Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3wm3x3zz

Sziasztok   segítséget szeretnék kérni  ,  vettem egy  Leapfrog 3d  nyomtatót.  Használ  ilyet  valaki?  Szoftverproblémám  van   sajnos  .....   köszönöm  elöre is  .

TBS-TEAM

József

szf

Szerintem a Simplify3D szoftver kell neki.

000000000

000000000

Kész van ved le...

3wm3x3zz

kijy8hc3f

Tisztelt fórum

Sokat kihagytam 3D ügyben, most ujra kellene használnom a gépet de az op rendszerem még CURA 4,3,0.
A rendszer felajánl 3 db uj frissitést, szeretném megtudni, nincs e valami gubanc az uj frissitések telepitése során?
Másik kérdés, hogy szeretnék egy aláirás bélyegzőt késziteni Milyen anyag volna rá a leg alkalmasabb?
Nemrégiben vettem egy  gyantás nyomtatót is, bár még időm nem volt beüzemelni sem, de lehet avval nagyobb sikerre vinnám a dolgot, vagy maradjak a  müanyag szálas megoldásnál, bár csak PLA anyagom van.

Jenő

RJancsi

Nekem mindig a legújabb Cura van a gépemen, most is. Eddig nem sok problémát okozott a frissítés attól eltekintve, hogy az Ender 3 nyomtatómat jobban szeretem prusa i3-nak megadni. A munkateret kell csak átírni és működik a dolog.

Hacsak nem pecsétviaszba akarsz bélyegezni, merev filament nem lenne igazán jó, csak a gumiszerűen rugalmasak. Kérdés, hogy azokkal mennyire tudsz finom felbontást megvalósítani.
A bélyegzőket inkább lézerrel szokták "gravírozni" műgumi lapba.

kijy8hc3f

Köszönöm az infót, Kilehet hagyni a közbenső két frissitlst vagy  előbb mindig a kovetkezőt telepitsem fel?

Jenő

RJancsi

Elég a legfrissebb. Arra figyelj, hogy telepítés közben (persze ékes angolsággal) megkérdezi, hogy a config fájlokat megtartsa-e. Ha nemmel válaszolsz, akkor teljesen "szűz" telepítést végez, semmi korábbi beállításodra nem fog emlékezni. Ha meghagyod a configot, akkor a nyomtatódra és a korábbi összes beállításodra ("custom materials", hőmérsékletek, mi látható a menüből stb.) emlékezni fog.

kijy8hc3f

Köszönöm szépen Jancsi.

RJancsi

Igazán nincs mit! Én "fordítva" jártam rosszul, egy meggondolatlan "pipával" az összes létező menüpont megjelenítését állítottam be. Nem volt kedvem kigyomlálni a felesleget, a következő frissítésnél szándékosan töröltettem a config fájlt. A gyári alapbeállítás csak a legszükségesebb menüpontokat tartalmazza, egyszerűbb volt a nekem szükséges többletet engedélyezni.

VighLajos

Üdv az olvasóknak!
Eldugult az Ender3 pro masinám. Ha már szétszedem, átépítem direkt-üzemmódra.
A készlet békebeli e-bay rendelés.
Két kép mellékelve.
A retrack-ot 1.2 mm-re le kell venni a youtube videó szerint.

VighLajos

...hogy mitől lett fekvőkép?
[#nemtudom]

Messer