Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

A Royal szállította 1300,- Ft-ért.

000000000

000000000

Szerintem más a probléma, mert ha az alja igy néz ki akkor azon nem segít semmi. Rosszul van az első réteg beállítva meg nagyon nagy az anyag spórolás... Na meg sok minden mástól is függhet, de azokról már beszéltünk, nem ismétlem. De mindegy nekem, ha ragasztót szeretsz használni akkor használj. Én csak vizet, ecet nélkül. Nekem az jó. Mondtam, ha erre jársz akkor megmutatom.

PSoft

IdézSzerintem más a probléma, mert ha az alja így néz ki akkor azon nem segít semmi.

A képeken, nem is látható a nyomat alja, vagyis a kezdőréteg.
Szerintem is más a probléma, mármint...más, mint amit Te írtál.

RJancsi

Ha az alja úgy nézett volna ki, azon tényleg csak a daráló segít. Szerencsére nem így volt. [#nyes]

000000000

Miért nem azt mutadtad? Az fontosabb mint a közepe mert az sokat árult volna el.

000000000

Mit írtam? Azt hogy sok minden probléma lehet, na meg azt hogy nekem víz ecet meg mindenféle varázslatos dolog nélkül jó.

morvfer7

Az a vicces ebben, hogy különböző verzióban elmondod, hogy mi a jó, de nem ismered fel, hogy egy nyomatnak melyik oldala kerül le az asztalról.  [#nyes][#nyes][#nyes]

PSoft

Hogy mit írtál? Igen, többek között a "sok mindent" is írtad. :)
Olvasd vissza.
[#t9p29587#]
De amúgy, örülök hogy Nálad...minden fasza! [#eljen]

RJancsi

Azért azt mutattam, mert úgy gondoltam, az "eredmény" látványára jobban kíváncsiak a jóindulatú tanácsadók. Miért nem "azt" mutattam? Mert nem kért meg rá senki. Ha valaki segítő szándékkal kíváncsi lett volna rá, semmiből nem áll lefotóznom és közzétennem. De ilyen nem volt. Ez van. De mindezek ellenére nem tudom biztosra megígérni, hogy ha legközelebb problémám akad, elküldök neked egy csomó fotót, hogy kiválaszd melyiket linkeljem be a hozzászólásomhoz. [#wave][#papakacsint]

morvfer7

Nálam a gyantásnál sem jön mindig össze a tapadás..  :(

Valahogy ez még kényesebb a szintezésre.

000000000

Ismerem hogy NÁLAM hogy szokott az alja kinézni. Ki hogy nyomtat azt nem tudom, azt sem hogy mi értelme volt azokat a képeket mutatni. Mert azok csak azt mutatták hogy nagyon spórolt anyaggal, semmi mást nem mutatott.

000000000

Nekem mindegy, csak segíteni akartam. Nem az enyém nem ragad. De hát ez van, sajnálom hogy nem tudod elfogadni hogy ami neked nem működik, másnak működhet. Azon kívül, én nem ajánlottam ecetes vizet...[#nyes]

000000000

Azt mikor írtam hogy nekem minden fasza? Ezt honnan szedted? Nem tudom mi velem hirtelen a problémád. Bántottalak téged vagy valaki mást? Akkor bocsánatot kérek.

Én csak leírtam hogy ÉN hogy szoktam tisztítani, na meg azt hogy kipróbálása semmibe sem kerül. Ha sikerül jó, ha nem akkor mást kell próbálni. Ami nekrm jó, nem biztos jó mindenkinek, de ez fordítva is igaz.

000000000

Mivel hirtelen forró vitatkozás lett meg le lettem hülyézve, gondoltam nem válaszolok senkinek most, illetve mindenkinek írom új hozzászólásra. Így remélem senki sem sértődik meg.

Most csináltam néhány képet hogy megmutassam nekem hogy szokott alsó réteg kinézni, ami mutatja hogy jól tapadott vagy nem, jól van szintezve vagy nem, egyenletesen nyomja át a fúvókán az anyagot vagy nem. Más problémát is elárul, például hogy a slicer okozott problémákat, mint ezen a képen is látható. Alsó rétegem így szokott kinézni, és ha valami miatt nem, akkor beállítom, mert annak ellenére hogy nem mindig probléma hogy néz ki, de nem akarom további hibákkal folytatni nyomtatást. Nem szeretem ha az alja csúnyán néz ki. Azon kívül én inkább több anyagot használok mint kevesebbet. Tudom hogy az azt jelenti hogy több időbe és több pénzbe kerül, de szerintem jobb ha tömörebb a nyomtatott tárgy, jobban érződik kézbe fogni, stabilabb nyomtatás alatt stb. stb. Tudom hogy sokan azt mondják 40-50% felett csak pocsékolás, de én 40% beállítással csak próba dolgokat nyomtatok. Azt sem szeretem ha vékony a fal, mert az jobbal eldeformálódik nyomtatás alatt is meg utána is. Így hogy inkább várok a több időre és használok több anyagot.

Amint látni lehet, egyenletesen van nyomtatva, tükör fényes és mint látható, egyik képen a plafoni lámpát másikon a fényképező gép árnyékát, tapétát és a fali órát tükrözi. Ha nagyobb dolgot nyomtatok ami eredménye fontos, akkor megállítom néhány milliméter után, megvárom hogy lehűl mintha kész lenne, leveszem és megnézem, megmérem, kipróbálom amit lehet hogy ne 5, 6 vagy hét órás nyomtatás után lepődjek meg rossz eredményéről. Utána úja kezdem. Tudom, erre nincs mindenkinek türelme, de én inkább így csinálom, nekem így jobb. Minden nyomtatás körül egy minimum négy fordulatos szoknyát nyomtatok, annak vastagságát minden nyomtatás után mérem hogy lássam ha egyenlőtlenség van és szintezni kell. Ha van akkor beállítom, de már több hónap óta nem kellet. Úgy emlékszem tavaly szeptemberben vagy októberben kellett utoljára.

De hogy a Psoft szavával mondhassam, nekem sem minden mindig fasza. Ezeken a képeken is lehet hibát látni amit a Slic3r okozta, de engem az nem zavart. Viszont ha nem tapadna, vagy nem lenne jól szintezve akkor az zavarna, addig intézném (akkor is ha több órába tart) ameddig jó nem lesz. Volt amikor egy része megemelkedett és beleakadt a fúvóka, vagy zörögve továbbment, vagy eltolta X vagy Y tengelyt és ha nem láttam és nem tudtam megállítani időbe akkor amikor kész lett akkor láttam, több óra után. De annak az oka más volt, nem a tapadás, hanem vagy rossz hőmérsékletek, vagy rossz szintezés, vagy túl sok PLA nyomás, vagy csöpögés... stb. stb. De ez van, néha újra kell kezdeni. Azon kívül minden PLA más paramétert követel, ritkán tudok cserélni anyagot paraméter újra beállítása nélkül. Néha 5°C különbség is problémát okozhat, néha több, néha kevesebb kell nem csak az üveg alá, hanem az extruderre is.

Augusztusba megyek Budapestre, majd hozok haza vízpróbát, mert kíváncsi vagyok hogy az lenne a probléma. Lehet hogy a pH különbség meg minden tartalma okoz problémát, azt nem lehet kizárni. Csak azt tudom ami nálam a csapból, saját fűtőmön keresztül melegítve jól működik tisztítani PLA alá. De azt tudom hogy ivóvíz nem csak minden országba, de sokszor minden városban vagy városrészben különböző minőségű. Ez nem vicc, így van. Nem csak íze más hanem tartalma is.

Ha valakit megsértettem (bár nem tudom mivel) de akkor szívből bocsánatot kérek. nem az volt a célom csak segíteni akartam, de úgy nézem félre lett értve szavaim. De viszont nekem sem tetszik hogy hazudós hülyének hívnak és kiröhög valaki. Hülye nem vagyok, hazudásnak mi lenne az értelme...? Na de ez van, élet megy tovább, utazni újra lehet (legalább is jelenleg július 1 után), nyár van. Sértődéseken senki nem nyer semmit. [#puszi]

...kicsit hosszú lett...