Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Mivel a legjobb mosni/öblíteni az SLA nyomtatás után? Láttam forróvizes meg alkoholos és egyéb be nem szerezhető csoda vegyszeres fürdőket.

keri

Alkohol, vagy leginkább isopropil alkohol, mert az nem jövedéki termék, mint a sima etanol.
Lehet denszesszel is, csak az rohadt büdös.

Nekem van egy kb. 4decis zárható műanyag tégelyem. Abba beledobom, kb. 1/3ig van alkohollal, lezárom, és jól összerázom.
Sokáig használható az alkohol.

A profik ultrahangos mosóval csinálják.

cipk5xtny

Sziasztok ma összeraktam a asztal jobb oldalát. Ez nem kotyog nem billen.
Oké egyenlőre. Holap megcsinálom a másokat aztán tesztelem hogy bírja e a moci. Csak egy NEMA17 . Meglepően könnyen forog az orsó.

cipk5xtny

Na ezt a kofigurátoros bulit nem tudtam ubuntun elindítani.

RJancsi

Denszesz helyett festékboltban Alkonek higítót kell venni. Gyakorlatilag vízmentes denaturált szesz (etilalkohol), de nem "büdősítik", hanem csak valami keserű izét raknak bele, hogy fogyasztásra alkalmatlan legyen. Ezzel szoktam letörölni a nyomtatóm asztalát, tényleg nem (annyira) büdös.

Szalai György

keri

Én ezt használom.
Nagy tisztaságú, ezért műszaki célokra is tudom használni.
De persze amit te ajánlottál is tökéletes műgyanta mosásra, ha nincs szaga.

Én egyszer vettem denszeszt, basszus nem tudom mit raktak bele, de az egyik összetevő szerintem döglött ló volt [#hehe]

keri

...különösen, hogy fele annyiba kerül...
Lehet veszek én is, aztán nem kell annyira spórolni a drága isopropillal.

PSoft

Ha valaki már unná a megszokottat...

Egy kis Ender3 tuning. :)

000000000

000000000

git win valami linux emululáciot csinál neki ott jol müködik
de adig el sem indul win alat amig kegészitök nincsenek telepitve...
linuxban nem tudok segiteni...

morvfer7

az emberi elme csodákra képes..  ja, neki nem az van. [#nyes]

000000000

000000000

lemarat REGENERÁLT az a nem vegytiszta de nem látszik szinte külömbség a 100% képest zsirtalanitási szempontbol!

a9iua0hi5

Olyat próbált már valaki, hogy félbe szakítja a nyomtatást, bele tesz egy rozsdamentes lemezt és onnan folytatja? (Ender 3 PRO, szeleteléshez Ultimaker Cura-t használok). Pl. megkeresem a G kódban azt a réteget amit módosítani szeretnék és ott picit belepiszkálok. Egy ilyen darabra lenne szükségem, és ez lenne a legegyszerűbb megoldás. Vagy ez teljes hülyeség?