Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Akkor meg mi a kérdés? Faragd ki kézzel a bélyegzőt, és látszódjon rajta hogy kézműves [#vigyor]

keri

Én viaszból faragnám meg a negatívot és kétkomponensű szilikonnal (szilorub) kiönteném. Aztán csiszolópapíron meghúzkodnám, amivel síkba kerül a nyomófelület, és tintának is ad egy kis porózusságot.
De ez csak ötlet, nem próbáltam. (szilorub-ot igen)
https://szilikonbolt.hu/id/00520-Ontheto-szilikon-F-20-Silorub

keri

[#eljen] bocs, elébb írtam, később olvastam hogy te is ugyan ezt javaslod.

noctiluxx

Tamponnyomás. Tálakat így díszítik. Igaz laborigényes.

RJancsi

Nem gond, legalább igazolást nyert, hogy nem teljesen hülyeség amit írtam. [#nyes]

RJancsi

Nem tudom mit értesz laborigényen, én inkább gépigényesnek nevezném. Arról nem is beszélve, hogy a szitanyomás és a tamponnyomás is csak nagyobb szériáknál éri meg, egy darab minta kedvéért nem érdemes foglalkozni vele. Ráadásul a tamponnyomáshoz célgép kell, mert csak akkor működik, ha a tampon minden egyes nyomás után hajszálpontosan ugyanoda kerül a festékező szitán. Különben egy idő múlva az egész tampon festékes lesz és nem mintát hanem foltot fog nyomni.

PSoft

Idéz...a szitanyomás és a tamponnyomás is csak nagyobb szériáknál éri meg...

No de akkor...ugyanez igaz a kézzel faragott, vagy a szilikonból öntött bélyegzőre is.
Egy tál mintájáért, nem farigcsálnék bélyegzőt...
Mert szerintem, az csak az éppen aktuális darabra illeszthető jól.

Idéz...Akkor inkább a kézi festést kellene gyakorolnod.
Írtad lentebb, én is így gondolom.

Úgy látom, Tibor keresi az utat, keresi a jó megoldást...
Nem is oly rég a lézeres bélyegzőkészítést is jó "ötletnek" tartotta, de valamiért túllendült rajta.
Nem is lenne nagy beruházás egy kék lézerrel, de még egy K40-es 40W-os kínai CO-val sem.
(azt, amúgy is bélyegző készítésre "alkotta" a kínai) :)

Szóval, ha az "egyediség" számára lényeges és döntő, akkor nem faragott, vagy lézerezett gumibélyegző, hanem -szerintem is- a kézi festés lenne a nyerő.
(gumibélyegzőt nyomkodni...mindenki -már az óvodás is- tud)

3vv2btrhv

Minden a kézi festésből indult ( projektoros rá vetítéssel )Ez nincs elfeledve , a hardver tökéletes .De keresem a megoldásokat , lehet , hogy ötvözőm a két dolgot .

RJancsi

Ez az! Először szabad kézzel fest meg a motívumot egy darab papírra, majd szkenneld be. Projektorral vetítsd rá egy szilikon lemezre és faragd ki szikével. Utána 3D szkennerrel szkenneld be a szilikon formát és nyomtasd ki 3D nyomtatóval és lágy filamenttel. És már kész is a bélyegző, amivel ha jól követted a technológiát rá tudod bélyegezni a táladra azt, amit eleve kézzel is rápingálhattál volna. [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

laaci

Szerintem ezt már Tibor "saját topikjában érdemes folytatni!

laaci

Többen jeleztétek, hogy innen jó rendelni, gyors rendelés.
3djake
Én május 17-én rendeltem egy nyomtatót, és hozzá egy PEI lapot.
A nyomtató raktáron volt, a PEI lapra várni kell május 9-ig kb..
Ezért a rendelést május 11-re írták.
Majd elhalasztották a kiszállítást 12-re. Jó, legyen.
Most elhalasztották 16-ra. Mivel a PEI lap megjött, csak idő közben elfogyott a nyomtató!
Ez szerintem nem hogy nem profi, hanem egyenesen pofátlan!

RJancsi

Ez már felér egy parajelenséggel. Jövő héten megrendelted és a bolt tegnapra igazolta vissza. Majd elhalasztották holnap utánra de közben megérkezett a PEI lap.

Biztos bennem van a hiba de nem tudlak követni... [#nemtudom]

keri

Ez tényleg rossz húzás. Rendelést illik félre tenni, akkor is ha nincs meg minden.
Engem felhívtak és mondták hogy az adott cucc nincs készleten (webshop úgy mutatta hogy van), én meg mondtam nekik, hogy küldjék ami van, szóval nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom velük.

laaci

Igaz. Elírtam.
04.17. volt a rendelés, és 05.11. volt az első szállítási határidő. Ezt húzzák mint a rétest.

laaci

Ezzel nekem se lett volna gondom. Ha szólnak, de így!