Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Egyelőre annak örülök, hogy a nyomtatása nem problémásabb, mint a PLA-é.
Van még két tekercs ABS, ebből apróbb, ujjnyi méretű bigyókat nyomtattam, sikeres volt. Klíma lamella forgástengelye..

000000000

ABS még nemvolt szerencsém pedig jóóól lent van az ára is szilikon asztal betétet valoszinü felsem tudnám füteni hozzá a kezelt nyomtatására...[#nemtudom]

ebalint

Jó lett!
[#eljen]

PSoft

Keresem, keresem, de egyenlőre...nem találom. :(

Hogy mire is nem jó egy balatoni nyaralás... [#kacsint]
Ügyes vagy! [#eljen]

PSoft

Én, erről az "angyalos" címerről beszéltem...
Ezt gravíroztam 'anno, még a 2W-os kék lézeremmel.
A tárhelyen, csak egy kis méretű kép van az eredetiről, de valahol meg kell legyen sokkal nagyobban is.
Ha megtalálom, küldöm. [#wave]

Angyalos címer...

Egyújabbgépépítő

keri

Nem hülyeség.
Régebben én is filóztam a fejjel lefelé nyomtatáson, hogy a kihajlások és híd nyomtatásnál segítsen a gravitáció, de aztán annyira nem volt ez gond és el is felejtettem. Illetve a nyomtató szerkezeténél lett volna komplikáció, így nem is erőlködtem.

De ez a szerkezet kifejezetten elegánsan megoldotta ezt a problémát is. [#taps]

Lehetne ugye azt csinálni hogy egy sík lapot tenni a fúvóka köré, így addig is támasztaná a szálat amíg megszilárdul.

ezsolt74

Nekem a Creality CR-30 azért tetszik, mert nem kell alátámasztás a nyomtatásnál, mivel 45 fokos szögben nyomtat.

keri

Az is érdekes mechanika, de inkább sorozatnyomtatásra praktikus, nem?

RJancsi

A 45 fokos nyomtatás miért teszi feleslegessé a támaszt? Szerintem tök mindegy, hogy függőlegesen, vagy 45°-os szögben kell elkezdeni a levegőben nyomtatást, pl. egy emberi alak lelógó kezénél.

keri

Gondolom arra gondolt, hogy ha a Z tengely dőléséhez igazítja a kihajlást akkor azzal nincs probléma.

De mindegy is én a régi mániámat akarom megcsinálni most (10éven belül talán lesz belőle valami [#rolleyes])
2 fúvókás fejet akarok csinálni direkt extruderrel.
Így vízben oldható támaszanyaggal nem lesz semmilyen formai akadály a nyomtatásnál.

Ehhez kapcsolódóan nem bírtam megállni és vettem egy ilyen cuki NEMA8-as léptetőmotort [#vigyor]
Szeretnék egy kompakt gyorsan cserélhető áttételes fejet csinálni vele. Persze egy ilyen kicsi motort muszáj lesz optimális munkapontban hajtani, de bízok benne, hogy elég lesz.

ezsolt74

Igen, vagy sorozatgyártásra, vagy hosszú tárgyak nyomtatására.

RJancsi

Igazi "ceruza hegyező" motor. Már ha a 0,5 mm-es rotring belet akarod hegyezni.[#nyes]

ezsolt74

Természetesen annál is kell néha támasz, de sok tárgynál nincs szűkség rá a kialakítása miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3Km0HdZqbY

ezsolt74

Viszont a Creality CR-30 ahogy néztem, nem igazán nyomtat szépen. Persze lehet vele szinte korlátlan hosszúságú tárgyat nyomtatni, de nem lesz hibátlan a nyomtatás.