Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Talált modelek nagyrésze defektes nyomtatási idöbe meg is tervezhető saját igényre is gyakorolni meg nemárt ...[#vigyor]

keri

[#eljen]

Ezzel én is így vagyok, ha kell valami ilyesmi gyakran előbb megunom a keresgélést minthogy megrajzolom magamnak az ilyen egyerű dolgokat.

000000000

Egyszerű, de annak ellenére időbe telik rajzolni is meg nyomtatni is, ha elmentem volna egy közeli üzletbe akkor egy óra "munka" lett volna ezt vásárolni, így pedig több mint két munkanapba tartott a nyomtatás és egy fél nap a rajzolása / tervezése. Viszont én szeretek rajzolgatni, még akkor is ha készen vett dolog olcsóbb meg szebb is. [#kacsint]

000000000

Még soha nem nyomtattam talált dolgokat, de nem értem miért lennének azok defektesek. Aki adja az nem próbálta ki nyomtatni? Viszont én igen nyomtattam kettőt is és nincs hibája, legalább is nálam nincs.

keri

Én mondjuk gyorsabban rajzolok [#vigyor]
De sok esetben az az alternatíva hogy 2 napot mászkáljak és keresgéljek mire találok drágán, mert a legegyszerűbb cucc is akkor hiánycikk amikor pont nekem kell, vagy megrajzolom gyorsan, elindítom a nyomtatást és estére ott van a kezemben.

000000000

Ígéret szerint ma elkészült minden. Csináltam videót is, képeket is meg írtam néhány szót. Ott van link a letöltésére. Sok szerencsét akinek kell.

https://adapting-camera.blogspot.com/2021/08/3d-printed-handwheels-for-driving-1605.html

keri

Így van. Ritka a jó terv amit ki is próbálnak a feltöltők.
Van de ritka.

TBS-TEAM

Amit magadnak készítel sokkal értékesebb, mint megrendelni [#law]
A tervezésre elég ~20 perc is ha gyakorlod [#nevetes1]

József

000000000

Lehet hogy te gyorsabban rajzolnád ha tudnád mit és hogyan, de én a fél napba mérést, próbálgatást, gondolkodást, terv változtatást stb... is beleszámolom. Csak ha a rajzolási időt kell mérni neked...? Mint egy programozó aki lebecsüli más dolgok munkaidejét mert csak a billentyűzeti kattingatási időt méri... Sok éve vagyok project manager, tudom sokan rosszul gondolkoznak amikor időt kell megjósolni munkára... minden tovább tart mint először ígért idő. [#nyes]

Szerintem ha semmivel kezdenél neked se lenne kevesebb munka mint négy órás, ha attól a pillanattól méred mikor kezdesz gondolkozni róla és addig ameddig egy g-kód hiba nélkül kezd nyomtatni. Természetesen ha van minta akkor gyorsabban megy, de akkor is időbe telik rajzkezdéstől g-kódig. De lehet hogy csak én vagyok lassú, nem tudom, de mindegy.

Ha vásárolni akartam volna akkor innen húsz perc vezetés oda, húsz vissza és a maradék húsz perc az üzletbe töltve. Az gyors, de nem szórakozás.

szf

000000000

Persze... ha tudod mit hogyan akarsz, de akkor már a fejedben volt előtte is. De mindegy, mondjuk hogy én vagyok lassú. Időm van, nem szeretek sietni.

TBS-TEAM

Ha legközelebb tervezel több alkatrészt szeretnél egybefűzni és nem szeretnéd ha elmozdulna egymástól akkor ilyenekben gondolkodj, leskicceltem: [#integet2]

József

TBS-TEAM

Ügyes vagy szép munkáid vannak csak gratulálni tudok a
kitartásod és a lelkesedéséedért. Csak igy tovább [#law]
József

RJancsi

Régi Murphy törvény, hogy egy munka végrehajtásához szükséges időt úgy kapjuk meg, hogy vesszük a reálisan szükségest, megszorozzuk kettővel és egyel magasabb mértékegységre váltunk. Így lesz az egy órából két nap. [#nyes]

000000000

A két nap az a nyomtatás ideje volt... [#nyes] darabja kb. 7.5 órába tartott, három részből van rakva. A nyomtatási időt nem lehet lefaragni, még ha a rajzot te egy perc alatt tudnád megcsinálni sem.

Viszont ha reálisan nézzük akkor a legtöbb ember idő-optimista, pláne ha más idejéről van szó. De mindegy mert nem kérek órabért, ingyen adom akinek kell, bár tudom, semmit nem ér, ezt minden hülye egy perc alatt tudná megcsinálni...