Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Én a minap telepítettem a Cura legfrissebb verzióját. A telepítésnél azt jelöltem meg, hogy a config fájlokat hagyja békén, ne kelljen mindent előről kezdeni. Gond nélkül működik. Más kérdés, hogy nem Ender 3-at állítok be neki (ami van), hanem Prusa i3-at. Eddig úgy tűnt jobban szereti ha azt gondolja nem Endernek készül a g-code. Mindig SD kártyáról nyomtatok, soha nem volt összedrótozva a nyomtató a PC-vel.

000000000

Fehérből nem sokat nyomtattam eddig, de szerintem nincs különbség fehér vagy fekete között. Tapasztalatom szerint az én fehérem keményebbnek érződik mint a feketém, de a fekete Verbatim a fehér pedig Pulox gyártású, úgyhogy nehezen lehet őket összehasonlítani.

B.Zoltán

2017.05-ben nyomtattam redőny ütközőt, és a csavarokra kupakokat fehér PLA-ból.
A déli oldalon is jól vannak, eddig nincs elváltozásnak látható nyoma.

morvfer7

Úgy néz ki, hogy a holnapi napon megkapom a többi rendelést is, így várhatóan már holnap privátban üzenek azoknak, akik rendeltek.

Fontos, hogy a héten péntekig vagyok még itthon, utána nem leszek elérhető 2 hétig!

A kínai PLA-ból még maradt 2 db, ha valakit esetleg még érdekelne:

orange
red

keri

Narancsszínű kínai PLA-t elvinném.
Köszönöm!

000000000

Minden gyárba jár egy satu![#vigyor]

Szalai György

Jól meg b. . . bizniszeltétek ezt a topicot. [#levele]

RJancsi

Ha valaki szeretne otthonra egy ilyet, a Thingiverse-ről letöltheti.

keri

Ez így ebben a formában nem igaz.
Összefogtunk és Feri egyben megrendeli a nyomtatószálakat, mert így jelentősen olcsóbban tudunk vásárolni.
Ha megnézed fele annyiért kapjuk az anyagot mint a normál ára.
Ha van is rajta haszna, nem lehet sok, és azt meg is érdemli kényelmesen.

Ezen felül az adok veszek topikot már szétcseszték a kekeckedő kupecek. Közelébe sem megyek annak a helynek.
Ez itt a klasszikus hobbi boltolás.
Aki valóban nyomtat, az örül ennek a lehetőségnek.
Az valóban nem lenne jó ha ezt a topikot is elárasztanák a kupeckedők, de nem erről van szó.

VighLajos

RJancsi

Ha jól megnézem, a bizniszelés 99%-a az adok-kapokban és privát üzenetek formájában történt. Mivel elég szorosan ezt a topicot (illetve lakóit) érinti a téma ezért nem látok semmi kivetnivalót abban ha itt is megjelent. Különösen, hogy formailag nem felel meg az adok-kapok szabályainak mert a hsz-ben nincs ár feltüntetve. [#wave]

000000000

Igen, szerintem is. Az az érdekes hogy én kaptam egy üzenetet [#t201p994#] hogy ne fojtassam a "repüléseket" itt, hanem vigyem máshová. Ez is máshová való, annak ellenére hogy anyagárulásról van szó, vagy nem...?

keri

Amennyiben 3D nyomtatott repülőkről folyik a diskurzus, úgy teljesen jogos a reklamációd [#vigyor]

Rabb Ferenc

A tiéd? Faßa! Mekkora a felszálló tömege?

keri

Hú, már régen csináltam. Ha jól emlékszem másfél kiló környékén volt, de ha nagyon érdekel lemérem holnap.
Ahhoz képest hogy PLA-ból van meglepően könnyű, de a hasonló balsa gépemhez képest dög nehéz, és nagyon sérülékeny.

Sajnos nem épp kezdő gép. Hatékony, de kell neki a sebesség hogy a levegőben maradjon, én viszont megijedtem, elvettem a tolóerőt és átesett pár kör után. [#vigyor]

Érdekes kísérlet volt, de szerintem maradok a balsafánál.