Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Nyomtattam egyet a kínai PLA+ ból.
Maximálisan elégedett vagyok vele.

PSoft

36u2gxpt3

köszönöm az értékes hozzászólásokat és iszonyú megfejtéseket, amikből kiderült mennyire nem értek hozzá :)
csak hogy tisztázzam: egy kolléga hálózaton keresztül küldött rá egy programot délután amit én valóban nem ellenőriztem, reggel szembesültem vele, hogy a gép a nem megfelelő előkészületek és rossz program miatt hibázott és most szeretném, ha valaki megjavítaná pénzért.
Lehet, hogy én is meg tudnám javítani, de ennél egy fokkal komolyabb feladataim is vannak, valamint valóban nem értek hozzá. :)
Tehát a kérdés továbbra is adott: Van az országban olyan, akinek ez munkája, vagy szakítsunk rá időt és csináljuk meg magunknak?

keri

Elvileg ez a fórum teli van olyan emberekkel akik értenek hozzá. Némelyikük még pénzért is dolgozik....de lehet hogy ők pont nem érnek rá fórumot olvasni [#vigyor]

Alapvetően nem komplikált egy ilyen nyomtató, egyszerű szerelni, kapható hozzá alkatrész is, bár most ezzel a vám mizériával kicsit nehézkesebb külföldről rendelni, de ehhez talán itthon is van.
Ha van egy műszerész/mechanikus kolléga aki ráér facebookozni, annak ki lehet adni [#nyes]

De esetleg itt a "Csevegő" topikban tedd fel a kérdést, ha ebben a topikban nem jelentkezett senki.

keri

Itt lehet alkatrészeket kapni hozzá.
Szerintem ugyan itt a javítást is megoldják, a cégvezetők hozzánk hasonló lelkes hobbistaként indultak.

keri

Mondjuk agyatlan drága ez az Ultimaker. 40ezer forintért 5db fúvóka? 300ezerért egy plexi tető és légszűrő? 150ezer egy fej?
Ennyire nem hinném hogy jó.

VighLajos

Egyelőre a temp-tornyot nyomtattam a fekete anyagból.
Jól tapad az alaplapra, 220-130 C fúvóka, 90 C alaplap.
Kecsegtető...

VighLajos

...220-230... fúvóka

harima

Szép napot!
Láttam egy youtube videót, hogy a gyantás nyomtató
tálját és a fep filmet PTFE olajjal kezelik.
Próbálta már valaki? Vagy ez csak mese.

RJancsi

Nem sok az egy kicsit? PLA+ -nál sosem mentem 210°C fölé, és az asztal is csak 60°C. 90°C az asztalnál ABS vagy PETG.

VighLajos

Kösz a választ. A temp-torony itt mutatott jó értéket, megpróbálom csökkenteni a hőfokot.
Üdv:
Lajos

TBS-TEAM

Ha a teszt azt hozta akkor azt a hőfok a jó beállítás.
Nekünk a szines nyomtató 238C° megy a fej PLA-val.
József

keri

Nem, de nem tűnik hülyeségnek csökkenteni a tapadást, illetve olvastam én is hogy lehet a FEP fólia behomályosodását csökkenteni valami varázsszerrel. Bár úgy voltam vele hogy a fólia olcsóbb mint a varázsszer [#vigyor]

keri

Dehogy. 225-230-ig is fel szoktam tolni ha a mechanikai szilárdság a cél. Ugyan akkor 190fokig is le lehet vinni a hőmérsékletet, akkor a sűrűbb anyag miatt szebb lesz az eredmény, kisebb a torzulás.

keri

Asztalra én is csak 55-60fokot használok PLA esetén.
Ja és a 210 fok amit mondasz az egy jó középérték.