Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sny33a3y5

Frissítettem a FreeCAD 0.19-re. A korábban (0.18) jól működő szerkesztés valami miatt nem  működik. Mikor van egy test és annak egyik felületére szeretnék egy sketch-et kapcsolni FlatFace-el akkor már is jön a jelentés "Links go out of the allowed scope". Mikor megrajzoltam a vázlatot és akarom kihúzni akkor nem engedi a mellékelt üzenet jön csak. A 0.18-ban tökéletesen mentek ezek a dolgok. Valami beállítást kell tenni? Mi lehet az?

pa0n9mw

Üdv
Nem tudom ki mennyit kínlódik a tárgy tapadásával de én sokat :(
Aztán nemrégiben kaptam pár üvegecske körömlakkot.

Kipróbáltam azzal lekenni az asztalt és láss csodát azóta nem volt felválásom.
Az eddig kipróbált dolgoknál (hajlakk, papírragasztó stift  oldott PLA vagy ABS mindig az üveglapról vált el a tárgy.

A körömlakkal fura módon a tárgy levétele után is van egy réteg az üvegen és persze a tárgy alján is.
Szóval úgy tűnik ez nekem bevált.

keri

Én pl. semennyit. Sima 3mm-es ablaküveg, rendesen letisztítva, 60fokon PLA-val úgy tapad hogy még az üveget is fel lehet vele szakítani. Amikor kihűlt akkor meg lejön.
0,1mm kezdőréteg +20% flow-al kellően belepréseli a felületbe.

keri

Amúgy vegyél ilyen műanyag asztal borítást, az itt többeknek bevált. Nekem is van, de soha nem használtam, mert nem kellett.
Az ABS-re is bevált a hajlakkos üveg.
Az sima üvegre nekem sem akar tapadni.

D.Laci

Én acéllapra Nebuló ragasztó stift használok, max. levételkor fűtöm az asztalt könnyeben levehető. PLA ás PLA+ használok.

3m9kaxws5

sziasztok. megint működik a gépem lcd csere megvolt kicsit nagyobb lett [#nyes]

Gyárfás Attila

Üdv
Érdeklődni szeretnék, hogy a képen látható "burkolatot" milyen árban lehetne legyártatni. A belső méretei, kb. H265xSZ35xM27mm. Falvastagság 3mm.
Köszi

000000000

Gratulálok! Jól néz ki.

000000000

Kicseréltem a fúvókát 0,4mm-röl 0,8mm átmérősre, beállítottam sok szenvedés után mindent, de a nyomtatási eredmény nagyon rossz, csúnya. Nem értem miért, mert semmi mást nem csináltam, csak fúvókát cseréltem. Azt vártam hogy kisebb falakkal probléma lenne, de azt nem hogy mindennek a külső része csúnya, egyenleten lesz, annak ellenére hogy ugyan azzal a rétegmagassággal nyomtatok mint azelőtt.

Vissza fogom rakni a 0,4mm átmerőjűt, mert így használhatatlan, bár nem értem miért nem megy jól.

000000000

"csak fúvókát cseréltem" többlet műanyag hol van?
Szoftver számol 0,4 fúvókára exrudálási menyiséget 0,8 hogy a fenébe lenne igy jó?

000000000

Idézbeállítottam sok szenvedés után mindent
[/u]

Természetesen a szoftvert is átállítottam 0,8-asra. Annyira nem vagyok buta. [#nyes]

2vkx6unz

Egy adott nyomtatófej egy adott tömegű műanyagot tud felmelegíteni adott idő alatt, vagyis nagyobb fúvóka mellett vissza kell venni a sebességet mert nem tudja megolvasztani az anyagot. Persze ha elegendő az olvasztási kapacitás akkor nem kell, de ellenőrizni nem árt.
Aztán a felületre hatással lehet az extruder meghajtás illetve annak ingadozása is, ami nagyobb anyagmennyiségnél könnyebben megmutatkozik (nyomásingadozás a fejben).

000000000

irtad![#vigyor]

JZoli

Mostanában vettem egy TRONXY 3D nyomtatót. A napokban próbálgatom beállítani, de igazán jóra egy nyomtatás sem sikerül.Nem akar egyenletes lenni. Már a hőfokot is alacsonyabbra vettem (a fejét), meg a filament mennyiséget is már sokkal jobb mint az elején, de nem az igazi. Teszek fel két képet az utolsó kísérletről, hátha az többet mond azoknak akik értenek hozzá. Remélem látható lesz rajta a hiba.A PLA-ról nem tudok semmit, azt a géphez kaptam, így a beállítási értékei ismeretlenek.

Rabb Ferenc

A képeken csak egy hiba látszik - de az nagyon: teljesen életlenek, tehát értékelhetetlenek [#confused].

Próbálj meg jobb képeket készíteni, és pár szóban írd le az szerinted hibásnak itélt eredményt. Biztosan akad segítséged [#integet2]