Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Gembird Pet-G-ből a mosogatógépünk fiók görgőit nyomtattam. Időnként ráküldünk a gépre egy 70°-os zsírtalanító mosást, és azt is jól bírják.

TBS-TEAM

József

RJancsi

Nem semmi... Kíváncsi vagyok mi lehet a feladata annak a sok csőnek (vezetéknek) ami a nyomtatófejbe megy. Mert egy "sima" fogyóelektródás hegesztéshez elég a huzal és valamilyen gáz. de itt legalább 6-8 "valami" látszik.

TBS-TEAM

Több típusú fémpor és védőgáz, azt án lesz ami lesz [#eplus2]
Meg egy kis fény [#kacsint]
József

RJancsi

Sírjak vagy nevessek? [#nemtudom] Igazi "tudományos balfácán".

svejk

"Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk."

Talán nem is lenne kár értük...[#nemtudom]

RJancsi

A totalcar és totalbike nálam az AdBlock kivételek között van, bár valóban nem lenne túl nagy kár értük ha eltűnnének.

A cikk rövid lényege az, hogy a szerző vett 25 ezer Ft-ért egy 3D nyomtatót mert ennyit még be mert vallani a nejének. Aztán rájött, hogy nyeklik-nyaklik, görbe az asztala és nem tud ABS-t nyomtatni mert "szellős" a váz. Így hát acél zártszelvényből hegesztett (mert hát totalcar-os az istenadta) egy masszív kockát amibe belehekkelte az eredeti vázat, beburkolta plexivel, bútorlappal és valami általa sem ismert kemény habbal az egészet. Most tart 80e Ft-nál és van egy kétemberes nyomtatója (olyan nehéz lett), ellenben még mindig nem tökéletes a masina. Az alkotás örömét leszámítva 80 ezerért már vehetett volna egy korrekt gyári nyomtatót is...

svejk

Értem, köszi az összefoglalót!

3vv2btrhv

Talán irányitani tudják az ivet , a 360 fokos elrendezéssel .

keri

Konkrétan ez nem tudom, de amit néztem lézeres fémnyomtatót, az úgy működik, hogy körben fújja rá védőgázzal a fém port a lézersugár fókuszpontjára, és csak ott olvad meg és tapad le emiatt.
Tehát egy lézer fej, levegő/védőgáz bevezetés, por bevezetés, elszívás, esetleg vízhűtés+2 cső, és mindezt körben, hogy formától ne függjön hogy jut-e elég por.

Vannak huzalos hegesztővel készített 3D fémnyomtatók is, de azok nem tudnak ilyen szép felületet mint a lézer-szinteresek, igaz lényegesen olcsóbbak cserébe.

keri

Főleg hogy én lekapcsoltam a blokkolót, de még sem engedi megnézni, mert az Facebook vírusai is tiltva vannak, és ez fáj nekik [#nemtudom]

keri

Mert nem kérdezett meg minket. [#hehe]
Amúgy tényleg így van. Egy Ender3-as olcsóbb mintha kínából összevásárolnám az alkatrészeket, és azért ez egy egész jó nyomtató.

2g08v9fpz

"Csak az egyértelműsítés kedvéért mondom: peT-g és nem D-vel."

Igen ! Bocsánat félrenyomtam 2x is, [#vigyor] , de az eredeti kérdést lentebb még jól írtam ;) , ez van ha az ember 12 órás folyamatos műszakban dolgozik, ekkor szoktam kicsit keverni a beüket [#wilting]

PSoft

Biztos nem ért nagy veszteség hogy nem láthatom őket.
De azért a nyitóképükön -amelyiken éhen akarnak halni- látható az egész banda.
A fotón az épp éhhalál szélén álló két -hogy a Te szavaiddal éljek- :) csatakanca beállítására azért...kényesen ügyeltek. [#vigyor]

ry2bg2xu

Sziasztok!
Húsvét van. A gyerek kitalálta, csináljunk Eggbot-ot.. Tojász firkálni. Kinyomtattam, összeraktam. De saljnos csak klón arduino uno van itthon, ebben más az USB soros illesztő. Eddig ok, google segített :) Emiatt nem ment az automatikus felismerése. De már annyi féle inkscape + eggbot verziót házasítottam össze próbából, hogy lehet, már azért nem megy :D

Ezt csináltam meg:
https://www.thingiverse.com/thing:3512980

A 120ohm benne a reset és a táp között, FW felment rá, shield elvileg jól van bejumperelve, a 2 stepper driver alatt mindhárom jumper rajta a microstep miatt.

Eggbot 2.5.0 fent van, inkscape 0.91 is, mert mindenhol azt olvasom, hogy ez így jü páros. A CH340 drivere is fent van, legalábbis a win megette, és eszközkezelőben ok. Win7 az áldozat, hogy ne szivassam magam.

Az eggbot_scanwin32.py-ban átírtam a PID/VID párost a CH340 miatt. így nincs error az inkscape-ben, ha manualban akarom mozgatni a motorokat, de nem is megy, csak picit nyekken, majd hiba dömping. Ha nem jó a PID/VID, akkor nyafizik, hogy  nincs soros HW, nem látta az arduinot..

És itt elvesztettem a fonalat. Láttam  2 éve volt már ez téma, hátha azóta valaki már ebbe is bele futott..

[#t9p21986#]

Tudtok okosat?

Köszönöm!