Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

m06960tga

Meg fogom nézni a programot mert érdekel a téma. Tuti lesz amit szívesen nyomtatnék otthon 1xű dolgokat és ha egyszerű a program akkor szívesen játszok vele. Ettől függetlenül lemérem pontosan és jelentkezem. Előre is köszönöm szépen a segítséget. [#taps]

keri

Ha 3D nyomtatózni akarsz, érdemes megtanulni valamilyen 3D tervező szoftvert, illetve magát a 3D tervezést, mert nem is a szoftverek használata a kihívás, hanem a tervezés szemléletét, hogy az jó is legyen a nyomtatáshoz.
Szerencsére szintem minden mozzanatról minden szoftverről csinált már valaki YT-os útmutatót.

PSoft

.

B.Zoltán

PSoft

Ma használtam a CASATI króm effekt festékét.
Aztán...
Kíváncsiságból, kipróbáltam egy régebbi PLA nyomaton is.
Hát, nem tudom...
Az biztos hogy tükörsima felületen, tükrös lesz a kifújt festék is.

morvfer7

szerintem amit tegnap tettél ki képeket jobban mutatnak réz színben, mint ez..

ennél valahogy a tükröződés "elmossa" amit látni kellene..

PSoft

Azért írtam hogy...hát, nem tudom.
No mindegy, egy próbát megért. :)
A réznél ugye festés után van egy grafitos "utókezelés", majd visszatörlés/kiemelés.
Ennél azt nem csináltam meg, lehet...itt is javítana az összképen.

VighLajos

Szevasztok!
Érdeklődöm, hogy a szintezésre lehet-e használni induktív érzékelőt? Néha tömegesen jelenik meg az Adok-veszekben.

keri

Régebben nagy divatja volt.
Ott ahol vékony a fedőréteg az alumínium asztalon, talán jó tud lenni, de 3mm üvegen már nem annyira megbízható.
Ezért találták ki a BLTouch szenzort, ami mechanikusan tapintja meg a felületet, majd ha végzett visszahúzza magát.
Viszont ebből is csak a méregdrága eredeti a jó, mert a kínai másolatok pontatlanok.

2vkx6unz

Én szintezéste csavart haszálok... Sokkal egszerűbb mint induktív érzékelőt használni ;)

A viccet félretéve lehet, csak meg kell nézni mire képes a kiszemelt induktív érzékelő... Különösen a visszaállási pontosság lesz kérdéses...

Lehet reflexiós optikai érzékelőt is használni abból is van olyan ami kellően pontos.

Bár szerintem felesleges ennyire elbonyolítani...

VighLajos

Kösz, megnyugtattál!
Egyiknek sem találtam meg a hiszterézisét, csak az érzékelési távolságát.
Marad a csavar+papírlapos szintezés.
[#eljen]

VighLajos

Köszönöm neked is a választ, Keri!
Lajos

RJancsi

Ha kellően merev az asztal és nem kotyog a mechanika, csak egyszer kell (jól) beszintezni és hetekig (hónapokig) nem kell állítani rajta. Az Ender3 nekem kb. 2 éve van meg (talán 3 is), de 10 alkalomnál többször nem kellett hozzányúlnom. Ebből kettő egyértelműen szükséges volt, az elsőnél kódolási hiba miatt a home-olás után "leküldte" a fúvókát az asztal síkja alá (rendes mélyszántást csinált a gyári műanyag asztalon), majd amikor az új gyári asztalborítás felhólyagosodott és kicseréltem üveglapra. A többi eset általános karbantartás volt pl. fúvóka tisztítás után, vagy ha lusta voltam levenni az asztalborítást amikor lefeszegettem róla a kész tárgyat és megnéztem nem erőltettem-e meg a felfüggesztést.

2vkx6unz

Mondjuk a papírlap nem túl precíz megoldás, én beruháztam egy rendes hézagmérőbe ami 0,05 lépésekben használható 0,05 és 1mm között.
Ezzel elég jól be lehet lőni a megfelelő távolságot ami a nyomtatóm esetében 0,2mm a szintezéskor. Ezt a firmware-ben lehet állítani...
Mondjuk lehetne nagyobbra venni mert akkor a szintezési hiba arányaiban kisebb lehet...

VighLajos

Igen, a papírlap olyan, mint fához készült 1500 mm hosszú marótól 0.01 mm-t elvárni.
[#eplus2]
Egyelőre az Ender3 pihen, most egy Creality CR6V dolgozik, ami tudja az automatikus szintezést.
A magasságot 0,25 mm-re állítottam be, szebb a "0" réteg, mint 0,2 mm-nél.