Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Érdekes lehetőség.
Megpróbálom száritani, pontos hőfokú sütő helyett vákumban szoktam, tartani a bontott dolgokat, megpróbálom ezt is odattenni hátha csökken a nedvességtartalma.
végyé

000000000

Szerencsére nem veszi fel a nedvességet a petg ezért is szeretem ami befolyásolná a tulajdonságait vagyis rontaná PLA ezért is hagytam el tartós alkatrész gyártásra alkalmatlan!
Szálgyártásnál az exruderbe szorult vizgöz nagy problémát is okoz (gázosit habosít okoz a müanyagban) granulátumot kezelik is előszárítóbán ez miat ,ABS,PLA....!

szf

Keresek Mk10 szilikon sapkát.
Jövőhétre kellene.

szf

Ez a cső mennyivel jobb mint az egyszerű teflon cső?

PSoft

Ha hinni lehet a reklám, vagy marketingdumának...

IdézCsökkentett súrlódás...
IdézCsökkentett kihajlás...

IdézA Capricorn XS bowden cső mindkét probléma megoldásában segít. Tiszta PTFE-ből készült, amelyet speciális adalékanyaggal kezeltek a súrlódás csökkentése érdekében. Ezenkívül rendkívül precíz szabványok szerint készült, rendkívül szűk belső átmérővel, hogy javítsa az extruder és a HotEnd közötti izzószál-kényszert.

Szóval, szerintem...semennyivel.

szf

Az internátuson én is tudok olvasni [#kacsint]
De nekem ez kellene "kipróbáltam , jobb vagy misztifikáció"
Most vehetek mindkettőt[#wilting]

PSoft

Jahhh, akkor...
Pontatlan volt a kérdés föltevés! [#kacsint]

ezsolt74

Nekem is van hasonló, egyre kell csak figyelni, a nyomtatószál ha nem egyenletes vastagságú, akkor beleszorulhat.

szf

RJancsi

Ez akkor lenne tuti, ha adnának hozzá rendkívül precízen gyártott filamentet is. Mert jól hangzik az 1,9 +/- 0,05 mm belső átmérő, de mekkora gyártási szórása van a filamentnek (én eddig csak minuszossal találkoztam, de biztos van plusszos is). A náluk árult Herz PLA filamentről ezt írják:
"Az átmérő és az ovalitás mérése, valamint ellenőrzése 2 tengelyes lézeres mérőfejjel történik."
Mindez nagyon szép és jó, de arról mélyen hallgatnak, hogy a 2 tengelyes lézer miket szokott mérni? Mert ha 1,75 +/- 0,15 mm akkor nem lennék boldog tőle még ha lézerrel mérik akkor sem.

szf

Kipróbálásra keresek 5-10m vizes,nedves,párától "duzzadó" 1,75-ös filamentet.
Esetleg, ha valakinek akadna. Mindegy milyen csak "sz.r" legyen.

RJancsi

Azt nem tudom, hogy párától duzzadó-e, de hogy az egyik PLA filamentem üvegszerűen törékeny lett azt igen. Amikor megpróbáltam befűzni, egyszerűen elpattant ahogy megpróbáltam betolni a bowdenbe. Nyomtatásnál már nem volt gond vele, de nem fűztem ki, benne hagytam a nyomtatóban. Másnapra a spulnitól kb. 10 centire félig eltört, a szentlélek tartja össze.

szf

ilyenem nekem is van. Olyan kell amire ráfogják, hogy vizes. Szeretnék megismerkedni a problémával. A vízbe áztatós technológia nem jöttbe. PLA, ABS, PETG ezeket áztattam hónapokig. De nem volt vele gondom. Por szokott problémát okozni de azt egy csipesz alatt tartott szivacs segítségével letörlöm.

2vkx6unz

Vegyél eredeti prusa filamentet. Ők minden tekercshez elérhetővé teszik a mért adatokat a tekercs teljes hosszában.

PSoft

Ha esetleg szerencséd lenne és mondjuk húsz métert kapnál a hőn vágyott filamentből, a...felére igényt tartanák!