Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Én is ezt használom.
Van Wi-Fi SD-kártyám, még nem próbáltam e célra használni.

000000000

Még a PI van csak ilyesmire?

2 éve ez sem fejlődőt semmit ez sem de a  sebessége vicc link

stm32 printeres vezérlőknél látni hogy átvette duet3d szerveres megoldásait kezelőit...

a6jjmdek4

Sziasztok!

Én is tervezek egy RPi-t feláldozni Octopi-re, de azt olvastam Pi 3 vagy 4 a javasolt.
Keri, te milyen verziós Pi-t raktál rá?
Tapasztalatok esetleg, lassulás, akadás, stb.

Köszi előre is a választ.

keri

Biztos van valami webszerveres megoldás,komolyabb vezérlővel, de ez volt otthon, egyszerű, kitalált és működik.
A többinél nekem kéne feltalálni a spanyolviaszt, ahhoz meg nincs kedvem. Dolgozzanak csak a fiatalok, én meg majd lemásolom ha működik [#vigyor]

keri

Mondjuk van itthon ESP-m, de az tényleg nem gyors. Alapvetően arra találták ki hogy szenzor, meg egyszerű vezérlési infókat vigyen, át, arra elég, de amúgy nem okosabb mint egy 8bites arduino, csak van benne wifi.

keri

Ez van fent nekem:
"The ready-to-go Raspberry Pi image with OctoPrint

Version 0.18.0, running on Raspberry Pi 3 Model B Rev 1.2

Website: octoprint.org/download
    Source Code: github.com/guysoft/OctoPi
"

Bocs, valóban rPI3-ra tettem.
Minden verzióból van, de soha nem volt igazán alkalmas arra amire vettem [#vigyor]

Van egy SLA gyantás nyomtatóm, azon volt eddig nanoDLP nevű firmware-el. Kifogástalanul ment ott is.
Illetve az OctoPrint is jól működik.Ugye webes felületen keresztül lehet vezérelni.
Pl. a manuális mozgató gombok akár telefonról is elég közvetlenül elfogadható késéssel működnek.
Meg a nyomtatást továbbra is az arduinó csinálja, ez csak átadja az adatokat, meg a vezérlést biztosítja, tehát főleg a grafikus megjelenítés és szolgáltatások, valamint a wifi, amivel több.

offtopik, de kapcsolódó, hogy most vettem egy rPI4-est, felraktam rá a KODI média lejátszót, és kiváló TV okosító  lett belőle. Kellett kicsit reszelni, de fut rajta a Youtube, Netflix, aminek a támogatása az én TV-men megszűnt.
Nagyon gyors, jól működik, és jól kitalált rendszer, bár lehet a kínaiaknál készen már lehet kapni 10-20ezer forintért is hasonló tudású TV okosítót.

Amin meglepődtem, hogy van olyan okos, hogy a HDMI kábelen visszaadja a táviránytó vezérlő jeleit, így a (Anynet CEC HDMI protokol) nem kell külön távirányító sem. Tényleg úgy működik mintha a TV egy funkciója lenne.
Annyi hogy rohadtul melegszik, kell rá a hűtés, de média lejátszóban nem jó a zörgős ventillátor.
Ezért ilyet vettem rá. Ezzel már elég jól működik.
A Pi3-ra nem vettem hűtőt, az nem bírja a média lejátszó funkciót, és eleve akad is, de túl is melegszik.

RJancsi

2D nyomtatás 3D nyomtatóval. Akinek nincs jobb dolga... [#nyes] Az alkatrészek a Thingiverse- ről letölthetők.
Azt sajnos nem írja le milyen szoftverrel generálja a g kódot.

Virbo

Ugyan nem engem kérdeztél, de én Pi3B+-t tettem alá pár hónapja.

Én is SD kértya helyett használom bizonyos szintig, bár 25Mbyte feletti modelleket nem küldi át licenc-re hivatkozva. Valamint ami marha jó, hogy totál más hálózaton (lsd. otthon van a gép, de te a melóban akarsz ránézni, vagy útközben mobilról) is meg lehet nézni mi a helyzet.

TyuTyu68

Szerintem a Repetier jobb.
https://www.repetier-server.com/download-images/

Erdemes lenne meglesned.

TyuTyu

000000000

pi-zeró wifi kevés volt rá 1 mag cpu meg meg torpant és dadogot azt semni képen ne!
4 magos verzios pi 3...4 böven kiszolgák video rögzitésel és nyomtatáskor...

000000000

Ez hálózaton is hozzáférhető + saját sd kártyájára is tud rögzíteni pillanat képeket
Time-lapse modban is 6..7$ körül van ha csak megfigyelés kell![#vigyor]

keri

Ezt mondjuk írja is hogy zéróval nem megy.

000000000

Egy próbált megért anno de a duet2 benne van minden hálózaton elérhető kezelő felület és sd gyors fájlmozgatás de kamerára is bővíthető plugin felületen...
pi jó de 15..20E pluszra kell számolni![#eljen]

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.

Köszönöm a segitő infókat. meg is rendeltem a zsinoros átalakitót.3 dollárért házhoz szállitják, ez igazán nem nagy tétel, itthon 4300 ft körül volt, de azt irta a cég, hogy megszünt a forgalmazása.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra szép napot.

Jenő