Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

GG

Van firmware az Arduinón? Gyorsolvasás alapján nekem nem derült ki, hogy ki tölti fel. Ha netán nem lenne, akkor kell rá tölteni: https://cdn.evilmadscientist.com/dl/eb/public/Firmware_v280_Raw.zip

ry2bg2xu

Szia!

Persze, van, természetesen :)

Jelenleg ez a hibaüzenet...

5kfiyrw95

Szia ! Próbáld meg,  a leírásom  alapján feltölteni rá, az általam is használt szoftwert . Nekem jól működik : LINK

ry2bg2xu

Szia!

Holnapi nap első fele erre lesz áldozva ;)

Köszi!

ry2bg2xu

Sziasztok! Na, elment a fél nap :) Eredmény az nincs.

Biztos, ami biztos, a leírás alapján felporgramoztam az arduinot a belinkelt FW-t hasznlva. Hibajelzés nem volt, nem lett jó. Szűz Win7, új Inkscape 0.91, meg az eggbot plugin. A leírás alapján lecserélve a script, eredmény: "Failed to connect to EggBot :(" Néztem a módosított scriptet, ebben nem jó az én arduinom USB illesztóje álltal mondott VID, PID. átírtam a file-ban, minden maradt. nem tud csatlakozni..

Kedzem megunni ezt az Eggbot dolgot :D Még egy tippem van, nem jó az arduino.. rendelek másikat.. Csak akkor mért lehet felprogramozni hiba nélkül..

ry2bg2xu

Na.. Sínen vagyok, mint József Attila.. :) ELINDULT :D A hiba az arduinon volt, a kínai nem tud forrasztani. Helyesebben tud, de forrszemet különválasztani nem :) Volt egy paca a reset lábon, és így hiába volt a felhúzó rajta, értelem szerűen nem tudott kommunikálni sorosan vele a PC.. Már csak a servo nem megy azt kitökölöm :) de jó az irány :)

PSoft

[#eljen]
De...kifutsz az időből! :)

ry2bg2xu

De ki ám.. Elengedem. Majd jövőre :D

Néha be kell ismerni a vereséget. :(

Az van, hogy nem megy a servo. Rajzolni rajzol szépen, csak nem kezeli a servot. kipróbnáltam 3 azonos gyártmányúval, azonosan nem történik semmi :) Sőt, szkóppal végigmászkáltam az arduino lábain, hogy melyik az, ami vezérelné, ha az az inkscape alatt nyomákolom a rise gombot, egyik lábon sem történik semmi.

Ez az egész projekt dupla szívás. Ezzel a pacával elment 2 nap.. Most, hogy menne, meg a servo nem megy..

De ha van valakinek tippje, akár valami "service mode", ahol az inkscape plugin rávehető, másik lábon kezelje a  tollat, azt megköszönöm :) Holnap még itthon van a gyerek :D szerdától suli :)

ry2bg2xu

Tanulság minden kínai beszerzésű arduinohoz :) A kínai nem tud forrasztani :)

A uC nem volt rendesen felforrasztva. Egyszerűen nem érintkezett a lába. Végigforrasztottam mindent, újra, rendes anyaggal. Hibátlan a servo is :)

Köszönöm a segítsgéget :)

PSoft

No akkor, örülhet...mindkét "gyerek". :)

ry2bg2xu

PSoft

Igaz már rég volt,(két éve?) de emlékeim szerint...nem kínlódtam nagyon sokat vele.

RJancsi

Az enyémmel többet... [#nyes]

PSoft

Úgy bizony! [#nyes]

ry2bg2xu

Hát... Úgy könnyű hogy minden alkatrész működik ;) azt könnyen elviselem, ha by-design hülye vagyok ;) azt megszoktam. De amikor a sors tesz a "szórakoztatásomról".. mert nincs beforrasztva gyárilag valami... Na azt nehéz megemészteni ;)