Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kmil

PETG volt a fila, mert épp abból volt több. Ragasztottam igen, mert rizikósnak tartottam megfúrni az állórészt.

RJancsi

Légyszi azt is áruld el mivel ragasztottad? Aluhoz műanyagot nem mindennel lehet tartósan, különösen, ha még meleget is kap (a motor köpenye elég jól be tud melegedni).

kmil

CX80 két komponensű ragasztót használtam. Ez volt itthon

kmil

A melegtől annyira nem tartanék. Ez kis motor, amit eleve hűtés nélkülire terveztek. Nagyon nem koptattam, de meglepődnék, ha 40 fok fölé melegedne.

RJancsi

OK, köszi a választ. Én is kétkomponensű epoxival próbáltam PETG-t ragsztani, a motoromhoz nyomtattam egy GPS tartót. A rázkódást jól bírta, de a nyári meleggel (+39°C Olaszországban) nem bírt. Igaz, relatív kicsi volt a ragasztott felület és nagy külpontos erő hatott rá. Szép lassan lekonyult. Nem leszakadt hanem szálasan elengedett a ragasztás. Valami "noname" barkácsáruházas Araldit rapid volt itthon. De lehet, hogy már rég lejárt a szavatossága és az sem használt neki...

kmil

A napon még melegebb is lehet, mint 39 fok. Volt, hogy pla redőnyalkatrészem kinyúlt meg a naptól. A kapcsoló dobozánál direkt csináltam széles felfekvő felületeket a jó tapadásért.

VighLajos

Szemüvegtartót nyomtattam PETG-ből. A napellenzőre felcsíptethetőt.
Pár nap múlva már nem szorította a napellenzőt, majd szemüvegestől leesett.
Nyáron meleg van a napon álló autóban.

TBS-TEAM

Mi az ami birja a meleget és mi az ami nem.
József

keri

Auto alkatrészt ABS-ből szoktam, illetve van nejlon-karbon anyagom ha erősebb kell, valamint vettem PVC filamentet ami hivatalosan elektromos szigetelő alkatrészekre való, égésgátlós minősítéssel (gondolom a PVC alapból tudja)

Amúgy melegebb helyre, pl. redőnyalkatrésznek PETG-t használtam, eddig nem panaszkodott.

PLA csak oda ahol tuti nem lesz meleg.

VighLajos

f0e7gg4wc

Üdv Mindenkinek,melyik nyomtatót lenne érdemes megvenni PetG-hez amit könnyebb lenne átépíteni nagyobb terület miatt? vagy valahol létezik szett amihez csak vázat kell építeni?

5yfyyj67

Hat ez nagyon király!
Köszi[#worship]

keri

Pontosíts mit szeretnél.
PetG-t bármelyik FDM nyomtató képes nyomtatni,nem különbözik a használata jelentősen a PLA-tól.

A nagy alapterület mit jelent?
Miért nem veszel kapásból megfelelő alapterületű nyomtatót?

A Crearity3D nyomtatótokból van választék és kb. ez a legolcsóbb amit meg szabad venni.

f0e7gg4wc

Az ender 5 plust néztem ki, de kb 50cm széles kellene, még azt a legkönnyebb átalakítani, dupla asztallal már nagy is :) többen szidják, de ezt lehet tuningolni is, nem napi 32 órát kell mennie,

xhadp99yn

Szia

Építeni esetleg?