Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

cy3rt06r

Néhány nyomtatás Silver Star filament acetonos fapáccal lekenve.
Üdv.:MaDo

neduddgi

Szia! A címeres modell elérhető valahol?

Köszi!

cy3rt06r

Ez saját tervezés és jelenleg nem akarom továbbadni.
Üdvözlettel
MaDo

neduddgi

Rendben!
Köszi!

emerzee_

Sziasztok!
Ender 3 v2, különböző pla filamentek, max. 10%-os páratartalomban tárolva.
Problémám a következő: A fenti nyomtatóval eddig nyomtattam szépen, néha eldugult, de egyébként nem volt semmi gond. Az utóbi időben azt csinálja, hogy ha hetes vagy még több pihenés után befűzöm a filamentet, az első nyomtatást gyönyörűen megcsinálja. Ha próbálok másodikat nyomtatni utána, azt már elrontja, mivel bedugul a nyomtató. Ilyenkor ha kifűzöm a filamentetet, egy jó 3cm-es vastag bumszlival a végén tudom kifűzni. Ez a bumszli régen, kb.,1-1,5cm hosszú volt. ilyenkor le kell vágnom az egész befűző részt, különben nem lesz jó a másik nyomtatás, ha egyeltalán megúszom újabb bedugulás nélkül. Ez kis, vagy próbanyomtatásoknál eléggé pazarló dolog, mert a kidobós rész vagy 30cm. A fúvókát kiégetem narancssárgáig, újra használom.
Amire gyanakszom, az a heatbreak. Lehet, hogy a gyári elhasználódott? (El tud egyáltalán?) Ha cserélni kell, mekkorát, milyet vegyek? Ki lehet benne cserélni a ptfe csövet? Valaki járt már hasonlóan? Mi volt a megoldás?
Köszönöm a válaszokat!

VighLajos

Üdv!
Tapasztalat:
Ha a PTFE cső és a fúvóka nem "ütközik", akkor felgyülemlik a hézagban a filament.
Javítás:
- Forró állapotban fúvókát kicsavarni, és a csövet kihúzni.
Csipesszel, csavarhúzóval belekotorni, hogy nem maradt-e benne "pangó" filament.
A PTFE csövet beledugni, annyira, hogy alul kijöjjön, majd bejátszani, hogy a visszacsavart fúvóka tolja felfelé.
Bekapcsolni a fej fűtését, felfűtött fejnél véglegesre csavarni a fúvókát.
Visrosszakni a szilikon bugyit a fejre...

- Esetleg gond lehet az is, hogy az extruder több anyagot nyom, mint kellene.
Be kell kalibrálni.

- A fej és a lap távolsága ha túl kicsi, az is gond lehet (Kattog a stepper)

- El kell gondolkodni a 0,4 mm-es fúvóka 0,6-osra cseréjéről.

Sok sikert!
Lajos

keri

Ahogy előttem Lajos is leírta a fejet kell rendesen összerakni.
Elég nüansznyi dolgokon múlik, de ha eldugul rendszeresen akkor biztosan nem jó.

Sok féle fej konstrukció létezik még azonos külső mellett is, de ami biztos hogy a minél szorosabb tefloncső illesztés elengedhetetlen a jó működéshez.
Illetve azok a fejek váltak be nekem amiknél a teflon egészen a fúvókáig lemegy. Ja és nem 4mm-es hanem 3mm-es külső méretű teflon van benne.

Az sem mindegy mennyire szorul bele a teflon betét a hőtörő csőbe, mert ha laza, akkor kevésbé hatékony a hőátadás, illetve a szoros illesztés miatt picit leszűkül a filament csatorna, ami megint csak pozitívan hat a működésre.

Szóval nem olyan egyszerű a dolog mint aminek elsőre látszik.
Tehát két dolgot tehetsz. Összevásárolgatsz különböző olcsó kínai helyekről alkatrészeket, fejeket, mint én és összerakod a tuti kombinációt tapasztalat szerzés mellett.
Vagy veszel egy márkás jó minőségű és méregdrága fejet, aminél a gyártó tudja garantálni hogy jó a szerkezet.
Illetve harmadik lehetőség, hogy gyártasz magadnak mindent olyanra hogy jó legyen  [#vigyor]

PSoft

IdézIlletve harmadik lehetőség, hogy gyártasz magadnak mindent olyanra hogy jó legyen

No én ezt, a harmadik lehetőséget választottam.
Persze ez, nagyban a lehetőségek kérdése.

Rabb Ferenc

Szabad a gazda, mondhatod a megfejtést.

3vv2btrhv

Bocs : (a leírásban benne van angolul )
Kinyomtattam a fejet amit megmintáztam , digitalizáltam ,kicsinyítettem . Nyomtattam , majd vettem szilikon negatívot , kiöntöttem gyantával( eladásra szántam ) ,majd ezzel festettem meg a képen láthatót .[#kacsint]

3vv2btrhv

szf

Ajándék lesz a kollégának

PSoft

[#eljen]
De...mi az apropó? [#vigyor2]

szf

Bárhol járunk a világban első dolga, hogy ezeket az eszközöket felkeresse és használja. Egy szaniterosztályra be sem merek vele menni.[#nyes]
(Amúgy ismered a jóembert)