Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Kit izgat a fikázók véleménye ha nekem működik? [#vigyor]

Nyilván vannak korlátai, jellemzői ennek a technológiának, de ezt a tervezésnél figyelembe lehet venni, és akkor jó lesz.

Évek alatt sok dolgot terveztem, amik még számomra is meglepő módon, jól működnek.
Ezek csak a jobb terveim.
Mindegyik kipróbált, tesztelt, működő dolog, többségük napi használatban van nálam, és ezek csak azok, amik másnak is hasznosak lehetnek, minden hülyeséget nem töltök fel, mint sokan.

keri

Milyen felületre nyomtatsz?
A műanyagos felületre általában gond nélkül lehet nyomtatni [#nyes]

Én sima 3mm-es üvegre nyomtatok, az picit trükkösebb, de a PLA mindig tapad.

Asztal 50-60fokos, zsírtalanított, lehető legvékonyabb kezdőréteg, extra anyag az első rétegnél, szokott segíteni.

keri

Szép a felület.
Nyomtató és nyomtatási paramétereket meg lehet tudni?

kmil

Szinte alapbeállításokat használtam, leszámítva a hőmérsékleteket, és a support blockert. Creality Ender 3 Pro, 0,2mm layer, 225C PLA+, és asszem 65C bed.

p5s9vm6cw

Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata, hogy a nem UV álló PLA, PLA+, ABS, PETG nyomtató anyagok, ennek ellenére mennyire bírják a napsütést? Pár apróságot nyomtatnék a félautomata öntöző berendezésemhez. Jelenleg a fent felsorolt szálanyagaim vannak. Melyikből érdemes megpróbálni? Ha egy "szezont" kibír akkor én már elégedett vagyok, ha szétmegy jövőre újra nyomtatom. De ha "csak" pl. augusztusig bírja már az is határeset.

keri

Simán bírja, bármelyik évekig.
Fekete PLA esetén van olyan gond, hogy a közvetlen napsütéstől nagyon felmelegszik, és a PLA 60 fokon már puha, de amúgy teljesen jól bírja a kerti használatot.
Én most áttetsző PLA-ból nyomtattam szőlő kötöző kapcsokat, nem számítok rá hogy bármi gond lenne vele.
Illetve a bringám lámpatartó konzolja van fekete PLA-ból, az még nem olvadt meg, de ott nem is nagyon melegszik fel a menetszéltől.

keri

Akkor különösen szép. Én 0.1mm-es rétegre tippeltem volna.

RJancsi

A PLA+ tapasztalatom szerint évekig bírja (legalábbis a Gembird ami nekem van). Kb. 2 éve nyomtattam a "standard" teszt békát és egy gyíkot amik azóta is a konyhaablak párkányán nézelődnek. Az eredeti élénk zöld szín kifakult, de semmi krétásodást vagy más elváltozást nem tapasztalok rajtuk. A fotók decemberben készültek. [#t9p28107#]

p5s9vm6cw

Köszi! Akkor megpróbálom. Nekem eSUN PLA+ om van. Ha nem felejtem el akkor ősszel lefotózom mi maradt belőle.

zip0ji0se

Tudna valaki ajánlani PET-G-hez valami használható fejet, hogy nekeljen aggodni a hőmérséklet miatt.

szf

Én nem aggódom ! De milyen fejed van?

zip0ji0se

3D XCR 2IN1 S1. Teflon betétes és a múltkor úgy jártam, hogy eléget az egyik betét mire végzett 14 óra után. Akartam bele fémből betétet, de nincs kisgépes esztergályos aki csinált volna. Pedig, csak 235 fokon ment fej.

szf

Én is használtam ilyet de nekem a "teflon" betét teflonból volt. Sose bolt ilyen gond.
Megy 2 színnel is?

zip0ji0se

Hát csak gyanitom, hogy az. Egy darabig ment azt meg gondolta magát. Utána szenvedtem vele egy darabig és feladtam. Most gondolkodok egy kis variáláson a belsejében hátha megszünik a csomosódás a szál végén.

a9iua0hi5

Sziasztok! Cipőtalpat próbált-e már valaki nyomtatni 3D nyomtatón (Creality Ender 3 PRO nyomtatóm van). A fiam barátnője jött elő az ötlettel, hogy szeretne egy kis cipőtalp vastagítást, hogy megtudom-e oldani? Egyenlőre kétségbe vontam az értelmi képességeit, de azért "piszkál" a gondolat, hogy hátha kivitelezhető.