Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

RJancsi

Ez így nem "autentikus". Jézus lába helyén egy ajtó toknak kellene lennie, amit az egyház egy későbbi átépítés során rendelt meg de aztán mégis befalazták. Ennyit műértő egyházról. [#nyes]

kiralyc

Sziasztok,

Elsősorban ender meg creality tulajokat kérdezném hogy valaki próbálta e már ezt az eszközt:
https://www.aliexpress.com/item/1005001339478549.html
Régebben gondolkodtam egy octoPi beüzemelésén, de annyit nem akartam rá áldozni.
Most ez elég jó alternatívának tűnik helyette, hogy távolról lehessen nézegetni a hosszan nyomtatott dolgokat. Nem egy nagy összeg kb a negyede egy octoPi confignak, talán kevesebb macera a beüzemelése is.
Mondjuk a hozzászólásokban azt olvastam hogy csak a gyári board -okkal működik.
Szóval ha valaki már próbálta akkor kíváncsi lennék a tapasztalataira.

000000000

Záró kő sem látszik![#sniffles]

VighLajos

Egy kis technikai tapasztalat:
A nyomtató filament-adagolója elkezd kattogni -dugulás, nem tud annyit kinyomni, mint kellene.
Ha kinyomta/befejezte a terméket, fúvóka ki, gázlángba bele amíg fortyog benne az anyag (gáztűzhely), hideg vizes hűtés, a 0,4 mm-es "pipaszurkálóval" kitakarítás, fúvóka vissza, szintezés és boldogság!
Ugyanazzal a fúvókával negyedszer csinálom meg.
A "bevonat-hívők" stb. véleményét meghallgatom.
Lajos

szf

Milyen bevonat hívők?[#nemtudom]

TBS-TEAM

Valoszínüleg a fűtés kábele valahol töredezik és vissza-vissza hül a fej.
József

RJancsi

Nálam ez akkor fordult elő amikor feszegettem a nyomtatási sebesség határait. 100 mm/sec felett már nem volt ideje megolvadni a filamentnek még a beállított fejhőmérsékletnél sem, így nálam is elkezdett kattogni. Visszavettem 80 mm/sec-re és ott gond nélkül működött. Általában 60 mm/sec az aminél még a felület is szép lesz.

VighLajos

Akik hisznek abban, hogy a 0.4 mm-es fúvóka belseje új korában a gyártó által be ban vonva. Hogy mivel? Nem tudom.
80Ft/db-ért mit vár az ember?

VighLajos

Lerakódik, beleég, eldugul, stb.
Nem tud annyit kinyomni, mint amennyit a stepper beletol.
Két hétig ismét jó lesz a napi 10-12 órai nyomtatással.

TBS-TEAM

Miből van a fuvóka?
József

000000000

Mindig be is fog a lényeg a szál vissza húzás hossza!
Ha nincs kedved ilyennel vackolni tegyél fel 0.6mm fúvókát eddig (nem dugult el soha) 30..40% idö megtakarítással is előrébb leszek minőség alig 5...10% lesz külömb 0.4mm képest![#kacsint]

000000000

Ami bevált 0.6mm fuv réteg az 0.3mm használva![#rolleyes]

PSoft

IdézHogy mivel?

Gondolom, "mezei" sárgaréz fúvókákat használsz Te is.
Szerintem semmivel, ha ilyen irányú szöveg is van, az csak marketing fogás lehet.

Már hosszú ideje 0,2 mm-es fúvókával nyomtatok, de...ezzel sem ismerem a dugulás fogalmát és a vele járó bosszúságokat.
Nem volt ilyen irányú problémám a nagyobb(0,3-0,4) fúvókákkal sem.
Mezei kínai sárgaréz MK7-MK8 fúvókákat használok.

VighLajos

[#nyes]
Kínából, rézből.