Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nem próbáltam, de lehet.
TPU vagy hasonló anyagból.

Itt van példa.

TBS-TEAM

Flexibilis szálat bowdenes fejjel nem tudsz nyomtatni. [#eplus2]
József

B.Zoltán

Nekem TPU-t sikerült.
Lehető legkisebb legyen a távolság a recés görgő és a bovden eleje között, és akkor nem gyűri be.

TBS-TEAM

Ügyes voltál.
Nnekem túl hosszú a bowden útvonal hiába gyártottam hozzá egyedi bevezetőt az extruderhez. Mindig belehullámosodott a tefloncsőbe a szál [#zavart2]

Direkttel működik jól [#eplus2]
József

keri

Miért ne tudna? Én is azzal nyomtattam.
Annyi hogy a recés kerékre szorosan kell illeszkednie a szálvezetőnek, hogy ne tudjon oldalra kihajolni.
Legfeljebb a visszahúzás mértékét kell megnövelni.

PSoft

Szinte mindegyik extruderhez vannak innen-onnan letölthető + kiegészítők flexi filamenthez.
Pár db. a teljesség igénye nélkül.

TBS-TEAM

Nem fordult ki az anyag hanem a bordás kerék belevágott egy gödröt a szálba mikor belehullámosodott az anyag a hosszú bowdenbe.
József

keri

Nekem olyan 50-60centi a bowden és egyetlen nagy ívben fordul rá a fejre. Lehet az is segít hogy nincs benne sok kanyar.
Meg lehet te akkor puhább anyaggal próbálkoztál.

TBS-TEAM

TPE Amelyiken probáltam azon 85cm hosszú a bowden Nem kicsi a nyomtató [#eplus2]

Lapos szíjat  kellett nyomtatni SMT beűltető géphez.
József

a9iua0hi5

Köszi a tippeket. Igazán két "kisebb" darabról lenne szó (az orr részhet, és a sarokrészhez, de 12cm vastag lenne). IGen itt a nyomtatón van egy hosszabb tefloncső a szálvezető és a fej között. A nyomtató "gyári" reklám oldala (ami úgye kínaiaknál legalább 2-vel osztandó) szerint TPU-val lehet vele dolgozni.
Meg láttam,h ogy van ehhez olyan fej, ahol az extruder közvetlenül a fejen van a hotend fölött nem tudom az mennyiben jobb mint a gyári kialakítás.

szf

A képen látható tojás stl-t keresem.
Ha valaki tudja küldjön egy linket.
Köszönöm!

PSoft

keri

Mindkét megoldásnak van előnye, hátránya.
A direktnél cipelni kell a motor súlyát is, nem tud olyan gyors lenni a nyomtató.
A bowdenesnél meg a száltovábbítás rugalmassága a hátrány.
Illetve ahogy TBS írta lehet olyan helyzet amikor beleszorul a túl rugalmas szál.

Nekem van mindkettő. Azt vettem észre, hogy azért a bowdenes rugalmassága nem mindig hátrány. Kiegyenlíti a léptetőmotor pontatlanságait, bár ez ellen lehet egy áttételezett direkt extruder, meg egy jobb motor/motorvezérlő is megoldás lenne.
Illetve az áttételezésnek még lehet annyi előnye, hogy elég oda kisebb motor is.

szf

Nézegetem de nem találom

PSoft

Ne add fel, azt mondják a türelem...tojást terem. :)