Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ahahhh...

Biztos megnyugvás lesz Neki, hogy a zsebében tudhat egy senki más által nem használható, privát szanitert. [#vigyor2]

szf

[#eljen] Valami hasonló szöveggel adtam át neki.

NickE

A Variomatrumnál kapható PLA+ jelzésű szálak tényleg jobbak a sima plusz nélküli PLA szálnál? Azt írja, hogy rugalmasabb, nagyobb a szakítószilárdsága.
Nyomtatni is jobb, szebb a végeredmény?

Rabb Ferenc

T. Urak! HERZ PLA-ból készült kúpfogaskerék párt érdemes valami kocsikenyőccsel kényeztetni, vagy úgyis előbb törik el mint elkopik?
Előre is köszönöm a szakértői válaszokat [#worship]

RJancsi

Egy PLA csigakereket nyomtattam pár éve, száraz kenést (grafitpor) adtam neki. Nem tudom hány órát ment már, de kopásnak nyoma sincs. Igaz, nagy nyomatékot sem kell átvinnie.

keri

Egyértelműen érdemes. Grafitos zsírt szereti, illetve közönséges lítium bázisú zsírral sincs rossz tapasztalat.

Meglepően kopás álló a PLA, én is sokféle mechanikus alkatrészt, fogaskereket nyomtattam már belőle, és gyakran jobb mint a gyárt (bár ez a tervezési hibák kiküszöbölésének is köszönhető)
Csak a nagyobb fordulatokat nem bírja, mert megolvad nagyon alacsony hőfokon.

Ha ilyen probléma lenne, akkor PETG-t javaslom. Ugyan olyan könnyű nyomtatni mint a PLA-t, de az jobban bírja a magasabb hőmérsékleteket.

Pl. RC helikopterem fő fogaskerekét abból nyomtattam poliamid gyári helyett, és kiválóan teszi a dolgát. Itt WD40-el kenem minden repülés előtt, mert nem akarom hogy a szennyeződések felhalmozódjanak, a WD40 meg viszonylag nyom nélkül felszárad.

keri

Azért ez nagyon ijesztő.
Ide be írtam a WD40-et, a Youtube már fel is dobott egy halom videót ezzel kapcsolatban...

Rabb Ferenc

[#3111@RJancsi] és [#82@keri] !

Köszönöm a tanácsokat, kenni fogom. Nagy fordulat nincs és túlzott terhelés sem. Na, de a puding próbája az evés...

Keri: ezt nevezik információs buboréknak. Tudhatod, ha fingasz egyet akkor a világ valamelyik (vagy több) sarkában rögtön behúzzák a strigulát, hogy ez most fasiszta, rasszista irredenta, antiszemita - vagy csak simán büdös. Aztán ennek megfelelően kapod a kéretlen reklámokat  [#nyes]

RJancsi

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum. Ujra kedvet érzek a 3D vel probálkozni. Mijen gépet érdemes most vűásárolni?

Jenő

RJancsi

A Creality Ender3-at javaslom. Robosztus, eléggé bolondbiztos és gyári állapotában is szépen nyomtat. A "tuning" alkatrészek többségét saját maga ki tudja nyomtatni. Akár használtat is érdemes venni, ha ki lehet próbálni és az átvételnél nem mutat hibát sok meglepetés nem érhet.
Pl. volt egy nemrég a Jófogáson.

VighLajos

Ender3 S1
Direkt-hajtás, automatikus ágyszintezés, "nagyméretű" SD-kártyát fogad, két Z-tengely.

Leegyszerűsíti az életet!
[#eljen]

cy3rt06r

Csak kedvcsinálónak:
"Eve_apple_Snake_Hi_Res" , "frontiersman-human-male-ranger" ,
Deák .

Üdv.:MaDo

kmil

Sziasztok,
Megint a 3D nyomtató segített ki. Nem tudom, hogy más is szívott-e a szupport köszörű kapcsolóval, hogy hová tegye, de én igen. Végül ilyen lett.
És pótoltam néhány tekerőt egy köszörűgépen.

RJancsi

Mivel rögzítetted a kapcsolódobozt, ill. miből nyomtattad? Gondolom ragasztva van, azért kérdezem.