Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

stl exportnál ved fel traster étéket 0,001 re nem lessz sokszögű....[#vigyor]

sny33a3y5

Sziasztok!
A FREECAD-ban terveztem meg az alkatrészt, de nem találom arra a megoldást, hogy az oldalakat ferdére vágjam. Olyan legyen, mint egy csonkagúla. Mind a négy oldal más ferdeségűre szeretném (meg majd még az alját is). Szeretném, ha lenne segítő javaslat!

000000000

A "chamfer" beállítás kell. Nem tudom magyarul mi, mert én angolul használom. Csináltam egy példát, ha akarod elküldöm az FCStd fájlt, de nem tudom hogyan. Azzal tudnál játszani. Nem tudom méreteidet, azért nem ugyanaz.

RJancsi

Ahogy Pisti21 ábráját nézem, ő nem 45°-os élletörést szeretne, hanem az oldalfalakat "bedönteni". A FreeCAD-et nem ismerem, de egy ilyen egyszerű testet a SketchUp-al érdemes megtervezni. Ott simán ki kell jelölni az élt és a move paranccsal elmozdítani. Viszi magával az összes kapcsolódó élt és oldalt.

sny33a3y5

Jól látod, az oldallapokat szeretném döntenin nem csak az élt lehúzni. A két oldalt azt kis mértékben a két végét sem egyformán.Szeretnék maradni a Freecad programnál, ebben próbálkoznék. Bitos ebben is valami egyszerű lehet a megoldás csak nem találom. Eddig ilyen dolgom még nem volt.

000000000

Azt legalább két különbözőn lehet intézni, egyik a "Pocket" forma rajzolás után (ez az egyszerűbb szerintem) a másik pedig a "Part" "Chamfer" alatt kell csinálni.

000000000

Ha nem sikerül küld el a méreteket és megcsinálom a Freecadon, mert ez egyszerűnek néz ki.

xmkwac9

Én a "loft" funkcióval csinálnám meg. Ez a "part" felületen található meg a FreeCAD-ban. Két rajzot (sketch) kell gyártani a megfelelő távolságban és a loft összeköti őket és kitölti anyaggal, ha úgy kofigurálod. Az egyik rajznak nagyobb területűnek kell lennie, a másiknak kisebbnek.
A mellékelt képen 3 sketch-ből van egy test gyártva, majd még 3 sketch-ből még egy loft és a kettő kivonva egymásból.
Ha valakit bővebben érdekel gyárthatok oktató videót loft témában.

PSoft

Lépésről, lépésre...

szf

Engem érdekel a videó.

szf

kiralyc

Megrendelésre csináltam pár darab duplo - ikeás favonat elemet. Aztán persze a gyerkőcöknek is kellett csinálni a duplo-hoz golyópályát.

xmkwac9

Ez a duplo-vonat adapter nagyon ötletes! Ilyet én is nyomtatok a gyerekeknek.

sny33a3y5

Köszönöm! Holnap próbálom.

B.Zoltán