Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Én maradnék két külömböző de ua hibát produkáló dolognál.
1:A hőmérséklet felemelkedik annyira, hogy beleég az anyag a fejbe. OKA: a hőérzékelő kábel törés.(höfokérzékelő hiba)
2: A hőmérséklet csökken annyira, hogy megszilárdul a fejben az anyag. OKA: fűtőszál vezeték törés.

Azt írtad több 10 órákat megy mivel nem vagy melette nem tudod mi mikor történik.

Kicserélném hőfokérzékelőt és mind a két vezetéket ahol mozog minimum.
József

000000000

IdézNem tud annyit kinyomni, mint amennyit a stepper beletol.

Szerintem azért mert nagyon hidegen, túl sokat akarsz keresztülnyomni. Próbáld lassabban, vagy melegebben nyomni és beállítani. Ha a léptető motor kattog akkor az lehet a probléma vagy hideg a fej, vagy túl gyorsan megy. Nyomj levegőre 50mm hosszat és várd meg hogy lehűljön, mérd meg átmerőjét. Ha 0,4mm a fúvóka akkor ha 0,4mm az átmerő akkor nincs dugulva, hanem túl gyorsan megy a léptető. Mérd a filamentet, ha 50mm nyomtál át a fúvókán akkor 50mm-el kell rövidebb lennie. Ha kattog nyomtatás közben akkor probléma van.

Az is lehet hogy a PTFE cső már megöregedett, vagy meg van égve, vagy levegő van közötte és a fúvóka között. Ha levegő van közötte akkor az feltöltődik és dugulást okozhat.

Nekem csak ezek okoztak problémát ameddig be nem állítottam rendesen. Azóta dugulás nem történt. 0,3 és 0,4 mm-es fúvókákat használok.

PSoft

TBS-TEAM

Ö a Körbetekint?

Legközelebb rakjál légy szíves egy 100Ft-ost a nyomtatás mellé, hogy érzékeljük a méreteket. [#taps]
József

PSoft

Kétszáz is jó lesz? [#kacsint]

TBS-TEAM

Faca van mihez viszonyítani UFF  [#eplus2]
József

2vkx6unz

Nem tudom milyen nyomtatónál feszegetted a határokat, és nem is minden nyomtatóról van adat de 24mm3-t képes megolvasztani másodpercenkén egy Ultimaker, ez 0,4-es fúvókával ~190mm/s sebességig elég lenne.

Szóval 100mm/s nyomtatási sebességet tudnia kellene.
A kattogással kapcsolatban nekem is csak két tippem van az egyik a fűtőbetét vezetékhiba vagy a hőmérsékletszenzor vezeték vagy szenzorhiba. Ha volt közben esetleg szoftver módosítás akkor az is lehetne, de feltehetően az nem volt.

szf

Bibiiii .Én láttam is. Nagyon tuti.

PSoft

~Két és fél éve itt még...fehér indián volt. :)
[#t9p19253#]
De ugye olyan...nem is van! [#nyes]

TBS-TEAM

Én ku..va messze vagyok de én is láttam fényképről [#eplus2]
József

TBS-TEAM

Ez Fehértoll [#nevetes1]
József

TBS-TEAM

Ez meg golyóstoll [#eplus2]

József

PSoft