Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ő rendszeresen felmutat valamit amit 3D nyomtatással csinált. Hasznosabb mint a fanyalgásaid amik csak a memóriát foglalják de olyat még nem láttunk amit te alkottál volna. Visszanéztem, 2017 óta vannak meg a hozzászólások, azóta csak fejben nyomtattál bármit is legalábbis a megnyilvánulásaid alapján. "Kézzel foghatót" még nem láttunk tőled. Lehet, hogy elméletben kiválóan ismered a lehetőségeket és a buktatókat, de még egy kinyomtatott saját fogpiszkálót sem mutatttál aminek haszna lett volna.

000000000

"Kézzel foghatót" még nem láttunk tőled.

Mekkora hazugság ez is![#ejnye1]

Pl. ezt a Robsy G kód nélküli 3D különleges nyomtatást is már bemutattam itt a fórumon (video).

"csak fejben nyomtattál bármit"
Ez is micsoda hazugság az előbbi valós tény link tükrében.[#csodalk]

Sokkal kevesebb hazudozást, rosszindulatot, ám sokkal több valós tényt, választ, szakmaiságot kérek tőled a jövőben.

keri

20 éve, nyomtattál egy köcsögöt CNC maródba fogott ragasztó kinyomóval, és arra vered a melled azóta is.
Fogadd el hogy semmi közöd a 3D nyomtatáshoz.
Keress más topikot, ahol megkeserítheted a folyamatos kötekedéseddel az emberek életét.[#mf3]

000000000

Törlésre javasoltam a minősíthetetlen irományodat!

RJancsi

A gondosan beillesztett linked nem működik. De kivételesen megnéztem, 2015. decemberi videóra hivatkozol. Én azt írtam, hogy 2017 óta nem mutattál fel semmit. Két évet tévedtem, azt hittem, hogy csak 3 éve. Több, mint 5 éve volt ez a "világrengető" próbálkozásod, amit ma már minden 3D szeletelővel egy kattintással ("váza mód") egy általános iskolás is meg tud csinálni.

000000000

Az ilyen hirtelen jövő nagy hibák nyomtatón állatába törőt kábel szokót ludas lenni!
Ha nem jutsz a gép hiba végére felvásárlom szívesen megegyezett árral!
Ne legyen több bosszús napod vele mert csak sirba tesz![#taps]

Virbo

Én mint az emberek 99%-a naivan rákattintottam a linkedre. A csicsavilág Windows-om beszólt hogy a csillivilli médialejátszójának le kell töltenie egy bővítményt amivel lejátszható a videód. Immár kíváncsian telepítettem, meg egy pár pillanatig bosszankodtam hogy ez miért van.
Persze a jó minőségű, szemcsés-hangyás filmed láttán leesett az állam micsoda bonyolult tárgyat sikerült kinyomnod gyökkettővel eme mindenkit megszégyenítő reklám filmedben....

Sajnos valahogy nem jött át a mondandód, így hátradőltem a csicsavilágomban és a telefonomról elindítottam egy nyomtatást. Ugyan ezt a minőséget meg se tudom közelíteni, de legalább ismét tudomásul vettem hogy téged mennyire nem érdekelnek az emberi igények....[#nemtudom]

Most komolyan ez az általad hozható szint?

2vkx6unz

Azért tegyünk tisztába pár dolgot. Az a videó ~6 éves. Azt, hogy egy böngésző nem kezeli az mpeg formátumot egy dolog, semmi köze ahhoz, hogy ki mire képes.
A másik fontos és lényeges, hogy Tibor a nyomtatást valós időben G kód készítés (értsd klasszikus szeletelő program nélkül hozta létre). Igaz ez itt egy célfeladat és nem tudom, hogy mindezt tetszőleges térbeli testtel meg tudja-e tenni. Illetve itt nincs kitöltés sem. Egy klasszikus váza mód.
A gép és a vezérlése feltehetően meg tudná tenni.

A telefonodról nem úgy indítottad a nyomtatást, hogy volt egy térbeli test .stlben és azt nosza nyomtassa, hanem volt egy G kód és csak el kellett indítani.

Ahhoz hogy ez Neked így menjen sok Tiborhoz hasonló a gyakorlati megvalósítás mellett az elmélettel is tisztában levő mérnöknek sok-sok munkaórája van benne.

Ami az egészet indított a Psoft által feltett gif volt. ami 3,4MB és 600x366pixel felbontású kép volt. Erről lehetne vitázni, hogy jó-e vagy sem. Kétségtelenül látványosabb megoldás mint egy sima kép. Ellenben ha valaki a részletekre lenne kíváncsi (nyomtatás minősége, rétegek vastagsága stb.) annak egy nagyobb felbontású kép többet jelentene. De lehet, hogy Bélának nem is az volt a célja, hogy ezt nézegesse valaki. Részemről ezzel nekem nincs is problémám.

PSoft

IdézSokkal több memória felhasználásával kevesebb információ tartalom.

Igen, igazad van. [#eljen]
De...
Minek a több információ?
Nem célom az, hogy a képet nagyítgatva keressétek a "fikáznivalót" egy-egy nyomtatásom képein. :)

Aki valamit ért a 3D nyomtatáshoz, az így is meglátja hol a hiba.
Csinálhatnék jó kis videót is, -mint ahogy Te is csináltál- de olyan faszát én...nemigen tudok.

Úgy hogy jó az a .gif, akinek esetleg nem tetszik...ott az egér, át kell görgetni rajta. [#wave]

kiralyc

Csak hozzászólok én is...
Bár alapból nem akartam.
Ez a topic a 3d nyomtatásról szól. Ide lehet rakni minden 3d nyomtatós dolgot. Feltölteni képeket videókat, kérdezni a tapasztaltaktól és ellátni másokat jótanácsokkal.
Az, hogy valaki csak fikázódni jár ide hozzátett érték nélkül, majd másokat alaptalanul hazugnak titulál, mikor épp leoltják a kevéssé konstruktív megnyilvánulása miatt az szerintem nem ide való.
Nem Tibi bácsi érdemeit vitatta itt senki...szerintem mindenki tisztában van a munkásságával, de lássuk be elszaladt az idő... szerintem nem kéne 2021 ben fennakadni egy 3,5 megás animált gifen.
ha valaki ennyit tud hozzá tenni a fórum meg a topic életéhez, hogy ezt sérelmezi, majd a kritika után tovább fröcsög az szerintem ne ide jöjjön

RJancsi

Abban teljesen igazad van, hogy sok elméleti (és az ő szintjükön gyakorlati) mérnökóra kell ahhoz, hogy olyan felhasználóbarát programokkal lehessen dolgozni az egyszerű felhasználóknak mint bármelyik CAD vagy szeletelő alkalmazás. De. 2021-ben arra hivatkozni, hogy 5 évvel ezelőtt sikerült egy olyan programot fejleszteni, ami egy adott függvény segítségével közvetlenül vezérelt egy kezdetleges 3D nyomtatót már nevetségesen idejétmúlt. A "csili-vili" memória zabáló programok lényege épp az, hogy az elektronikában és a programozásban kevésbé jártas felhasználóknak is megadják a sikerélmény, az alkotás lehetőségét. Persze szükség van komoly elméleti tudással rendelkező mérnökökre, akik ezeket a programokat megírják. De hobby szinten nem egy ipari alkalmazásra van igény, amihez a megíróján kívül senki sem ért, hanem egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető valamire ami a széles tömegek igényeit elégíti ki. És Robsy pont ezt nem hajlandó megérteni, folyamatosan lesajnál mindenkit aki nem 20 éves gépeken DOS alatt vagy gépi kódban programozik és nem az Ő tesztprogramjain vizslatja az egységugrást.

000000000

Miről beszélsz jó ember? Fordítva ülsz a lovon.

Ugyanis még egy XP-ben is benne van egy alap Windows Media Player, ami kapásból lejátsza ezt a formátumot. Innentől kezdve röhejes, hogy ami újabb, az kevesebbet tud, és butább. [#nyes]

000000000

Gratulálok neked Sanyi [#eljen], ideáig, egyedül te adtál normális, emberi, szakmai választ a fekvetésemre. Hiszen ahogyan írtad, siralmas a 600x366 pixel felbontású képtartalom, ámde lett belőle 3.4 Mb. Erre szokták mondani, a kevesebb néha több.:)

2vkx6unz

Mint írtam nekem alapjában véve nincs bajom az animációval és a felbontással sem és Psoft meg is erősítette, hogy nem az volt a célja, hogy megmutassa nagy felbontásban egy fotón , hogy hibákat lehessen keresni mindössze meg akarta mutatni, hogy mit készített. Arra a célra ez megfelelő.
Szóval az, hogy 3,4M manapság nem kellene, hogy probléma legyen ennél sokkal nagyobb adatmennyiséget töltögetnek a népek naponta feleslegesen. Nyilván még volna ennek is számos aspektusa, de az nem való ide. Hagyjunk helyet a 3D nyomtatásnak.

PSoft

Tudom, hogy nincs 3D nyomtatód...legalábbis, régebben azt írtad egy kérdésemre válaszolva.

Bolti, csicsavilágos rosszt gondolom, nem is akarsz venni...
Ha netán úgy döntenél hogy mégis csak kell és építesz egyet...
Ne restelld, keress nyugodtan.
Rengeteg gyakorlati tapasztalattal tudlak segíteni az építésben.(no meg, az első tesztbékád nyomtatásában is) [#wave]