nem kell kipróbálnom, mert ő megcsinálta.

KBalázs

Az egyik videójában lecseréli a száltovábbító recés kereket régi magnó capstan-görgôire, és egyenesen a felhasogatott PET-palack lapos szálaival nyomtat. Nagyon durva [#csodalk] , ez a gumigörgôs megoldás egyáltalán hogy mûködhet jól [#conf]

B.Zoltán

Vannak durva megoldásai, de sok értékes infót is ad, amit nem érdemes kipróbálni.
A CD-t én így festékesen alu réteggel, nem próbáltam volna összedarálni, de neki így sem dugult el a fúvókája nyomtatáskor, ha igaz.
Azért úgy látom hogy, kevés műanyag fajtával lehet minőséges nyomtatást csinálni.

Most kedvet kaptam összerakni az extrúderemet, én is kipróbálok vele egy-két dolgot, ha működik.

bmrpksv8w

Elkészítettem a SuperSlicer és a PrusaSlicer magyarítását.

A SuperSlicer (nem hivatalos) magyarnyelvű használati útmutatóját is elkészítettem, a francia dokumentáció alapján.

Megtaláljátok őket https://szi-ga.gitbook.io/superslicerhu/itt.

Kérlek jelezettek mennyire használhatók.

000000000

Részben aki tudja mennyi munkával jár egy ilyet megcsinálni még segéd programal is mert a szakmai nyelvet egyike sem forditja átt rendesen vagyis személyes javitás kell rá!
Nyugotan feltehedsz egy paypal lehetöségel aki szán vagy fel ajál egy kávéra való vagy hasonló összeget a szándék erejéig!
Köszi a lehetöséget!