Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Köszönöm, ezt is megjegyzem.

000000000

Táviratozni akar grbl,marlin,OctoPrint támogatja....[#vigyor]

PSoft

B.Zoltán

morvfer7

Ha valakinekl van Ender3 nyomtatója, kérem ossza meg velem, hogy egyformák a nema 17 motorok rajta, vagy különböző?
ha különböző, akkor melyek a nagyobbak a többitől?

B.Zoltán

Nem egyformák.
Az extruder a legnagyobb 40mm magas.
A többiek 33,5-35mm között, de ez mérési hiba is lehet, max 35.

morvfer7

köszönöm a segítséget..

PSoft

A szomszéd fiú, a...Dávid. :)

morvfer7

tud róla a csávó, hogy közzétetted a pucér képét?  [#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Amit (eletronikus) szinkronba hajtasz pl 2 vezérlő egy step jel azok legyenek egyformák.... Y igy használom szijas megoldásnál probléma mentes ...

zip0ji0se

Sziasztok!

Az alábbi problémára keresek megoldást, de biztos van, csak Én nem ismerem.
Ha menetes alkatrészeket nyomizok, akkor honnét fogom tudni, hogy az anya rámegy az apára. Letöltöm a modellt szeletel, nyomtatom és a végén kiderül, hogy nem megy össze. A vízszintes kiegészítés ok ha külön csinálom az alkatrészeket, de mi van, akkor amikor egyszerre nyomizom őket. Olyankor nem jó mert egybe visz mindent.
Erre kellene valami ötlet.

000000000

Azt nehéz megmondani mi a hiba, mert sok mindentől függ. Az is lehet a baj hogy ha nem te rajzoltad akkor rosszul van tervezve, nem követi a szagbájakat. Az is lehet hogy valami probléma van a nyomtatóddal, rosszul van beállítva vagy valami más. Szerintem több részleteket kell írnod hogy segíteni lehessen.

Nekem ezekkel nem szokott problémák lenni, utoljára ezt a speciális anyát nyomtattam, de pontosan megy a csavarra. Saját tervem, én rajzoltam én jó lett első nyomtatás után. Csavart nem csináltam mert as nem kellett.

Viszont ha csavart is meg anyát is akarsz nyomtatni akkor lehet hogy a nyomtatás után át kell menni rajta menetvágóval, pláne ha a toleráns rossz. PLA az ragadós műanyag, nem olyan jó mint PTFE vagy POM, úgyhogy anyagtól is függ milyen jó lesz a vége.

zip0ji0se

Nem én terveztem, letőltött modellben van anya és a csavar is.
PET-G-ből nyomtatom, de majd az anyás részt újra nyomtatom. Hasznàlom a visszintes kiterjesztést. Menetmetszőt nem tudnék ráhajtani, mert finom menet van rajt. Ilyen méretű meg nincs itthol.
A gépemben 0.15mm eltérés van a tényleges mérethez képest xy irányban. Lehet ez most hátrány már neki. Majd pontosítani kell a lépéseken még egy kicsit.

a6jjmdek4

Sziasztok!

Rendeltem MK8 extruderhez való pót alkatrészt, a menetes teflonos hőtörő csövet, a fúvókát kitakarítottam megint.

Viszont hiába figyeltem oda a leírásaitok alapján, hogy tekerjem be a fúvókát, úgy hogy ne feküdjön fel az alumínium fűtőblokkon, utána a menetes "hőtötrőt MK8 extruderét" ütközésig, és utána ráhúztam a fúvókát, sajnos nyomtatáskor még mindig szivárog felfele az alumínium blokk fele a besült anyag..... Temrészetesen ezt felfűtött extrúdernél csináltam.

Sajnos az Anet A8 extrúder kialakításából adódóan, amikor hajtottam bele a fent leírt előkészített fúvóka, fűtőblokk, hőtörő párost a léptető motoros rögzítő előlapjába, valószínű, hogy a hőtörő cső fellazulhatott...

Van esetleg ötletetek, hogyan tudnám jól megcsinálni?
Biztosan a hőtörő cső és a fúvóka találkozásánál szivárog szerintem.
De a hőtörő csövet nem szorítja lefele semmi, nem tudom rákontrázni az alumínium blokkra, és amikor a felső részbe (léptető motor tartó) akkor óhatatlanul kimozdulhat...

Köszi előre is.

by Hunber...

000000000

Szeletelőbe méretre húzod pl az anyát +0.2...0.3mm nagydobra ezt szeletelő szeletelő tudja!

De optimalizálni sem árt ha van tört polygon a modelen azt ki javitod vele nem kap hülyét a szeletelő ha ilyen hiba van az stl-en pl ilyet tud a Netfabb![#kacsint]