Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

szerintem senki nem sértődött meg semmin, itt egy fórumon vagyunk, beszélgetünk, tanácsokat adunk, segítséget kérünk.

az írt és olvasott szöveg esetleg másképp jön le, mint amikor valakivel szemben állsz és beszélgetsz, látod a reakciókat, de nem kell ezt túlgondolni, sértődöttség szerintem nincs, aki meg annyira szeret sértődősdit játszani, neki van lehetősége kikapcsolni az adott fórumozó láthatóságát.

000000000

Idézszerintem senki nem sértődött meg semmin
Szerintem igen. Példát tudnák mutatni, de inkább nem.

Idézitt egy fórumon vagyunk, beszélgetünk, tanácsokat adunk, segítséget kérünk.

Igen, de ezt nem mindenki érti meg. Egy tanács az egy tanács, akkor is ha hihetetlen, vagy ha NEKED nem működik. Én tudok mindenről beszélgetni mindenkivel (politika, vallás, covid, nemzetek... minden OK nekem) még akkor is a tőlem távol van, vagy az én elveim ellenes nézetekről van szó. Elmondom véleményem, meghallgatom másét és elfogadom hogy nem mindenki úgy gondolkodik mint én, más a véleménye de nem hülyézem azért.

Idézaz írt és olvasott szöveg esetleg másképp jön le, mint amikor valakivel szemben állsz és beszélgetsz

Igen. Ezért szoktam átolvasni mielőtt az "Elküld" gombot megnyomom. Én mindig úgy gondolkodom hogy amit írok azt merném-e mondani szemébe az előttem állónak, ha félrészeg és nálam kétszer nagyobb lenne egy kocsmában. Ha a válasz erre igen, akkor megnyomom, ha nem akkor gondolkozok és átírom, vagy nem írok semmit, meggondolom magam. Sajnos nem mindenki így gondolkozik, de ezt nem is akarom itt tovább vinni.

Idézsértődöttség szerintem nincs

Nálam nincs, de mindenki saját magáról beszéljen. De mindegy, nem ezekről írtam bővebben hanem a főtémáról, a nyomtatásról, hogy én hogy szoktam nyomtatni, meg hogy az én első rétegen hogy néz ki, mert te találtad furcsának hogy én nem ismertem meg egy ismeretlen nyomtatásának munkáján. Megismertem, csak várni akartam a reakcióra... [#kacsint] de gondoltam inkább meg is mutatom nálam hogy néz ki.

Na de mindegy, gondolom ezt mindenki tudja, úgyhogy talán fölösleges volt ennyi szót meg időt pocsékolni erre...

szf

Ma reggel mielőtt elindultam dolgozni természetesen elinditottam a nyomtatót.
Szokás szerint kiválasztottam a megfelelő fájlt és start.
Nem vártam meg míg felfűt se azt, hogy lerakja az első réteget.
De mégis a képen látható módon készült el.

PSoft

Mázlista... [#nyes]

TBS-TEAM

Egy ~610mm átmérő HTD5M 384 fog. 8 szeletből [#eplus2]
Lila teszt Ok.
Alsó felső falvastagság 2mm kitöltés 20% oldalfal 1mm

Legyen ilyen is, mert venni nem lehet [#vigyor0]

József

PSoft

Semmi problémám veled, nem bántottál és úgy gondolom ez viszont is igaz.
Épp ezért...nincs miért bocsánatot kérned. [#wave]

keri

Bizony! Zseniálisan jó az FDM nyomtatás az ilyen szíj és fogaskerekek nyomtatásához. Nekem a legkisebb amit sikerült reprodukálni modul 0.35-ös volt, tehát nem csak a nagyokhoz jók.

Mi lesz ebből amúgy? Villanybringa?

keri

Ha előtte nyomtattam, és tudom hogy jók a beállítások én sem szoktam foglalkozni ezzel, csak törlöm az asztalt, és indítom. Elvégre egyszer kell csak jól kiszintezni, nem igaz? [#rolleyes][#vigyor]

PSoft

Én ugyanazt írtam mint Te, csak én összefoglaltam...egy szóval. [#vigyor]

000000000

IdézElvégre egyszer kell csak jól kiszintezni, nem igaz?

Nálam legalább kétszer évente kell. Tegnapelőtt bejött hozzánk a meleg és 30°C lett a belső hőmérséklet és gondoltam ellenőrzöm. Jó érzésem volt, mert kellet szintezni. Újra kell ha 20°C körül lesz.

morvfer7

Érdekelne itt pár embert PLA+  ?

Ár: 3700 Ft / db (1kg) lenne, érdeklődés esetén listázom a színeket. (kb 15 színből lehet válogatni)

Jó lenne egyben rendelnem többet, hogy olcsóbb legyen.

Magam még soha nem használtam PLA+ filamentet, az is érdekelne, ha valaki már használt, mik a tapasztalatok?

Adatai:

Pontosság +/- 0,03 mm.

Átmérő: 1,75 mm.

Súly: 1 kg

Nyomtatási hőmérséklet: 180 ° C - 220 ° C

Asztal hőmérséklete: 40 - 60 ° C

Tekercs dobozban, vákuumozva és szilikagél tasakkal.

RJancsi

Legtöbbször Gembird PLA+ filamentet használok. Nem tudom más gyártónál milyen, ezzel alapvetően elégedett vagyok. Nekem úgy tűnik a sötét színek (fekete, kék) háklisabbak, ezeknél gyakrabban dugul be a fúvóka. A pirosnál átmérő ingadozás van, de lehet, hogy rossz spulnit fogtam ki, a többivel nincs ilyen gond. 200/60°C -on használom, újabban üveglapra nyomtatva.

RJancsi

... és persze érdekelnek a színek.

VighLajos

Engem is érdekelne 3-4 kg.
Várom a színskálát.

VighLajos

A Gembird spulnijának mérete eltér a többiétől. Nagyobb, így nem fér bele a Sunlu szárítóba.