Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

2vkx6unz

Azért ezt én kapcsolási rajz nélkül nem merném kijelenteni...
Pl. Az ultimaker 24 V-ról megy, de a fej hűtése 5V-os, a tárgyhűtől meg 24 Voltosak.

Ha nincs kapcsolási rajz akkor a táp alapján ezt nem lehet megmondani milyen ventilátor kell.

Amúgy biztosan a ventilátor a rossz? Mechanikai hibája van vagy csak nem forog? Ellenőrizni kell a tápfeszültségét. Ha megvan a tápfeszültség akkor lehet rossz, ha nincs akkor lehet, hogy nem abban van a hiba...

Esetleg egy szabályozható tápegységről meg lehet hajtani mondjuk 3V-ról indulva aztán, ha nem forog akkor fokozatosan emelve a feszültséget megnézni mikor kezd el forogni, de csak óvatosan ne legyen füst belőle.

Szóval vagy rajz kell vagy vissza kell rajzolni egy részét esetleg mérni.

PSoft

A specifikációk közül:

IdézPrint Area: 250mm x 250mm  300mm
IdézWorking Power: 24V, 41A

Közel 1kW-os lenne a tápja ennek a nyomtatónak? [#nemtudom]

2vkx6unz

A specifikáció mindent elbír... pláne ha kínai...

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy attól hogy 24V-os a tápegység nem biztos, hogy a ventilátorok is 24 voltosak.

A 41A megint olyan lehet, hogy "annyira pontosan akartuk megadni, de a tizedespont megint lemaradt"...

PSoft

Én sem azt mondtam hogy 24V-os a venti.
Csak a linket nézegetve, feltűnt ez az "anomália".

keri

Látom milyen segítőkész és felkészültek a fórum társak, de mielőtt elővennéd a spektrumanalizátort...

4 csavar, kiszereled, megnézed mi van ráírva, és kb. olyat keresel [#hehe]
Kicsivel nagyobb teljesítményű nem probléma.

keri

Bocs, felületesen olvastam hogy nincs ráírva.
Akkor simán megméred, ahogy azt elsőre is javasolták.

3m9kaxws5

szia. sajnos nincs ráirva semmi.mérőm nincs gondoltam hátha tudja valaki. de most veszek egy multimétert.[#nyes]

000000000

Mindkét oldalon nézted? Mert furcsa hogy nincs írva rá, még akkor is ha kínai.

3m9kaxws5

igen nincs rajta semmi felirat, matrica sem volt rajta.

PSoft

Matrica/felirat valamikor biztos volt rajta, hisz a nyomai ott vannak most is.
A baj akkor szokott kezdődni, mikor az első levétel után a visrosszakáskor nem akar tapadni az az öntapadós matrica és ha rajt is marad, csak ideig óráig.
A levétel oka pedig, a sok üzemóra, vagy a silány minőség miatti "nyikorgás" szokott lenni.
Csak ott férni hozzá a "csapágyaknak" némi +kenőanyagot adni. A zsír/olaj pedig szétkenődik ott is, ahol a visrosszakáskor tapadni kéne annak a matricának.

3m9kaxws5

szia . valóban volt egy fekete matrica rajta de felirat sehol. Sajnos a kinaiak sokszor direkt nem raknak jelzéseket az alkatrészekre. 5 éve vettem egy awi hegesztőt most elromlott már két szerviz nemet mondott most egy harmadik probálkozik minden alkatrészröl le van csiszolva a felirat jelzés vagy nem is volt rajtuk igy elég nehéz beazonositani és megkeresni a hibát.

PSoft

Akkor, vedd meg azt a multimétert -később is hasznos lehet- és tégy a szerint, amit Zoltán javasolt lentebb.
[#t9p29368#]

RJancsi

Sok kínai klón készül úgy, hogy mindenféle régi eszközből kiforrasztják az áramköri elemeket, valamilyen szinten tesztelik majd mielőtt beépítik egy "új" eszközbe gondosan lecsiszolnak róla minden azonosító feliratot. Tehát hiába veszel egy "új" készüléket, ha felirat nélküli áramköri elemek vannak benne, biztos lehetsz, hogy legfeljebb a készülékház új, a belseje már többször újrahasznosított alkatrészekből áll. Felfoghatod úgy is, hogy nem átverés, kipróbált, korábban már bizonyított elemeket kaptál új áron. [#nyes]

NickE

A lecsiszolásnak a fő célja általában a másolásvédelem. Sőt kínában vannak olyan IC hamisítók, akik egyszerűben nem veszik a fáradságot arra, hogy rátegyenek bármilyen jelölést az IC-re. Nem hiszem, hogy nagyon tömegesen foglalkoznak bontással, még ott sem éri meg. Ráadásul kínában is többnyire gépesítve van a gyártás, nem olyan egyszerű használt alkatrészeket megetetni ilyen gépekkel.

További cél lehet még az, hogy ne tudd megjavítani, vegyél újat...