Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Köszi, de nekem ez már nehéz. A biztosítók az én korombelieket már nem tekintik embernek, még a pénzem is büdös nekik. Szóval én már csak a 250 gramm alattiakkal játszadozhatok...

morvfer7

nemrég be voltam indulva, hogy veszek egy DJI mini 2-őt, de aztán beszéltem egy ismerőssel 1 órát, aki eléggé képben van és el is ment a kedvem az egésztől.

Ez is tipikus esete annak, mikor olyan emberek alkotnak szabályokat, akik életükben nem drónoztak.

Abban is biztos vagyok, hogy megkérdeztek olyanokat akik viszont igen, de őket meg a saját zsebük védelme jobban fpglalkoztatta mint az, hogy korrekt legyen a dolog.

3wm3x3zz

szia irok üzit

RJancsi

Mielőtt rám szól valaki, a semlegesben válaszolok.

keri

Kutyát nem érdekli ez az ostoba törvény. Hazafias kötelességem tojni kell rá!

Osztrák vizsgát megcsináltam (ingyen), a klasszikus MHSZ-es modellezési előírásokat és biztonsági szabályokat ez után is betartom, a magyar szabályokat majd akkor tartom be ha figyelembe veszi a valóságot, és nem csak egy szűk érdekcsoport agymenését.

keri

Offtopik lévén a csevegőben válaszolok erre...

36u2gxpt3

Sziasztok,

3D nyomtató javítással foglalkozik vajon valaki itthon?
Céges Ultimaker 5S eléggé lezúzta önmagát, szerintem nem tapadt le eléggé a darab és tolta maga alatt a nagy nyomatot, a fejre is elég tisztességesen ráolvadt az anyag meg az XY mozgató mechanika is széthullott kicsit.

000000000

Szerintem nem tapadásnak több oka lehet, de azt jobb ha meg tudod oldani gép leadása nélkül.

Nekem ha nem tapad akkor így szoktam kezdeni a javítást:

1. Ellenőrzöm hogy jól van e szintezve, ha nem akkor beállítom.
2. Jól letisztitom az üveg lapot.

Ezután mindig tapad rendesen ha ugyanazzal nyomtatok ami működött már. Ha új tekercset kezdek és az nem tapad annak ellenére hogy minden jól van beállítva, akkor a hőmérsékleteket kell beállítani a fentiek után. Ha más állítás volt, pl. a sebesség, akkor azzal játszok addig amíg újra rendben van.

36u2gxpt3

ennél egyszerűbb oka van, ostoba módon lett kiadva a program és a darab méretéhez képest kicsi volt a felfekvő felület. :)

000000000

Szerintem a probléma az volt hogy TE nem ellenőrizted nyomtatás előtt. Ha ingyen kapsz valamint akkor az adó nem ostoba programot adott, te csináltál hibát mert neki működött. Én legalábbis így látom. De legalább a "javítás" ingyen lett...[#nyes]

RJancsi

Én másképp gondolom. Szerintem a "program" ostoba kiadása a nem kellően ellenőrzött g-kódra vonatkozott. Nem a programról állította, hogy ostoba, hanem a nyomtatóra küldésről. De lehet, hogy csak én látom így.

000000000

Na én sem vagyok biztos benne hogy hogyan értsük. Ha úgy értem hogy a nyomtató bevette és nyomtatta a g kódot annak ellenére hogy kicsi az asztal az sem a program hibája hanem a használó nem állította be rendesen. Na de sok hiányzik innen, mert elismerem, lehet hogy teljesen félreértettem... de akkor is úgy néz ki mintha használati hiba volt, nem gépi.

000000000

Ott inkább a hozzá nem értés látszik akkor szokták szidni a szerszámot meg a gépet de egy Ultimaker ert?![#rolleyes]

keri

Ilyet senki nem mondott.
Egyértelműen leírta, hogy felhasználói hiba miatt sérült.
És egyszerűen csak szerelőt keresett, aki megjavítaná a sérült nyomtatót.

000000000

Igen, de kiderült (legalább is úgy értem) hogy a gépen nincs hiba, a használó csinált hibát.

Ha elment volna javítóhoz, az viszont gondolom "megjavította" volna egy pár ezerért, mert látta volna hogy tudás hiány van a használónál, vagy pedig (ha komoly cég) elmagyarázta volna hogy semmi hiba nincs a gépen, de ennek ellenére több ezerbe került volna az ellenőrzés. Ez érthető, mert az ideje pénzbe kerül, ingyen nem lehet megélni mert neki is kell a tejért meg kenyérért fizetni. Nekünk ez hobbi, neki meg munka és megélés.

De lehet hogy félreértettem, a gép el van romolva igazából, viszont akkor ha valaki nem tudja javítani saját gépét akkor le kell adni, vagy kell egy havert keresni aki ingyen meg tudja javítani.