Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ecet nekem sem volt jó az alap mosásra, csak a nyomtatás közi tisztításra.

Na majd viszek neked egy előkészített üveglapot, ha végre utolérem magam és fel tudok ülni a motoromra.

RJancsi

Elővettem a régebben (a gyári üvegszálas laphoz) használt "madaras tesco"-s ragasztóstiftet. Tökéletesen működött, alig bírtam lefeszegetni róla a tárgyat. Maradok ennél.

RJancsi

Magánügy, de épp ma vizsgázattam a motoromat. Újabb két év gondalan suhanás. [#zavart1]

RJancsi

... gondtalan ...

keri

Nekem is most járt le, de amíg vészhelyzet van addig nem kell vizsgáztatni.

RJancsi

Nem csak 60 nap haladék van? Nekem mindegy, mindenféle előkészület nélkül elvittem egy helyi vizsgabázisra és 20 perc múlva már kész is volt. Becsületükre legyen mondva, komolyabban átnézték mint gondoltam, minden lámpát kipróbáltak és a fékpadra is ráküldték. Sejtettem, hogy nem lesz vele gond, elég sokat járok vele túrázni. Nálam nem alternatíva a bizonytalan műszaki állapot.

sny33a3y5

Sziasztok! A nyomtatás előtti fázishoz kérnék segítséget. Szeretnék egy épületet képét 3D-ben nyomtatni. A tervezéshez a FREECAD-ot használom. SVG-ből elkészült a modell, de középen még szükség lenne egy kihúzásra, majd egy üregre is. A kapcsolt vázlatot sem kihúzni sem üreggel ellátni nem engedi. A két szélét pedig szeretném még ferdére vágni. Ezen feladat megoldásához kérnék segítséget.
Köszönöm!

000000000

Ez nem a te hibád alapanyag minöség fügö is rossz kinai pla csiszolt kaptonrol is felvált a sarka zsugorodási feszültség miat herzes pla meg alig lehet leszagatni hidegen is ugy tapad...

PSoft

Idéz...rossz kinai pla...

Több kilót elhasználtam már ebből a kínai PLA-ból.
Piros, sárga, narancs, zöld, ezüst... -csak a pirosból zsinórban 2 gurigával- de nálam, semmivel se tapadt rosszabbul egyik sem a Herz-esnél.

Most majd jön [#82@keri] azt jól megmondja hogy, persze én mindig, mindent... [#nyes]

000000000

Ez a lehaja Esun féle befüzve is eltört (feszitet) szál 1..2orán belűl az exruderbe hagyva pár honap mulva meg berepedezet myomat!

Genbird petg is kinai ráver a magyar minöségre is ami 40% drágább ...[#vigyor]

RJancsi

Manapság ami nem kínai az hamisítvány. A legnevesebb gyártók is mindent Kínában gyártatnak. De nekünk amatőröknek elég sötét világ jön a mindenre kiterjedő ÁFA-val. Nem tudom az eBay, Amazon, Banggod stb. mennyire marad megfizethető. Bár sok kici kínai már európai lerakatból szállít, így közösségen belüli a csomag.

keri

De, viszont addigra már nyár vége van [#nyes] és annyival kitolódik a műszaki.

keri

Te mindig mindent....[#nyes]

De amúgy nekem sem volt még rossz tapasztalatom.

A legelső színkifutot HERZ PLA-val küzdöttem, de az szerintem keveredett ABS-el.

PSoft

Az enyémet még gyártóra se tudom beazonosítani...annyira kínai. [#nyes]
Az biztos hogy ~másfél év után sincs velük semmi bajom.
Nem dédelgetem, nem pátyolgatom őket, van amelyik fóliában, van amelyik csak a dobozában, de több tekercs csak úgy toronyba "hányva" porosodik a gép mellett a szabad levegőn.

PSoft

Idéz...és annyival kitolódik a műszaki.

Erre ne fogadj, nem tolódik!