Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kmil

Sziasztok,
Gondoltam megosztom a tapasztalatokat.
Próbából nyomtattam ER32-es befogó adaptert szerszámköszörűhöz. Sokkal jobb lett, mint vártam. Elég erős, bitangul meg lehet húzni a rögzítést törés nélkül. Az anyag PLA plus. Két gyenge pontja van. Az egyik, hogy a felfüggesztési ponttól messze lóg ki a szerszám, ezért kis lehajlást  eredményez, illetve a csúszóvezeték rögzítése lehetne erősebb.

somma

[#eljen]Gratula !!![#eljen]

Csak sajnos a hobbyt fikázók károgását sejtem hallani a távolból, hogy ez nem erre való...[#duhos2]

Valószínű, hogy a világ sem érte volna el a mostani színvonalát, ha mindig az ő véleményük határozta volna meg a fejlődés irányát, ütemét.

kmil

Köszi!
Azért írtam, hogy tesztelés céljából nyomtattam. Én is szkeptikus voltam, ezért akartam látni, hogy milyen lesz.

PSoft

Szép a nyomat! [#eljen]

PSoft

Nagyon egyszerű a képlet!
Nem kell foglalkozni a "fikázók károgásával". [#kacsint]
A világ meg...úgy kerek, ahogy van. :)

a9iua0hi5

Sziasztok! Ha már szóba került a PLA+ (ld. [#t9p29073#] ). Véletlenül azt vettem legútóbb (eSUN PLA+), és nem bírok vele. Egy nagyon alap, hobby 3D nyomtatóm van (Creality Ender 3 PRO), és valahogy nem akarja. Bármivel próbálkozom nem tapad le az első réteg csak nagyritkán. Ha azt sikerül akkor már nagyjából elfogadható a nyomat. Van valaki akinek már sikerült ezzel a típussal erre az anyagra nyomtatni? Külföldi fórumokban csak annyit találtam, hogy "általában gond nélkül lehet vele nyomtatni".

kmil

Én is tapasztaltam a letapadási problémát.
Az eredeti tárgyasztal elég homorú. Ha a szélén beállítottam a hotend távolságot, akkor középen már a levegőbe nyomtatott. Vettem rá üveg lapot, ami elég jól kiegyenlítette ezt a hibát, de így is előfordul, hogy az első 2cm nem tapad le. A többi viszont már igen.

kmil

Azt elfelejtettem írni, hogy ugyan az a nyomtatóm van.

a9iua0hi5

Azt észrevettem, hogy elég homorú :) Én papírlapokat tettem a közepére és azzal nagyjából sikerült simára kihozni. Próbáltam a szélén is nyomtatni, mag volt,hogy a közepére állítottam a szintet. Próbáltam a blue tape-t is (még azzal volt a legjobb eredmény).

B.Zoltán

Gratulálok, szép szerkesztés és nyomtatás! [#eljen]

Én is mostanában gondoltam, hogy kinyomtatom, és ha beválik, akkor esetleg megcsinálom valami fémből, de a te beírásod után reménykedek én is, hogy ha acél betéttel csinálom az összeszorítható részeket, még így nyomtatásban is kisebb köszörülésekre megfelelő lehet.

gorbi

Éerdekelne milyen szerszámélezőre készítetted. Van egy strigon tmp 200 szerszámélezőm, hiányzik a szerszámbefogó rész róla. Eddig nem is gondoltam ilyen megoldásra, de jól lehetne öntőformaként használni... Kiönteném alumíniumból a hiányzó részeket, kis utómegmunkálást persze biztos kéne csinálni.

xt79ipd3

Alufólia lapokkal nem próbáltad síkba hozni? Az mégiscsak jobb hővezető, mint a papír.

a9iua0hi5

Papír kéznél volt:) Nem is gondoltam az alufóliára, a papírlap kéznél volt és pont jó volt a vastagsága (kicsit vastagabb 100g-os nyomtató papír).

kmil

Igen, TMP200-ra készült.

000000000

[#taps]

Nagyon szépen néz ki, mintha CNC-vel volna készítve POM műanyagból.