Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Két olyan görgő között kéne átengedni, amik között a kerek rés pont 1,75mm , ha nagyobb lenne bárhol is a filament vastagsága, akkor ez méretre nyomná.

onagy

Van egy tekercs fehér petg-m, eddig csak habot sikerűlt nyomtatni belőle. A siker garantált, ha elrettentő példának kell.
Mennyit kérsz belőle?
O.

szf

2x10m
Többit privátba.
Köszönöm

000000000

Az elsö kinai pla ilyen volt 1 orát sem birt ki befüzve a álló fejnén a kitekert hurok elpattant nyomtatás közben nemtört el érdekes de még sütöbe is probálgatam száritani de kutyábol szalonna![#rolleyes]
De a nyomaton is repedések jöttek 1..2 hónap után Pla korszakot be is zártam pénzkidobás diszktárgyakra jó biztos!
Herz pla is probáltam az jóóó de árban van megbízhatóbb műanyag is is amit a pára nem piszkál![#kacsint]

keri

Pontosabb a mérete, jobban bírja a meleget mint az olcsó kínai teflon. Én mondjuk olcsó kínai teflonnal is jól elvagyok, lehet nekem még nem hamis teflont adtak el [#vigyor]

keri

Azt hiszem egy másik fórumon van egy srác aki csak ilyet hajlandó használni, mert hogy annyival jobb szerinte.
Szerintem meg neki a kínaiak teflon helyett polietilén csövet adtak, azért gondolja hogy ez jobb [#nyes]

Ha esetleg veszel egy pár centis darabot lejmolnék kipróbálásra és akkor tudok nyilatkozni [#vigyor]

keri

Régebben talán KBalázs felhasználó kipróbálta. Belerakott két egyforma tekercs PLA-t egy zacskóba amit egy páratartalom mérővel és jó adag szilikagélel leforrasztott. Meg egy másikat amit egy pohár vízzel.
Pár hét után elővette, és az égvilágon semmi különbséget nem tapasztalt a nyomtatásnál.

Én sem szoktam tapasztalni semmi extrát. Nekem ott vannak szabadon a pincémben. Igaz télen nagyon száraz a levegő a kazán miatt.
Csak amikor hideg az anyag akkor szeret elpattanni, kicsit felmelegítve viszont soha nem volt gondom.

KBalázs

A mennyiségek nem stimmelnek. De nemrég találtam meg, kb 4-5 évet állt vízben egy szál zöld PLA, meg egy másik ami nem. A vízbe ázott egyértelmûen törékenyebb volt, nyomtatni nem próbáltam, szerintem nem lett volna nagy sikerem.

szf

Egyenlőre kaptam szaffibetti fórumtársunktól egy darabkát.
Kipróbálom, ha beválik akkor veszek és küldök.

szf

Kinaitól vásárolt teflonnal vígan nyomtattam 300 fokon is huzamosabb ideig. (Sajnos már nincs neki)
Hazai beszerzés 240 fokot sem nagyon birták, rutinból minden 5.tekercs filament  után cseréltem.

KBalázs

Beszereztem üvegcsövet ami elvben bírja a hőhatasokat és belső átmérő is pont jó, de még nem tudom mikor lesz rá akarásom összehozni heatbreak-nak. Lehet totál marhaság is. A hő(nem)vezetése és a szilárdsága fogott meg, de sok megoldanivalót is felvet.
A vízbeáztatás szerintem messze nem rendeltetésszerű tárolási mód, magam se tudom mit vártam. Nem porladt el mondjuk.

keri

Tekintve hogy üvegre elég jól tapad a PLA lehet nem lesz működőképes.
Ragaszd bele szilikongumival, az segíti a hőátadást.
Az alján meg lehet O gyűrűt használni a tömítésre.

Titán bevonatú hőtörő csőre viszont kíváncsi lennék. A titánnak kisebb a felületi súrlódása mint a sima rozsdamentesnek. Talán úgy működhet a teljesen fém nyomtatófej, csak az a bajom hogy nem bízok a kínai titánban.

Másik ötletem, hogy eleve szilikongumiból csinálni a cső bélést, csak az meg nem a sima csúszásról híres.

KBalázs

Mondanám hogy adok tesztelni ha sok a motivációd, de ugye én 3mm szállal tervezek mindent, nem a ma divatos 1.75-el, 1.75-öt közelítő d-jû üvegcsövet nem találtam :(

RJancsi

Nedves szál "bűvölők"! Ha némi tudományt szeretnétek vinni a szóbeszédbe, ha eljuttattok nekem akár csak 5-10 cm nedvesnek gondolt filamentet, a laboromban van szárítószekrény (akár vákumos) meg analitikai mérleg is, pontosan meg tudom mérni mennyi a filament víztartalma amikor megkaptam. Nem mintha ettől sokkal okosabbak lennénk, de a lehetőség adott... [#nyes]

000000000

Torta szelet vagy a hűtőbe romlik meg vagy benned ha érted a célzást..... van a nedv felszívó probléma ezt csak kerülgetik nem lesz jobb mert mindig megmarad ez a tulajdonság szál/alkatrész ![#eplus2]