Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

f0e7gg4wc

A marógépnrk és a lézernek nem volt ennyi nyűgje, de nincs alapanyag a lézerhez, ehhez vettem kb 10kg-ot és nem nem akar normálisan menni a marógéphez képest
:((((

RJancsi

Ha szoftver hibára gyanakszol, a Creality honlapjáról letölthető a firmware. Sokat nem ronthatsz rajta ha frissíted. Ha alaplap hibás akkor sem, legfeljebb nem lesz jobb...

laaci

Szia,

Ender 5 Plus-om van. Prusa PETG-vel nyomtatok.
OctoPrint-ten keresztül használom, de eleinte kipróbáltam SD kártyáról.
Összeraktam, bekapcsoltam, működik.
Kérdés. Mozgatja a szálat a szál figyelő előtt?

Üdv.
laaci

keri

Haver nyomtatóján külön el kell menteni ha módosítottál egy alap értéket, különben visszaáll az előző értékre.

Új nyomtatónál érdemes megcsinálni az extruder kalibrációt. Azaz kikötöd az extrudert a fejből, és kiadsz egy 100mm extrudálási parancsot, majd megnézed mennyit tolt ki valójában.
100mm/valós érték arányszámmal megszorzod a step/mm értéket az extruder beállításoknál és újra ellenőrzöd.

Illetve a haver Ender 3-asánál el volt törve gyárilag az amúgy nagyon gagyi tervezésű nyomókar az extrudernél, és ezért nem tudott elég erőt kifejteni a nyomócsapágyon, amitől csúszott az egész és nem extrudált eleget.

Nyomtattam neki másikat, illetve adtam neki egy jobb recés kereket M2-es menetfúróval recézve, ami erősebben kapaszkodik és körbe fogja a szálat, így most már tökéletes lett.

Persze kezdőként azért lehet még kísérletezni sokat, de a nyomtató teszi a dolgát.

keri

3mm-es szálnál természetesen M3-as menetfúróval célszerű recézni.

Ilyet gyártottam magamnak. Ez már lassan 10 éve van használatban és jobb mint a bolti bármelyik.
https://1drv.ms/u/s!ArYQ5r5KRF2jkOxNfbTRSOUZwadzWw?e=GmNG6k

f0e7gg4wc

Uraim, köszönöm az építő segítséget, sikerült 1 jót nyomtatni, kb 2mm vastag volt csak, a szoftver jó volt, az extruder tuningolt ( turtle full alu, áttételes) a tréfa a "Z" tengelynél volt -2mm van beállítva, pedig a kalibrálás jó volt 4x-is, a sebesség 50%-on van, most is elfelejti a beállításokat, nincs save gomb :(,  kezdjük tanulni egymást, most már csak azt kell megtudnom, hogy melyik progival tudok stl fájlt generálni, melyikkel tudok "könnyen rajzolni 3D-t" ami nem autocad, hanem gyengébb agyuak is tudják használni, ( bocsánat ezzel nem akarok senkit megbántani, hanem magamat értékelem,
Üdv,
Csaba

RJancsi

Az általam ismert legprimitívebb CAD az AutoDesk SketchUp. Egyszerűbb (főleg síkokkal határolt) testeket nagyon könnyen lehet rajzolni vele.

RJancsi

Elnézést, nem AutoDesk hanem Trimble. A többi stimmel.

f0e7gg4wc

[#szomoru1][#nemtudom]

f0e7gg4wc

az normális hogy kb 1mm után kikapcsolja az asztal fűtését? kb 4cm magasság után ellöki maga alól az anyagot és utána csak kóc lesz, mitől lehet?

keri

Szeletelőben rossz beállítás.

kmil

Nekem még meleg asztalnál is volt, hogy ellökte.Kicsi volt a felfekvési felület. Ezt orvosoltam tapadás segítő spray-vel. Csak azt bánom, hogy nem vettem mindjárt az elejénél. Még kihűlés után is bitangul fogja. Melegen nagy felületet nagyon nehéz leszedni. Csak ajánlani tudom.

RJancsi

Mi a baj ezzel? Nem szereted a Trimble-t? [#conf]

D.Laci

f0e7gg4wc

a creality slicert probáltam ki, de nem is ismeri a petg-t, még a régi verziót mert a win7 alatt nem megy az uj :( és ebben nem találom az asztal fűtését