Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

cipk5xtny

Szia
Megkaptam a képeket frankó igényes munka.
A képeimből valóban úgy látszik mintha kereszteznék egymást a szíjjak. De nem ,az volt a gondom hogy mikor az x lineár kiér a gép elejére akkor feszítette a szíjat mert nem figyeltem oda a masik motor szíjának a síkjara. Nemntudom menyire fogalmazok jól.
Itt van pár kép ez már jobb szögből készűlt.
Csak odakötedeltem még kipróbáltam hogy jó-e.
Ha ez összeál jön az asztalemelő. Z ott még lesznek meglepetések gyanítom.
Azután meg ki kell találjak egy nagy fűtőegységet , vagy négy kicsit még nem tudom. Azon a hídon majd ha odaérek. Köszi a segítseget.
Mégegyszer nagyon tetszik a terv amiről küldted a képet . Nem tudnék ilyen precíz munkát csinálni. Például hogy beletervezted a kocsit is ...

cipk5xtny

Szerintem elég profi gép. Kívancsi leszek hogy muzsikál.

xhadp99yn

hát profinak nem mondhatnám ( ramps 1.4 ardu tmc2208 )
a sebességgel meg vagyok lőve de ot merem hagyni
 kiszolgál mondhatnám hogy az árát vissza hozta már
sok süti kiszúróval, sarok csiszoló kapcsoló pótlással, kiságyba eltört alkatrész , és a sok asztalos segéd
lithophane ek

meg jó hobbi

meg tervezed kinyomtatod

cipk5xtny

A lenyeg úgy is az hogy a te céljaidnak megfeleljen.
Én is az említett elektronnikával dolgozok de még olcsóbb meghajtóval. A4988 .
Ha minden frankó akkor valami komolyabb hardvert kap majd. Csak lássam müködni.

cipk5xtny

Hali
Ma összeált a két irány mozgatása.
Meg kell álmodjak valamit amit a szíjjak összefogására és feszítésére tudok használni.
El kell férjen egy 40x40-es aluprofilba amit a kocsira csavarozok fel. Kicsit ijesztő így elsőre. Kell raterveznem bele valami feszítőt, lehetőleg állíthatót..
Azután jön az asztal. Azt orsóval fogom megcsinálni.
Az egyenlőre négy 12mm-es lineáron gondolom mozgatni még nem állt össze a fejemben.

xhadp99yn

Nézd meg ezt hátha segít

core xy

TBS-TEAM

[#vigyor0]

József

Szalai György

000000000

Megint sikerült egy olyan 3D hajtást hajtást fabrikálnod, aminek a végeredménye ebben a formában "siralmas" lesz.

000000000

Pontosítás: ... 3D nyomtató XY hajtást ...

000000000

5...10 átalakításnál már jó lesz de idő és drága szálanyag kidobás lesz filament most őrületesen elszálltak árakkal még a rossz gyártó is drága vicc![#eplus2]

keri

Hát ja. Elképesztő. Simán dupla áron mennek már. Ennyire nem rossz a forint árfolyam.
Azt hiszem most egy darabig a meglévő anyagokat használom, inkább kivárom míg értelmes áron adják.

PSoft

cipk5xtny

Hali össze állt a gép "teteje"
Kicsit kell még finomítani rajta.
De már müxik. Igaz nem lőttem fel új vezérlőszoftvert de így is ki tudtam próbálni. Végül fixre gyartottam le a szíj végeit fogó kütyüt. Majd teszekbrá csipeszrugót . Elég gyorsnak tűnik most a paraméterei megegyeznek a ctc gépemmel szóval minimum azt a sebességet tudni fogja.
Meglepően kellemessen jár .. kicsit féltem a próbától. Be kell konfigurálnom a vezérlőt. Hogy jó legyen az új szerkezethez. Mit ajánlotok repetiert vagy marlint?
Majd haladok tovább aztán kérdezgetek.