Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

morvfer7

így értem..
eddig még nem láttam olyat, amiben 4mm vastag lenne a ptfe cső.

ezekben is 3mm vastag...

PSoft

IdézLétezik olyan is, aminél a 4mm-es cső  megy végig a fúvókáig, de ezzel nem olyan jók a tapasztalatok.

Nekem, PLA-nál kimondottan jók a tapasztalataim ezzel a megoldással.
Mióta ezt a megoldást használom, nem ismerem pl. a dugulás fogalmát.

keri

Látod, 2 évig ő sem [#vigyor]

keri

Nekem van, szinte minden változatból van, de ezek váltak be.
Persze PSoft mindig beszól hogy neki meg pont az a legjobb ami nekem nem, de ő már csak ilyen, nem ért hozzá, nem tudja hogy nem szabadna működnie [#vigyor]

keri

Ha már ez a téma. Nekem az javított sokat a megbízhatóságon, hogy a csőnél a vékonyítást tovább vékonyítottam esztergán.
A kínai kicsit elnagyolva csinálta, de én levettem 0.5mm falvastagságig. Azt hiszem az eredeti E3D alkatrésznél is ennyi volt.

Meg valaki említette, talán Devecz Miklós, hogy a réz fúvókába is belefúrt 3mm-el hogy a teflon picit belelógjon abba is.

B.Zoltán

Az Endernél is 4/2 a teflon cső és egyben van 40 cm hosszban a fúvókától az extruderig.
Én sem ismerem a dugulást.

000000000

Kinai meg a titán![#vigyor]

szf

Nekem teljesen végig megy a 4/2-es teflon cső.
A fúvókába 8mm mélyen megy bele, egészen a szűkület kezdetéig.
A tefloncső miatt még sosem volt dugulásom. Pedig van, hogy 260c fokon is folyamatossan használtam 10-12 órás nyomtatásokkal. Nem éget meg. A fúvóka hegyén is hitelesítettem a hőmérést de a fejbe lévő NTC is úgy válogattam bele, hogy ne legyen nagyon elmászva a hőmérés pontossága.

szf

Itt egy kép is róla

PSoft

Ha már ez a téma... [#vigyor]

Az sk. "hőtörő csövet"(M6 menetes szár) én el se vékonyítottam az E3D-nél, meghagytam végig menetesre. [#crazya]
Szerintem a szár menetprofilja, "hűtőbordaként" is jól működik.
Tehát, így van nálam és jól működik...punk-tum! [#nyes]

RJancsi

Egy kis Thingiverse gyűjtemény Ender 3/pro tulajdonosoknak.

RJancsi

Pihent agyú megoldás, de ötletes!

szf

Már megint csinálni kell valamit.
Köszönöm az ötletet.

VighLajos