Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Valami kereskedői mohosság ez példaként genbird petg az 1kg 5500 és 7500 ft közöt ugrál kereskedőnként a szin alap fekete...szürke..fehér...neutrál!

morvfer7

Ötletes és nem is igazán költséges.
monjuk az asztalt fűteni is kellene ilyen hosszan.

Egyújabbgépépítő

Kipróbáltam hogy a karbonszálas filamentek menyire koptatják a réz fúvókát.
Mellékeltem egy képet amin egy még nem használt és egy 3 óra nyomtatás után fényképezett fúvóka látható.
Tudom karbonszálashoz nem réz fúvóka kell.

VighLajos

a9iua0hi5

Milyen nyomtatód van? Nekem egy Ender 3PRO-m van, és többször előjött az "inger", hogy kipróbáljam a karbon szálat (nyilván vennék megfelelő fúvókát előtte). Sok jót olvastam a karbgonszálról.

Egyújabbgépépítő

Saját építésű "toolchanger" nyomtatóm van.
Nem egy kellemes anyag, kellemetlen tapintású a kinyomtatott anyag.
Poliamid alapanyagba van keverve a karbonszál, rugalmatlan nagyon merev a végeredmény.

keri

De ha épp nincs más, akkor működik azzal is.
Én cseréltem rozsdamentesre...aztán azóta sem nyomtattam karbont [#nyes]

keri

Nincs különleges igénye a karbonszálas anyagnak. Annyi hogy kisebb átmérőjű fúvókán nem nagyon akar kijönni.
Értem ez alatt hogy 0.4mm-es fúvókával simán ment nekem.
Nyomtatni könnyű, ha az asztal tapadást megoldod.
Illetve a réz fúvóka gyorsan kopik tőle, tehát legyen cseredarab. Ha meg nagyon sokat akarsz nyomtatnivele, akkor van rubinbetétes fúvóka is [#nyes]

keri

Fura, mert nekem kifejezetten rugalmas lett.
Szintén PA+Carbon kompozit.
A sima PA-nál jóval merevebb, de szépen hajlik a propeller.
Persze anyagvastagságon is múlhat.
Létezik PLA+Carbon, állítólag az durván merev.

3m9kaxws5

Sziasztok.
Van egy 3d nyomtatóm, tönkre ment benne az extruder hüttő ventilátor rendelnék másikat de nincs ráírva hogy 12 v 24voltos vajon melyik kellhet bele?
https://www.gearbest.com/promotion-Ortur-obsidian-3D-printer-special-8218.html
ilyen nyomtató.

B.Zoltán

Állítsd a hűtést a menüből 100%-ra és mérd meg a ventilátor vezetékén a feszültséget.

bmrpksv8w

Mivel 24 voltos a nyomtató, 24 voltos ventillátor kell hozzá.

3m9kaxws5

Köszönöm szépen.
[#integet2]

000000000

vagy raksz egy ilyet 12v venti elé ami elterjetebb könyebb beszerezni is...dcdc[#vigyor]

PSoft