Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Vagy szőke női hajszál

keri

Nekem van mindkettő.
Egyformán jól működnek ha jól van beállítva, és mindkettővel van szívás, ha éppen nem.

keri

Ja és a szálazás tuti nem a bowden miatt van.
Előttem szépen leírták mi okozhatja.

cipk5xtny

Sziasztok
Egy kis álogatás után egészen jó lett az eredmény.
Már látok valami fényt az alagút végén. Valóban hibás beállítás van a gépben 78.74 az X-Y irányban a helyes érték 80 valamikor leszerélhettem a a motorokon a bordáskereket csak nem írtam át a marlin -ben.. köszi a segítséget már kezdtem pánikolni.
Mostmár haladok.

morvfer7

Valamikor én is csináltam egy ilyen "nyomtatott" CNC-t, de hazsnálni sajnos semmire sem lehet.
Akkora volt a holtjátéka, hogy mikor a harmadik gravirtűt is eltörtem vele 10 percen belül, félreraktam és 2 éve hozzá sem nyúltam.

Mondjuk panelokat tudtam vele fúrni, de másra nem volt alkalmas.

cipk5xtny

Ez csak nyomtató és lézer keszz.
Marni ott a másik gépem de ezen elòfeszített anyák lesznek.
Csak nem fog kotyogni.
Nagyon remélem..

PSoft

Egy tavaly augusztusi és egy mai kép, ugyanarról a kínai piros PLA-ból nyomtatott IBC "kupak"-ról.
Ez idő alatt, kint volt napsütésben, hóban fagyban.
Kicsit megfakult a piros szín, de amúgy...semmi baja a PLA-nak.
Az idén még...biztos jó lesz. :)

VighLajos

Csak a született szőke volt jó, a festett szőke nemigen. Hogy miért, azt tizenéves fejjel nem tudtam kideríteni.
:-)
Ha jól emlékszem a könyv címére:
Nagy Barkácskönyv.
Detektoros vevő, RH-mérő, sárkányrepülőgép, minden volt benne.

VighLajos

2f428kduf

Az igazi szőke haj vékonyabb.

RJancsi

És mivel alig van benne pigmnet ezért jobban reagál a páratartalom változásra mint a sötét hajszálak.

xt79ipd3

Szia!
Egy jól beállított Ender 3 gyönyörűen nyomtat gyári állapotban is.
A retract nekem 2,5 mm. Mielőtt elkezded a soha véget nem érő átépítést, próbálj nyomtatni valami jobbféle PLA-t, ami nem szívta meg magát párával.
Egyszer a pára szívatott meg engem is, tiszta pókháló volt a nyomat.

RJancsi

Megerősítem! Voronoi lányok. Ender 3 nyomi, Gembird PLA+ szál, 200°C. 4 mm visszahúzás extruder emelés nélkül. Ennél szőrösebb lányokhoz ne legyen szerencsém az életben sem![#nevetes1]

RJancsi

...és a legfontosabb, nem apróztam el, 0,4 mm rétegvastagság, 100 mm/sec sebességgel.

cy3rt06r

Sajnos az stl-t nem találtam , de a mellékelt képről ArtCam-ban csináltam a tojást. Ez midegyik  unokámnak külön kellett ,ugyhogy megkezdtem a sorozatgyártást. Nyakba akasztható kivitel.