Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Csak azért, hogy ne teljen haszontalanul egy ilyen esős nap sem. 18650 soroló, nem saját ötlet de megtetszett...

szf

Rabb Ferenc

RJancsi

Hogy valami hasznos infó is legyen... [#nyes]
Ma frissítettem a Cura 4.9.1 verziójára. Ugyan a korábbiak is tudták, de most próbáltam ki először a "fa" strukturájú támaszt. Hagyományos cikk-cakk támasszal 3 óra 10 percet számított, "fával" 2 óra 15 percet.
Jelentős különbség! Mivel nem a szépségre mentem, ezért 0,3 mm rétegvastagsággal és 100 mm/sec sebességgel nyomtattam. 0,4 mm fúvóka, 200/60°C, ismeretlen márkájú PLA.
Nyilván kisebb rétegvvastagsággal és lassabban szebb lenne a felület. A szobor 100 mm magas. Remélem az éber cenzorok nem tartják túl erotikusnak. Anatómiailag teljesen korrekt szemléltető eszköz biológia órára.

cipk5xtny

Sziasztok jól elakadtam.
első problémám az volt hogy nem tudtam feltölteni az arduinora a progit win 10 alól.
Ezt megoldottam egy ubuntuval.
itt jött az következő probléma, mikor Configuration.h ban beállítom az LCD-met

#define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER
ebben a sorban már hibát ír fordításkor.
és lövésem sincs mi a baja.

In file included from sketch/src/lcd/dogm/marlinui_DOGM.h:31:0,
                 from sketch/src/lcd/marlinui.cpp:126:
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h: In member function 'void U8GLIB_64128N_2X_HAL::init(pin_t, pin_t, pin_t, pin_t, pin_t)':
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h:37:13: error: 'init' is not a member of 'U8GLIB'
     U8GLIB::init(&u8g_dev_st7565_64128n_HAL_2x_sw_spi, (uint8_t)sck, (uint8_t)mosi, (uint8_t)cs, (uint8_t)a0, (uint8_t)reset);
             ^~~~
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h: In member function 'void U8GLIB_64128N_2X_HAL::init(pin_t, pin_t, pin_t)':
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h:40:13: error: 'init' is not a member of 'U8GLIB'
     U8GLIB::init(&u8g_dev_st7565_64128n_HAL_2x_hw_spi, (uint8_t)cs, (uint8_t)a0, (uint8_t)reset);
             ^~~~
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h: In member function 'void U8GLIB_ST7920_128X64_4X_HAL::init(pin_t, pin_t, pin_t, pin_t)':
sketch/src/lcd/dogm/HAL_LCD_class_defines.h:53:13: error: 'init' is not a member of 'U8GLIB'
     U8GLIB::init(&u8g_dev_st7920_128x64_HAL_4x_sw_spi, (uint8_t)sck, (uint8_t)mosi, (uint8_t)cs, U8G_PIN_NONE, (uint8_t)reset); // a0 = U8G_PIN_NONE

VighLajos

Igen, a "fa" nagyon praktikus. Különösen, ha a helyét az építőlapra konfigurálják.
- Support placement-touching buildplate .

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

RJancsi

Merre van ez a beállítás? Kerestem de nem találtam. :(

keri

LCD-s UV gyantás nyomtatóhoz van valakinek bevált gyantája fogaskerék nyomtatáshoz? Olyan ami elég erős és kopásálló?
Az eredeti fogaskerék poliamidból van.
1:10-es RC autó spur fogaskereke.

keri

Neked meg nem válaszolt senki? Megpróbálok én.
Nem nagyon értem ebből mi a problémád, csak tippelek.

U8GLIB könyvtárat telepítetted?
Az kell az LCD-hez. Ha nincs akkor szokott hibát írni.
Meg ki kell törölgetni a // jelet a megfelelő beállítások elől. Ha kimarad valami, akkor is lehet hiba.

Nekem ezek vannak engedélyezve a Config.h LCD/SD konfigurációban:

#define LCD_LANGUAGE en

#define DISPLAY_CHARSET_HD44780 JAPANESE

#define ULTRA_LCD   // Character based
//#define DOGLCD      // neked valószínűleg ez kell, nem az ultra_LCD, de nem tudom biztosan.

#define SDSUPPORT

#define LCD_FEEDBACK_FREQUENCY_DURATION_MS 10
#define LCD_FEEDBACK_FREQUENCY_HZ 2000

#define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER // ez helyett a saját kijelződ típusát kell engedélyezni, de ez a kínai grafikus kijelző.
Ha 4*20 karakteres, akkor ez:
#define REPRAP_DISCOUNT_SMART_CONTROLLER

laaci

Szia,

Ez elég keménynek tűnik, de szándékos koptatásra sosem próbáltam. Így érzésre szerintem merevebb mint a poliamid.
Telefontartó klipszét nyomtattam belőle. Amivel a szellőzőbe rögzíted. Bírta azt a 2 hetet amíg az egész telefontartó el nem tűnt a céges kocsiból.

keri

Köszönöm, ilyenem van.
Próbaképen nyomtatok egyet, aztán meglátjuk, de vannak ipari célra való gyanták amik jelentősen erősebbek ezekhez képest, csak nincs tapasztalatom mi lenne a jó, és rengeteg féle van.

Pl. ezt nézegettem.
24 helyett 34Mpa a szakító szilárdság.
Bár valószínűleg a 24 is elég lenne a célra, de a kopásra nem tudom hogy viselkedik.

kiralyc

Na már csak a gumikat kell rájuk aplikálni és mehet a célbalövő verseny...
Ha valakit érdekel

VighLajos

Bocs, hogy csak most válaszolok.
Itt, a Support nyolcadik sorában.
Jó!!!
:-)

RJancsi

De hiszen ezt tudtam. [#falbav] Csak eddig nem használtam a fa struktúrát, a hagyományos "oszloposonál" arra használtam (ha lehetett), hogy csak az asztalról induljon támasz, a tárgyról ne. Nyilván "úgy maradt" ezért nem az asztalról hanem a tárgyról indította a fa egy részét. De kipróbálni így is jó volt.